Menu
Готуємо французький десерт — як спекти справжню ромову бабку

Готуємо французький десерт — як спекти справжню ромову бабку

Щоб спекти смачний французький десерт, відомий як ром-баба або ромова бабка, знадобиться кілька годин часу та не так багато інгредієнтів. У цій статті розповідаємо, як приготувати справжню ромову бабку.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Французький десерт ром-баба (babas au rhum), у нас більше відомий як ромова бабка — це м'яка та соковита випічка, з ароматом рому, прикрашена глазур'ю або варенням. До речі, в оригінальній назві, наголос у слові «баба» ставиться на останній склад, а не на перший.

Для того, щоб приготувати справжню ромову бабку, потрібно не так багато інгредієнтів, зате знадобиться кілька годин часу (в середньому 2–3 години).

мука

Читайте також: Як спекти смачну шарлотку з яблуками — шарлотка на кефірі, ряжанці або сметані

Умовно, приготування ромової бабки можна розділити на кілька етапів: спочатку потрібно приготувати тісто на дріжджах, дати йому настоятися, поставити випічку в духовку, тим часом приготувати сироп та глазур (глазур — не обов'язково), просякнути випічку сиропом, прикрасити глазур'ю або варенням — і можна подавати на стіл.

Як приготувати тісто для ромової бабки — покроковий рецепт

Приготувати тісто для французького десерту ром-баба — не складніше, ніж дріжджове тісто для будь-якої іншої випічки. Вам знадобляться інгредієнти:

  • 3 столові ложки теплої води
  • 1 столова ложка сухих дріжджів
  • 2 чашки борошна
  • 3 збитих яйця
  • 2 столові ложки цукру
  • По 1 чайній ложці лимонної та апельсинової цедри
  • 1 чайна ложка солі
  • Півчашки м'якого вершкового масла + вершкове масло для форм
  • Три чверті чашки родзинок або сушеної смородини
  • 3 столові ложки рому
  • 12 формочок

масло

Для початку потрібно приготувати тісто. Для цього дріжджі додайте в теплу воду та відставте на 5 хвилин, щоб дріжджі розчинилися. Додайте збиті яйця. В окремій мисці перемішайте борошно, цукор, цедру та сіль. З'єднайте рідкі та сипучі інгредієнти, вимішайте тісто. Додайте м'яке вершкове масло, вимішайте руками, щоб вийшло м'яке та еластичне тісто. Накрийте тісто рушником й відставте на 1 годину, щоб воно збільшилося в об'ємі.

Тим часом родзинки або сушену смородину залийте трьома столовими ложками рому. Коли тісто підійде, введіть в тісто сухофрукти. Форми для запікання змастіть маслом та розподіліть тісто по формах. Зачекайте 30–45 хвилин, щоб тісто підійшло до країв форм. Поставте форми з тістом в гарячу духовку та запікайте приблизно 20 хвилин або до готовності. Коли випічка буде готова (вона стане світло-коричневого кольору), дістаньте її з форм та охолодіть.

родзинки

Читайте також: Десерт для ласунів — як спекти смачні мафіни з фруктовою начинкою

Як приготувати цукровий сироп для ромової бабки — рецепт

Наступний крок, поки охолоджується випічка — це приготування цукрового сиропу, щоб просякнути ромову бабку. Вам знадобляться інгредієнти:

  • 3 чашки води
  • 2 чашки цукру
  • Півчашки рому
  • 1,5 чайні ложки ваніліну

Воду вилийте в каструльку, доведіть до кипіння, додайте цукор та варіть 5–10 хвилин, щоб сироп трохи загуснув. Зніміть сироп з вогню, охолодіть, додайте ванілін та ром. Готові ромові бабки опустіть в сироп та по кілька разів переверніть, щоб вони просякнули сиропом.

ромова бабка

Читайте також: Як спекти пиріг з манної крупи — манник на молоці, на кефірі, на ряжанці та на сметані

Як приготувати глазур для ромової бабки — рецепт

Готові ромові бабки можна прикрасити глазур'ю, абрикосовим варенням, мигдальними пластівцями. Щоб приготувати глазур, вам знадобляться інгредієнти:

  • 500 грам цукрової пудри
  • 100 мл води
  • Сік половинки лимона

Цукрову пудру висипте в невелику каструльку, залийте водою, поставте на вогонь, доведіть до кипіння, зменште вогонь та варіть, поки суміш не загусне. Збризніть соком лимона. Охолодіть, збийте міксером. Прикрасьте випічку глазур'ю. Смачного!

ромова бабки

За матеріалами thespruceeats.com, gastronom.ru

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття