Menu
Джерело: pexels.com

Меню сирного гурмана — 10 видів сиру для будь-якого випадку

Сьогодні, завдяки сучасному обладнанню та високій якості сировини, українські виробники випускають сири найвищої якості. У цій статті, ми пропонуємо вам розібратися в асортименті сирів, представлених на полицях українських супермаркетів.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сьогодні існують сотні видів сиру — починаючи зі всесвітньо відомих, таких як чеддер, моцарела, хаварті, проволоне, голландський, мааздам, до більш звичних нам сирів, таких як звенигородський, російський, сметанковий. 

Сьогодні, завдяки сучасному обладнанню та високій якості сировини, українські виробники випускають сири найвищої якості. У цій статті, ми пропонуємо вам розібратися в асортименті сирів, представлених на полицях українських супермаркетів.

1. Моцарела

Як ви, напевно, і так знаєте, моцарела — це всесвітньо відомий італійський сир, який відноситься до розсольних сирів та широко використовується в кулінарії: для приготування піци, лазаньї, овочевих салатів. Більше про цей смачний сир читайте в статті 10 ідей для української господині — що приготувати з моцарелою.

 Сири Пирятин

2. Чеддер

Сир британського походження. Один з найпопулярніших у світі сирів — існує безліч видів чеддеру і сьогодні його виробляють сировари в усьому світі. Виготовляють чеддер і в Україні — нещодавно Баштанський сирзавод випустив новий сир «Чеддер» під ТМ «Пирятин». Чеддер широко використовується в кулінарії — про це читайте в статті Меню сирного гурмана — 10 фактів та причин полюбити чеддер.

Сири Пирятин

3. Проволоне

Відомий італійський сир. Він відрізняється чудовим смаком і прекрасно плавиться, тому використовується для приготування сендвічів, лазаньї, сирних супів. Більше читайте у статті Італійські страви для української господині — що приготувати з сиром проволоне. Сир проволоне буває звичайний і копчений. В Україні сир Провволоне випускається під ТМ «Пирятин».

Пирятин

4. Хаварті

Відомий в Європі сир, родом з Данії. В Україні хаварті випускається під назвою «Пирятин» від торгової марки «Пирятин». Цей сир має ніжну, еластичну, однорідну текстуру і виражений сирний смак з легкою кислинкою. Можна подавати як у вигляді закуски, так і використовувати для приготування різноманітних страв (сир добре плавиться).

Пирятин

Читайте також: Все, що ви хотіли знати про сири — 10 фактів для любителів сиру

5. Мааздам

Цей сир — родом з Голландії (отримав свою назву на честь містечка в Нідерландах). Відноситься до категорії елітних сирів. Відрізняється солодкуватим, пряним смаком. Прекрасно поєднується з оливками, помідорами, виноградом та солодкими винами. Використовується в кулінарії: для приготування соусів, салатів та інших страв.

Пирятин

Читайте також: Як накрити вишуканий стіл за 5 хвилин — 5 + 1 ідея для смачної вечері

6. Парменталь

Український «Парменталь» — гідний аналог елітних сирів європейської якості. Це твердий сир, пікантний і злегка гострий на смак, з мінімальним терміном дозрівання два місяці, «Old Парменталь» — не менше трьох місяців. «Парменталь» ТМ «Пирятин» продається як на вагу, так і в маленькій упаковці, а також в слайсерном вигляді.

За цей сир Пирятинський сирзавод отримав кілька нагород, в тому числі гран-прі на Всеукраїнському дегустаційному конкурсі якості молочних продуктів та Золоту медаль дегустаційного конкурсу якості молочних продуктів.

Пирятин

Читайте також: 10 надзвичайно смачних сирів, які варто скуштувати вже сьогодні

7. Горіховий сир з фенугреком

«Горіховий» сир ТМ «Пирятин» має виражений сирний, злегка кислуватий смак і аромат волоського горіха. Відмінною особливістю цього виду сиру є поєднання фенугрека — насіння сімейства бобових — і аромату волоського горіха, смак і аромат яких вдало поєднується зі смаком та ароматом сиру. У 2015 році цей сир став переможцем Всеукраїнського конкурсу якості товарів та послуг «100 кращих товарів України».

Пирятин

Читайте також: Меню сирного гурмана — 10 сирів з оригінальними смаками

8. Сири зі смаком пряженого молока і пряжених вершків

У лінійці ТМ «Пирятин» представлено два сиру зі смаком пряженого молока: «Король сирів» та сир «Ніжний». Завдяки неповторному смаку і аромату топленого молока, ці сири прекрасно доповнять ваші улюблені страви та прикрасять будь-який стіл в складі сирної тарілки.

Пирятин

Пирятин

Крім того, Пирятинський сирзавод випускає сир зі смаком і ароматом пряжених вершків — «Левове серце». Пирятинський сирзавод отримав за цей сир кілька нагород, в тому числі диплом переможця всеукраїнського конкурсу якості продукції «100 кращих товарів України 2012 року» і Золоту медаль Дегустаційного конкурсу якості молочних продуктів.

Пирятин

Читайте також: Як приготувати гарячі бутерброди в духовці — швидко, смачно, поживно

9. Класичні сири

Йдеться про звичні нам тверді сири, які можна використовувати як окрему закуску, так і для приготування різних страв (запіканок, омлетів, салатів, гарячих і холодних бутербродів).

    • Голландський. Напевно, немає такої людини, яка хоча б раз в житті не куштувала голландський сир. Цей сир прекрасно підходить як для сирної тарілки, так і для приготування різних страв (гарячих і холодних бутербродів, салатів та ін.).

Пирятин

    • Сири «Сметанковий» і «Вершковий» — дуже популярні серед українських споживачів види сиру. Обидва ці сири виготовляються виключно з натурального коров'ячого молока і мають яскраво виражений вершковий смак з солодкуватими нотками.

syryy6Пирятин

ПирятинПирятин

    • «Звенигородський» — сир українського походження. Має приємний, яскраво виражений молочний смак з легкою кислинкою.

Пирятин

    • Сир «Мармуровий». Навіть якщо ви не відносите себе до сирних гурманів, то все одно впізнаєте цей сир — він відрізняється двокольоровим забарвленням, яке утворює характерний «мармуровий» малюнок на зрізі. Сир «Мармуровий» ТМ «Пирятин» добре поєднується з вином та фруктами, і прекрасно підійде для сирної тарілки.

Пирятин

Читайте також: Меню сирного гурмана — правила та секрети сирної тарілки

10. Сир для тих, хто стежить за фігурою

У лінійці ТМ «Пирятин» — це сир «Грація» зі зниженим вмістом жиру (всього 20%). Цей сир ідеально підходить для людей, які дотримуються дієтичного харчування і рахують калорії. Він випускається на вагу, а також в слайсерному вигляді — що особливо зручно для тих, хто стежить за фігурою.

Пирятин

Читайте також: Продукти для схуднення — 10 ідей для тих, хто на дієті

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття