Menu
Кулінарний вікенд для ласунів — 5 ідей, що спекти на цих вихідних

Кулінарний вікенд для ласунів — 5 ідей, що спекти на цих вихідних

Ромова бабка, бельгійські вафлі, британські скони, мармуровий гугельхупф та молдавська бабка нягре — в цій статті ми зробили добірку для тих, хто любить готувати смачну випічку.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Яблучна шарлотка на ряжанці або кефірі, манник на молоці або сметані, мафіни з фруктовою та овочевою начинкою, відкритий пиріг з ягодами — сьогодні існує безліч рецептів смачної випічки, яку можна приготувати в домашніх умовах. У цій статті ми зробили добірку смачних десертів для тих, хто любить готувати та ласувати смачною випічкою — 5 ідей, що можна спекти вже на цих вихідних.

Французька кухня — ромова баба

Французький десерт ром-баба (babas au rhum), у нас більше відомий як ромова бабка — це м'яка та соковита випічка, з ароматом рому, прикрашена глазур'ю або варенням. Приготувати цей десерт цілком можна в домашніх умовах (для цього знадобиться не так багато інгредієнтів), але варто враховувати, що на приготування піде кілька годин часу.

ромова баба

Тісто для ромової бабки готується на дріжджах, готова випічка просочується цукровим сиропом, після чого її можна прикрасити глазур'ю, варенням або мигдальними пластівцями. Для того, щоб зробити тісто для випічки, знадобляться сухі дріжджі, курячі яйця, борошно, цукор, вершкове масло, ром, цедра лимона та апельсина, сухофрукти.

масло

Рецепт смачного десерту — в статті Готуємо французький десерт — як спекти справжню ромову бабку

Німецька кухня — мармуровий гугельхупф

Якщо ви любите солодощі, то напевно куштували різні види ромової бабки, в тому числі німецький варіант цього смачного десерту (Gugelhupf). Гугельхупф або кугельхупф, як правило, випікається в круглій формі для кексу. Існують різні рецепти цієї страви, наприклад, мармуровий гугельхупф з ромом та порошком какао.

мармуровий гугельхупф

Щоб спекти цей смачний та незвичайний десерт, вам знадобиться борошно, цукрова пудра, м'яке вершкове масло, яйця, розпушувач, молоко, порошок какао, трохи рому. Коли тісто буде готове, одну частину тіста потрібно вилити в форму для запікання, в іншу частину тіста додати порошок какао та вимішати, після чого вилити в форму. Готовий гугельхупф прикрашають цукровою пудрою.

молоко

Рецепт — в статті Готуємо десерти з ромом — нантське тістечко, мармуровий гугельхупф, яблучний пиріг

Американський десерт — бельгійські вафлі

Бельгійські вафлі, про які йде мова — проста смачна страва, дуже популярна в Америці. Щоб їх приготувати, знадобляться прості доступні інгредієнти (молоко, яйця, борошно, пекарський порошок, рослинна олія, цукор, сіль), спеціальна вафельниця (потрібна обов'язково) та зовсім небагато часу (вафлі випікаються за 5–10 хвилин).

бельгійські вафлі

Подавати бельгійські вафлі можна з солодким або турецьким йогуртом, збитими вершками або какао на молоці.

йогурт

Рецепт простого смачного десерту — в статті Як приготувати вафлі за 15 хвилин — прості рецепти смачної випічки

Британська кухня — скони

Ще один вид випічки, який займає зовсім небагато часу — це страва британської кухні, скони (англ. — scones). В Британії скони традиційно подаються до чаю — з варенням та вершковим маслом.

Британська кухня

За часом, приготування сконів займає приблизно півгодини: вам знадобиться борошно, розпушувач, сіль, цукор, яйце, вершкове масло, молоко. Як правило, скони — круглої форми, хоча бувають і трикутні, шестикутні та квадратні скони. Існує багато рецептів сконів: без добавок, з фруктовими та ягідними добавками, з кисломолочним сиром.

сирок

Рецепти — в статті Що таке cкони та як їх приготувати — рецепти простої смачної випічки

Молдавський десерт — бабка нягре

Бабка албе та бабка нягре — традиційні молдавські десерти, без яких обходиться мало яке застілля. Бабка албе — десерт білого кольору, бабка нягре — чорного. Для їх приготування потрібні прості доступні інгредієнти та трохи часу (біла бабка готується порівняно швидко, а бабка нягре випікається трохи більше, ніж три години).

бабка нягре

Щоб замісити тісто для бабки нягре, вам знадобиться борошно, сода, яйця, молоко, кефір, цукор, невелика кількість горілки. Тісто для чорної бабки виходить рідким (як на млинці) та пінистим. Запікається бабка нягре в формі з товстими стінками (такій як гусятниця або казанок).

кефір

Рецепт — в статті Готуємо смачний молдавський десерт — бабка албе та бабка нягре

Подавати солодку випічку можна з чаєм, кавою або з какао — какао на молоці з ваніллю, какао на молоці з кленовим сиропом, какао з чорносливом або какао по-мексиканськи. Рецепти какао — читайте в статті Чим корисно гаряче какао з молоком та як його готувати — 5 рецептів

кава

Якщо ж готувати какао — зовсім ніколи, можна поласувати готовим напоєм від торгової марки «Яготинське». Він виготовляється виключно з натуральних інгредієнтів й сподобається як дорослим, так і дітям. Крім того, таке какао можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді — збовтати, відкрити і можна насолоджуватися!

како

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.ки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття