Menu
Меню сирного гурмана — 7 сирів, які просто не можна не скуштувати

Меню сирного гурмана — 7 сирів, які просто не можна не скуштувати

Сьогодні, у світі існують сотні сирів. Їх класифікують за твердістю (тверді, м'які, напівтверді), за часом дозрівання (від декількох тижнів до декількох років), за джерелом молока (з коров'ячого молока, козячого, молока вівці), а також за країною походження (французькі, італійські, інші).

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Багато смачних сирів виготовляють і українські сировари. У цій статті пропонуємо вам 7 сирів, які можна купити в будь-якому українському супермаркеті — і які однозначно варто скуштувати.

1. Сир «Парменталь»

Сирний, пікантний, злегка гострий — цей сир прикрасить будь-яке застілля і будь-яку сирну тарілку. Мінімальний час дозрівання сиру «Парменталь» — два місяці, «Old Парменталь» — три місяці.

Сир «Парменталь» — це гідний аналог сирів європейської якості. У 2014 році «Парменталь» ТМ «Пирятин» отримав гран-прі на Всеукраїнському дегустаційному конкурсі якості молочних продуктів. Він продається на вагу, в маленькій упаковці, а також в слайсерному вигляді.

парменталь

Більше про те, як оформити сирну тарілку, читайте у статті Меню сирного гурмана — правила та секрети сирної тарілки

2. Чеддер

З усіх класичних твердих сирів, сир чеддер — один з найвідоміших і найбільш часто використовуваних у кулінарії. Чеддер (в поєднанні з моцарелою) просто ідеально підходить для піци, чеддер додають в найрізноманітніші страви (лазанью, касероль, гратен, кіш, сирні супи), з плавленим чеддером готують смачні макарони (американський рецепт), з чеддером готують сендвічі (наприклад, сендвіч BLT), чеддер однозначно не буде зайвим на сирній тарілці та прекрасно доповнить будь-які страви.

чеддер

В Україні твердий сир чеддер випускається під торговою маркою «Славія» та «Пирятин». Більше про цей сир читайте у статті Меню сирного гурмана — 10 фактів та причин полюбити чеддер

3. Моцарела

З м'яких розсольних сирів, італійська моцарела — один з найвідоміших. Моцарела прекрасно поєднується з різними продуктами та прикрасить будь-яке застілля. Наприклад, з моцарелою можна приготувати італійський салат Капрезе або салат з макаронами, моцарела — незамінний інгредієнт для приготування піци (в поєднанні з чеддером), з моцарелою готують дуже смачні макарони та запіканки.

мацарелла

В Україні моцарелу в розсолі випускають торгові марки «Славія» та «Яготинське». Більше про те, що і як приготувати з цим смачним сиром, читайте у статті 10 ідей для української господині — що приготувати з моцарелою

4. Проволоне

Якщо ви любите італійську кухню та італійські сири, то, без сумніву, вже куштували такий сир як проволоне. Проволоне буває звичайний і копчений, він випускається в упаковці у вигляді мішечка. З ним готують салати, лазанью, овочеві запіканки, супи. Дуже популярні бутерброди та сендвічі з проволоне, наприклад вегетаріанський сендвіч з помідорами та сиром проволоне або ситний сендвіч з шинкою, салямі та сиром проволоне.

Меню сирного гурмана

В Україні сир проволоне — звичайний і копчений — виготовляється під торговою маркою «Пирятин». Рецепти смачних сендвічів з проволоне — у статті 5 смачних сендвічів, від яких неможливо відірватися

5. Мааздам

Ще один сир, який відноситься до категорії елітних — це «Мааздам» торгової марки «Пирятин». Він виготовляється за європейською технологією виключно з натурального коров'ячого молока і приємно здивує своїм смаком навіть сирних гурманів. Пряний, трохи солодкуватий сир «Мааздам» чудово поєднується з помідорами, оливками, виноградом та солодкими винами. Крім того, він широко використовується в кулінарії — для приготування супів, салатів, запіканок.

мааздам

Читайте також: Все, що ви хотіли знати про сири — 10 фактів для любителів сиру

6. Сир «Пирятин»

Твердий сир «Пирятин», який виготовляється під торговою маркою «Пирятин» — це аналог відомого датського сиру Хаварті. Цей сир можна подавати в якості окремої закуски або в складі сирної тарілки. Крім того, він добре плавиться і широко використовується в кулінарії. Сир «Пирятин» продається на вагу і в слайсерному вигляді.

пирятин

Читайте також: Меню сирного гурмана — 10 сирів з оригінальними смаками

7. Горіховий сир з фенугреком

Якщо вам подобаються оригінальні сирні смаки, то ви просто не можете обійти увагою горіховий сир з фенугреком від ТМ «Пирятин». У цьому сирі вдало поєднуються смак і аромат самого сиру, а також смак волоського горіха і фенугрека, насіння сімейства бобових. У 2015 році горіховий сир з фенугреком увійшов до списку «100 найкращих товарів України».

горіховий

Про те, які ще бувають сири, читайте у статті Меню сирного гурмана — 10 видів сиру для будь-якого випадку

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття