Menu
stranamam.ru

Готуємо смачні молдавські десерти — бабка албе та бабка нягре

Чорна бабка та біла бабка — смачні молдавські десерти, відомі також як бабка нягре та бабка албе. У цій статті розповідаємо, як їх приготувати.

stranamam.ru
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

У Молдавії, бабка албе та бабка нягре — десерти, без яких обходиться мало яке застілля. Бабка албе — десерт білого кольору, бабка нягре — чорного. Приготувати їх дуже просто, і подають їх на стіл зазвичай разом. У цій статті розповідаємо, як приготувати ці смачні незвичайні молдавські десерти — бабку албе та бабку нягре.

Як приготувати чорну бабку — рецепт бабки нягре

Бабка нягре — смачний десерт, який готується з простих інгредієнтів: борошна, соди, яєць, молока, кефіру, цукру, невеликої кількості горілки. Тісто для бабки нягре виходить рідким (як на млинці), об'ємним, пінистим. Запікається чорна бабка в формі з товстими стінками (такій як гусятниця або казанок) трохи більше, ніж три години (спочатку при температурі 200 градусів, потім при температурі 100 градусів).

борошно

Отже, щоб спекти чорну бабку, вам знадобляться інгредієнти:

  • 2 склянки борошна
  • 1 столова ложка соди
  • 1,5 склянки цукру
  • 200 мл соняшникової олії
  • 250 мл кефіру
  • 500 мл молока
  • 10 яєць
  • 25 мл горілки
  • Вершкове масло та панірувальні сухарі для форми
  • Форма з товстими стінками (гусятниця або казанок)
молоко

Борошно просійте разом з содою у велику миску, додайте цукор, перемішайте. Влийте рослинну олію, перемішайте. Додайте кефір, потім молоко. Збийте, щоб вийшла суміш без грудочок. В окремій мисці яйця збийте до пишної піни. Постійно помішуючи, додайте в тісто яйця, потім горілку. Тісто має вийти рідким та пінистим.
Форму для запікання змастіть маслом та посипте панірувальними сухарями. Вилийте тісто, накрийте форму кришкою або фольгою і поставте форму в гарячу духовку на 100 хвилин при температурі 200 градусів. Потім зменште температуру до 100 градусів та запікайте ще 90 хвилин. Коли випічка буде готова, проведіть ножем уздовж стінок форми та переверніть пиріг на дошку. Дочекайтеся, щоб бабка нягре охолола, наріжте скибочками — і можна подавати на стіл. Смачного!

бабка нягре

Читайте також: Як спекти смачitemprop="image"ну шарлотку з яблуками — шарлотка на кефірі, ряжанці або сметані

Як приготувати чорну бабку в мультиварці — рецепт

Приготувати бабку нягре можна і в мультиварці. Тісто готується за тим самим рецептом, чашу мультиварки потрібно змастити вершковим маслом, вилити тісто та готувати 100 хвилин в режимі «Мультикухар» при максимальній температурі, потім зменшити температуру до 100 градусів та готувати ще 90 хвилин.

масло

Читайте також: Як спекти пиріг з манної крупи — манник на молоці, на кефірі, на ряжанці та на сметані

Як приготувати білу бабку — рецепт бабки албе

Чорна бабка або бабе негре традиційно подається з білою бабкою або бабе албе. Щоб спекти білу бабку, вам знадобляться інгредієнти:

  • 400 грамів домашньої локшини
  • 2 столові ложки рослинної олії
  • 8 яєць
  • 1 склянка цукру
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 1 дрібка солі
  • 100 мл молока
  • 50 грамів вершкового масла + вершкове масло для форми
  • Панірувальні сухарі для форми
  • Ізюм або курага — за бажанням

Локшину відваріть у воді з рослинною олією до напівготовності, промийте під холодною водою. Яйця збийте з цукром, сіллю та ванільним цукром. Додайте до збитих яєць молоко, знову збийте. У форму для запікання покладіть пергаментний папір, змастіть вершковим маслом, посипте панірувальними сухарями, рівномірно викладіть у форму локшину та залийте її яєчною сумішшю. Поверх локшини рівномірно розподіліть шматочки масла. Накрийте форму кришкою або фольгою та поставте в гарячу духовку на 20 хвилин, потім зніміть кришку та залиште в духовці ще на 20 хвилин.

Коли біла бабка буде готова, наріжте її скибочками. Подавайте з солодким йогуртом, турецьким йогуртом або ряжанкою. Смачного!

йогурт

За матеріалами sovkusom.ru, fiona-pr.livejournal.com, edimdoma.ru

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття