Menu
Джерело: pexels.com

10 корисних продуктів для тих, хто стежить за фігурою і хоче бути здоровим

У цій статті ми підібрали 10 смачних, корисних і безпечних для фігури продуктів.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Калорії бувають різні. Одні і ті ж 100-200 калорій, які містяться в різних продуктах, можуть відкладатися на талії, а можуть бути корисними для здоров'я. У цій статті ми підібрали 10 смачних, корисних і безпечних для фігури продуктів. Почнемо!

Яблука

Британці кажуть, що якщо з'їдати одне яблуко в день, то лікар не потрібен. У яблуках міститься величезна кількість корисних речовин: вітаміну С, магнію, калію, а також корисні для здоров'я антиоксиданти.

Крім того, яблука доступні круглий рік, прекрасно зберігаються і коштують недорого. З яблуками можна приготувати десерти, смузі, випічку, а можна просто з'їдати одне яблуко в день. Про те, як готувати яблучні смузі, читайте в статті 18 молочних смузі — рецепти на всі випадки життя.

У 100 грамах яблука міститься 52 калорії.

Продукти для здоров'я та фігури

Зелені листові овочі

Зелені листові овочі — це шпинат, капуста браунколь, листовий буряк та інші. У зелених листових овочах мало калорій і вуглеводів, при цьому багато клітковини. Якщо ви сидите на дієті, обов'язково додайте в раціон шпинат або інші листові зелені овочі — вони прекрасно насичують, при цьому не позначаються на фігурі.

Крім того, в зелених листових овочах міститься багато вітамінів, мінералів і антиоксидантів.

Так, в звичайному шпинаті, який можна купити в будь-якому супермаркеті, міститься калій, кальцій, залізо, магній, вітаміни А і С, вітамін К та інші. При цьому в 100 грамах шпинату — всього 23 калорії.

Кисломолочні напої

Йдеться про кефір, ряжанку, айран, Геролакт і готову до вживання кисломолочну закваску. Кисломолочні напої на основі коров'ячого молока містять багато вітамінів і мікроелементів, а також корисних бактерій, які добре впливають на мікрофлору кишечника.

Вживати кисломолочні напої можна як окремо, так і готувати на їх основі десерти і смузі. Про те, як готувати смузі на кефірі, в тому числі смузі зі шпинатом, читайте в статті Смузі з кефіром — очищаємо організм після новорічних свят.

У 100 грамах кефіру міститься приблизно 50 калорій, ряжанки — 60 калорій.

Продукти для здоров'я та фігури

Горіхи

Горіхи — це висококалорійний продукт, в якому містяться корисні жири і клітковина. Наприклад, в мигдальних горіхах міститься магній, залізо, кальцій, рибофлавін і вітамін Е.

Горіхи стануть прекрасним перекусом за однієї умови — якщо дотримуватися помірності. У 100 грамах горіхів — в середньому 600 калорій.

Продукти для здоров'я та фігури

Оливкова олія

Якщо ви дотримуєтеся здорового харчування або сидите на дієті, то, швидше за все, вже виключили з раціону майонез або замінили майонез більш здоровими продуктами.

Один з продуктів-замінників майонезу — це оливкова олія першого холодного віджиму. Для того щоб заправити салат, її потрібно зовсім трішки, крім того — оливкова олія дуже корисна для здоров'я.

Також, замінити майонез можна сметаною або йогуртом без добавок, наприклад турецьким йогуртом.

Продукти для здоров'я та фігури

Кисломолочний сир

У молочних продуктах міститься багато кальцію та білка. Один з незамінних при схудненні продуктів — це звичайний кисломолочний сир. У ньому мало калорій, зате багато корисного білка. Про те, як і з чим можна їсти сир, ми вже писали в статті Як зробити з кисломолочного сиру смачний десерт за 5 хвилин.

У 100 грамах сиру 0% жирності — 94 калорії та 18 грамів білка.

Ще один продукт с високим вмістом білка — це кисломолочна закваска PRO, в пляшечці якої міститься 20 грамів білка.

Продукти для здоров'я та фігури

Овочі сімейства хрестоцвітних

Це броколі, брюссельська капуста, китайська капуста, цвітна і листова капуста, кольрабі, редиска та інші. У цих овочах міститься багато клітковини, вони прекрасно насичують і містять багато корисних вітамінів і мікроелементів.

У 100 грамах броколі міститься 34 калорії, цвітної капусти — 25 калорій, брюссельської капусти —  43 калорії.

Продукти для здоров'я та фігури

Молоко

Складаючи список корисних для здоров'я продуктів, звичайно ж, ми не могли не згадати про коров'яче молоко. Молоко — хороше джерело кальцію, фосфору та вітаміну D. Молоко корисне для здоров'я і стане прекрасним перекусом протягом дня. З молоком можна готувати смузі, коктейлі, молочні шейки, каші на молоці, молочні супи та багато іншого. Більше читайте в статті День Молока — 7 цікавих ідей, як і з чим можна пити молоко.

У 100 грамах молока 1% жирності міститься приблизно 40 калорій.

Продукти для здоров'я та фігури

Кролятина

Один з найбільш корисних сортів м'яса — це м'ясо кроля. У ньому міститься велика кількість легко засвоюваного білка, при цьому мало калорій, жирів і холестерину. Про те, як приготувати м'ясо кроля, читайте в статті 4 кращих рецепти приготування кролятини в сметані — від простого до вишуканого.

У 100 грамах кролятини міститься 56 калорій.

Риба

Сорти риби, такі як лосось, форель, скумбрія, тунець, сардини, дуже корисні для здоров'я. У них багато білка, корисних жирів, вітаміну Е та інших мікроелементів.

У 100 грамах лосося міститься приблизно 200 калорій.

Продукти для здоров'я та фігури

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття