Готуємо десерти з ромом — нантське тістечко, мармуровий гугельхупф, яблучний пиріг
Нантське тістечко з ромом та меленим мигдалем, мармуровий гугельхупф з какао-порошком та ромом, яблучний пиріг з ромом — в цій статті розповідаємо, як приготувати смачні десерти з ромом.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Сьогодні, існує безліч рецептів смачної випічки на будь-який смак: яблучна шарлотка та класичний манник, відкритий та закритий ягідний пиріг, мафіни з фруктовою начинкою, бельгійські вафлі, ромова бабка, бабка нягре та бабка альбе. У цій статті пропонуємо вам три рецепти — смачні десерти з ромом: нантське тістечко, мармуровий гугельхупф та яблучний пиріг з ромом.
Смачний десерт за бретонським рецептом — нантський пиріг
Нантський пиріг або нантське тістечко (gâteau nantais) — це смачний десерт з мигдального борошна, з ароматом рому та цукровою глазур'ю. Нантський пиріг — страва французької, а саме бретонської, кухні. Цей рецепт був придуманий на початку 20 століття в Нанті, і сьогодні він вважається фірмовим десертом міста.
Для того, щоб приготувати нантське тістечко, вам знадобляться інгредієнти:
- 150 грамів цукру
- 15 грамів ваніліну
- 125 грамів м'якого вершкового масла
- 100 грамів меленого мигдалю
- 40 грамів борошна
- 3 яйця
- 60 мл рому
- 50 грамів цукрової пудри
- Форма діаметром 22 сантиметри і 5–6 сантиметрів заввишки
Вершкове масло збийте з цукром. Додайте мелений мигдаль, потім яйця по одному. Добре перемішайте, щоб розчинився цукор. Потім додайте просіяне борошно та третину рому. Форму для запікання добре змастіть вершковим маслом, вилийте тісто в форму та поставте в гарячу духовку приблизно на 40 хвилин або до готовності.
Коли пиріг буде готовий, дістаньте його з духовки та переверніть форму. Зверху на гарячий пиріг вилийте третину рому. Поки пиріг охолоджується, приготуйте глазур. Для цього перемішайте цукрову пудру з рештою рому та прикрасьте пиріг цією сумішшю. Подавати пиріг на стіл потрібно охолодженим, краще — на наступний день. Смачного!
Читайте також: Десерт для ласунів — як спекти смачні мафіни з фруктовою начинкою
Соковитий десерт за австрійським рецептом — мармуровий гугельхупф
Якщо ви любите солодощі, то напевно не раз куштували такий смачний десерт як ромова бабка — м'який, соковитий, з ароматом рому, прикрашений глазур'ю або абрикосовим варенням. Ром-баба (наголос на останній склад) — це французький десерт, проте в кухнях різних країн є свої варіанти цієї страви.
Гугельхупф або кугельхупф (Gugelhupf) — це німецький варіант ромової бабки. Випікається гугельхупф в круглій формі для кексу. Існує безліч рецептів цього смачного десерту. У цій статті, пропонуємо вам рецепт мармурового гугельхупфу — з ромом та порошком какао. Вам знадобляться інгредієнти:
- 250 грамів борошна
- 250 грамів цукрової пудри
- 250 грамів м'якого вершкового масла
- 5 яєць
- 8 грамів ванільного цукру
- 15 грамів розпушувача
- 7 столових ложок молока
- 2–3 столові ложки порошку какао
- 20 мл рому
Білки відокремте від жовтків. Білки добре збийте. В окремій мисці добре збийте вершкове масло, цукрову пудру, ванільний цукор та яєчні жовтки. Додайте борошно, розпушувач, молоко та ром — добре все перемішайте. Акуратно введіть збиті яєчні білки. Форму або форми для запікання змастіть вершковим маслом та посипте борошном. Половину тіста вилийте в форму. До другої частини тіста додайте какао-порошок, добре перемішайте. Вилийте у форму другий шар тіста.
Поставте мармуровий гугельхупф в гарячу духовку та запікайте 40–60 хвилин при температурі 180 градусів. Коли пиріг буде готовий, дістаньте його з духовки, добре охолодіть та переверніть форму. Посипте пиріг цукровою пудрою — і смачного!
Читайте також: Готуємо французький десерт — як спекти справжню ромову бабку
Яблучний пиріг з ромом — простий рецепт смачного десерту
Багато смачних десертів можна приготувати з яблучною начинкою: яблучну шарлотку, яблучний манник, яблучні мафіни, відкритий та закритий яблучний пиріг. У цій статті, пропонуємо вам рецепт яблучного пирога з ромом та меленим мигдалем. Вам знадобляться інгредієнти:
- 100 грамів цукру
- 2 яйця
- 60 мл рому
- 100 грамів густого йогурту
- 85 грамів м'якого вершкового масла
- 50 грамів меленого мигдалю
- 150 грамів борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 1 столова ложка ванільного цукру
- 2 яблука
Яйця збийте з цукром. Додайте ром, йогурт та м'яке вершкове масло. Ретельно все перемішайте. Додайте в тісто просіяне борошно, розпушувач та мелений мигдаль. Перемішайте, щоб вийшло тісто без грудочок. Форму для запікання змастіть маслом, вилийте тісто в форму. Яблука очистіть від серцевини, наріжте скибочками та викладіть поверх тіста. Поставте пиріг в гарячу духовку та запікайте приблизно 45 хвилин або до готовності.
Читайте також: Як спекти смачну шарлотку з яблуками — шарлотка на кефірі, ряжанці або сметані
За матеріалами nantes-tourisme.com, vienna-unwrapped.com, legkogotovit.com
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття