Що таке cкони та як їх приготувати — рецепти простої смачної випічки
Класичні англійські скони з маслом або полуничним варенням, скони з лохиною та сирні скони із зеленню — у цій статті розповідаємо, як приготувати цю просту та смачну страву.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Скони (анг. — scones) — це страва британської кухні, невеликі пшеничні або ячмінні хлібці, які дуже просто приготувати. У Британії скони традиційно подаються до чаю — разом з джемом або варенням. Як правило, скони — круглої форми, хоча бувають і трикутні, шестикутні та квадратні скони.
За часом, приготування сконів займає приблизно півгодини. Крім того, існує багато рецептів сконів: без добавок, з фруктовими та ягідними добавками, з кисломолочним сиром та солоним твердим сиром. У цій статті, розповідаємо, як приготувати скони: традиційні за англійським рецептом, скони з лохиною та солоні скони з кисломолочним сиром.
Як приготувати класичні англійські скони — рецепт
Існує багато рецептів сконів, і один з найпопулярніших — це, звичайно ж, класичні англійські скони. Вам знадобляться інгредієнти:
- 2 чашки борошна
- 4 чайних ложки розпушувача
- 0,5 чайної ложки солі
- Чверть чайної ложки цукру
- 6 столових ложок м'якого вершкового масла
- Дві третини чашки молока
- 1 велике яйце
За допомогою блендера або кухонного комбайна перемішайте борошно, розпушувач, сіль та цукор. Додайте в чашу блендера м'яке вершкове масло та добре все перемішайте, щоб не було грудочок. В окремій мисці збийте яйце з молоком, відставте 2 столові ложки молочно-яєчної суміші, решту з'єднайте з сипучими інгредієнтами та добре перемішайте лопаткою. Перекладіть тісто на дошку, посипану борошном, і злегка вимішайте його руками, щоб вийшов шар тіста (тісто має бути трохи липким).
Розкачайте тісто в круг висотою 2–3 сантиметри та за допомогою склянки або круглої формочки наріжте скони. Викладіть скони на пергаментний папір та силіконовим пензликом змастіть зверху яєчно-молочною сумішшю. Поставте скони в гарячу духовку в середньому на 15 хвилин або до готовності (вони повинні піднятися в три рази та стати світло-коричневого кольору). Подавайте з полуничним джемом та вершковим маслом. Смачного!
Читайте також: Як приготувати вафлі за 15 хвилин — прості рецепти смачної випічки
Як приготувати скони з лохиною — рецепт
Лохина — смачна ягода, з якою можна приготувати багато смачних десертів: відкритий пиріг з лохиною, печиво з лохиною, мафіни з лохиною, смузі з лохиною на молоці та йогурті. Також, з лохиною можна приготувати смачні скони. Вам знадобляться інгредієнти:
- 2 чашки борошна
- 3 столові ложки цукру
- 2 чайні ложки пекарського порошку з чвертю
- Чверть чайної ложки солі
- Чверть чашки вершкового масла + 1 столова ложка
- 1 яйце
- 80 мл молока + 1 столова ложка молока
- Три чверті чашки лохини
У мисці, з'єднайте борошно, цукор, розпушувач та сіль. Масло наріжте шматочками, додайте в тісто, перемішайте (повинна вийти консистенція, схожа на великі хлібні крихти). В окремій мисці збийте яйце з молоком. З'єднайте яєчно-молочну суміш та сипучі інгредієнти, злегка перемішайте. Перекладіть тісто на дошку, посипану борошном, і вимішайте його руками, щоб вийшов шар тіста (тісто має бути трохи липким). Розкачайте тісто в круг висотою 2–3 сантиметри, вкладіть в тісто ягоди та за допомогою формочки виріжте скони. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть на неї скони, поверхню сконів змастіть молоком. Запікайте в гарячій духовці 15–20 хвилин або до готовності. Подавайте гарячими. Смачного!
Читайте також: Що приготувати з лохиною — прості рецепти смачних десертів
Як приготувати сирні скони із зеленню — рецепт
Ці скони сподобаються тим, хто любить випічку та інші страви з кисломолочним сиром: сирники, сирні оладки та панкейки, налисники, вареники з сиром, сирні сочники та ватрушки.
Більше — читайте в статті Що приготувати на вихідних — 7 смаколиків з кисломолочним сиром
Також, з кисломолочним сиром можна приготувати смачні сирні скони. Для цього вам знадобляться інгредієнти:
- 1,5 склянки борошна + борошно для обробної дошки
- 100 грамів кисломолочного сиру
- 2 чайні ложки розпушувача
- 80 мл холодної кип'яченої води
- 60 грамів холодного вершкового масла
- 1 чайна ложка кайенского перцю
- 1 чайна ложка солі
- 1 пучок свіжої петрушки
Сир перемішайте в блендері, додайте воду, знову перемішайте. Борошно, розпушувач, сіль та перець перемішайте у великій мисці. Масло нарубайте шматками, додайте в тісто, перемішайте (можна робити це за допомогою блендера) — повинна вийти консистенція, схожа на хлібні крихти. Подрібніть петрушку, додайте в тісто. З'єднайте борошняну та сирну суміш, добре вимішайте — повинно вийти густе, трохи вологе тісто. Розкачайте тісто в круг висотою 2–3 сантиметри та за допомогою склянки або круглої формочки наріжте скони.
Форму для запікання змастіть маслом, викладіть на неї скони та поставте їх в гарячу духовку на 10–12 хвилин (вони повинні піднятися та придбати коричневий відтінок). Смачного!
За матеріалами fifteenspatulas.com, fiveeurofood.com, tasteofhome.com
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття