Menu
Для тих, хто любить готувати — 7 ідей, що спекти на десерт

Для тих, хто любить готувати — 7 ідей, що спекти на десерт

Яблучна шарлотка на ряжанці, клафуті з грушею, бельгійські вафлі, закритий пиріг з ягідною начинкою — в цій статті ми підібрали 7 ідей солодкої випічки для тих, хто любить готувати.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сьогодні, існує безліч видів та рецептів смачної випічки — як для тих, хто любить поласувати солодощами, так і для тих, хто любить готувати. У цій статті ми підібрали 7 ідей — 7 видів солодкої випічки, яка сподобається як дорослим, так і дітям.

Яблучна шарлотка на ряжанці

Якщо ви любите готувати, то напевно знаєте, що таке яблучна шарлотка. Це різновид яблучного пирога, її дуже просто приготувати. Яблучну шарлотку готують на кефірі, на ряжанці або на сметані — кому як більше подобається. Крім того, шарлотку можна приготувати й з іншими фруктами у вигляді начинки: м'якушем груші, інжиром.

Яблучна шарлотка на ряжанці

Щоб спекти яблучну шарлотку на ряжанці, знадобляться такі інгредієнти: борошно, розпушувач, цукор, яйця, ряжанка, яблука, кориця, вершкове масло.

ряжанка

Рецепт — у статті Як спекти смачну шарлотку з яблуками — шарлотка на кефірі, ряжанці та сметані

Класичний манник на молоці

Манник — солодкий пиріг, який готується з манної крупи й сподобається як дорослим, так і дітям. Існують рецепти манника без борошна та рецепти манника з борошном. Традиційно, манник готують на молоці. Крім того, можна приготувати манник на кефірі, на ряжанці та на сметані. За бажанням, в манник можна додавати начинку: фрукти, ягоди, сухофрукти.

Класичний манник на молоці

Щоб приготувати манник на молоці, вам знадобляться такі інгредієнти: манна крупа, розпушувач, молоко, цукор, яйця, вершкове масло та рослинна олія.

молоко

Рецепт — у статті Як спекти пиріг з манної крупи — манник на молоці, на кефірі, на ряжанці та на сметані

Чізкейк зі сливами

Якщо ви любите солодкі десерти з кисломолочним сиром, то напевно не раз куштували чізкейки: шоколадний чізкейк, чізкейк з ягодами або фруктами. Смачний чізкейк можна приготувати й зі сливами. Для цього знадобляться такі інгредієнти: пісочне печиво, вершкове масло, борошно, кисломолочний сир, сметана, яйця, цукор.

сир

Рецепт — в статті Що приготувати зі сливами — найкращі рецепти смачних десертів

Клафуті з грушею

Клафуті — це французький десерт, відкритий пиріг з фруктовою начинкою. Класичний клафуті готується зі свіжої вишнею або черешнею без кісточки, хоча можна приготувати клафуті й з іншою начинкою (яблуками, грушами, сливами, інжиром).

клафуті з грушею

Про те, як це зробити, читайте в статті Грушевий десерт — як спекти смачний пиріг з м'якушем груші

Закритий пиріг з начинкою

Ще один вид смачної солодкої випічки — це закритий пиріг з різною начинкою (ягодами, фруктами). Щоб спекти такий пиріг, потрібно зробити тісто для форми (для цього знадобиться борошно, вершкове масло, цукор, вода) та ягоди або фрукти для начинки (з яблуками, грушею, аґрусом, іншими ягодами).

Закритий пиріг з начинкою

Про те, як приготувати закритий пиріг, читайте в статті Чим корисний аґрус та що з ним приготувати — найкращі рецепти

Бельгійські вафлі

Бельгійські вафлі — це солодкий десерт, який випікається в спеціальній вафельниці. Існують різні рецепти бельгійських вафель: класичні на молоці, вафлі з горіхами та медом, шоколадні вафлі, вафлі з кисломолочним сиром, вафлі з м'якушем гарбуза. Щоб приготувати класичні бельгійські вафлі, вам знадобиться борошно, розпушувач, молоко, рослинна олія, яйця, цукор, сіль, ваніль.

Бельгійські вафлі

Рецепти — у статті Як приготувати вафлі за 15 хвилин — прості рецепти смачної випічки

Мафіни з ягодами

Не набагато складніше, ніж бельгійські вафлі, готуються мафіни. Вони випікаються в гарячій духовці в середньому 20 хвилин. Інгредієнти, які знадобляться, щоб спекти мафіни, це вершкове масло, борошно, розпушувач, цукор, сіль, яйця, молоко, ягоди для начинки.

Мафіни з ягодами

Про те, як спекти мафіни, читайте в статті Що приготувати з ожиною — рецепти смачних десертів

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття