
Чим корисний аґрус та що з ним приготувати — найкращі рецепти
Закритий пиріг з аґрусом, смачна випічка з аґрусом, ягідний смузі з аґрусом — у цій статті, ми підібрали ідеї, що можна приготувати з аґрусом.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Аґрус — літня ягода, яка містить багато вітамінів та інших корисних речовин. Калорійність аґрусу становить 43 калорії в 100 грамах продукту.
У аґрусі, як і в інших ягодах, міститься багато корисних речовин, в тому числі вітамін С, вітаміни групи В, провітамін А, калій, фосфор, залізо, мінеральні солі, фолієва кислота, органічні кислоти.
Стиглі ягоди аґрусу можна вживати як окремий продукт, а можна готувати з ними смачні солодкі десерти. Про те, що можна приготувати з аґрусом, розповідаємо в цій статті.
Закритий пиріг з аґрусом — простий рецепт
Приготувати пиріг з аґрусом — не складніше, ніж пиріг з будь-якими іншими ягодами. Для цього знадобиться готова кругла форма для закритого пирога (її можна купити готову, а можна приготувати самостійно — як це зробити, розповімо нижче) і такі інгредієнти:
- 1 чашка свіжого аґрусу
- 1 чашка цукру
- 1 чашка сметани
- 2 столові ложки борошна
- Дрібка солі
В окремій мисці перемішайте цукор, борошно, сіль. Додайте аґрус і сметану, знову перемішайте. Вилийте суміш у форму для пирога, накрийте тістом, в тісті зробіть кілька розрізів ножем. Запікайте пиріг в духовці 45 хвилин або до готовності.
Як приготувати форму для закритого пирога
Форму для закритого пирога можна приготувати самостійно, й існує безліч рецептів, як це можна зробити. Вам знадобляться інгредієнти:
- 1 чашка охолодженого вершкового масла (або вершкове масло і маргарин)
- 3 чашки борошна
- 3 столові ложки білого цукру
- Третина склянки крижаної води
З'єднайте борошно і цукор, перемішайте. Вершкове масло наріжте великими кубиками, з'єднайте з цукром та борошном. Подрібніть інгредієнти вручну ножем для рубки тіста або в кухонному комбайні — так, щоб вийшли невеликі шматочки масла та муки.
Потроху, по 1 столовій ложці, додавайте в тісто воду та вимішуйте ложкою. Якщо тісто кришиться, додайте ще трохи води, і знову вимісіть. В кінці, вимішайте тісто руками, розділіть його на дві частини, оберніть кожну частину в харчову плівку й поставте на 30 хвилин у холодильник. Коли тісто охолоне, розкачайте його за допомогою качалки. Після цього з однієї частини тіста зробіть глибоку форму для пирога, з другої — верх для пирога.
Літній пиріг з аґрусом — просто та смачно
- 2 склянки борошна
- Три чверті склянки цукру
- 3 яйця
- Півсклянки олії
- 1 склянка йогурту
- 1 склянка ягід аґрусу
- 1 чайна ложка розпушувача
- 0,5 чайної ложки соди
- Ванільний цукор, цукрова пудра — за смаком
- Сухарі — щоб посипати форму
У мисці перемішайте сипучі інгредієнти (борошно, цукор, соду, розпушувач). Додайте йогурт, рослинну олію, яйця — і перемішайте вінчиком. Форму для запікання змастіть маслом та посипте сухарями. Вилийте у форму тісто, зверху викладіть ягоди. Поставте пиріг в духовку і запікайте приблизно 50 хвилин або до готовності. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою. Смачного!
Якщо ви любите готувати випічку, читайте також Що приготувати на десерт — 7 ідей для смачної випічки
Смузі з аґрусом — як приготувати
І, звичайно ж, з аґрусом, як і з будь-якими іншими ягодами, можна приготувати смачні та корисні смузі. Візьміть інгредієнти:
- Півсклянки аґрусу
- Півсклянки чорниці, лохини або інших ягід
- М'якуш половинки банана (потрібно попередньо заморозити)
- Півсклянки питного йогурту
- Півсклянки молока
Помістіть інгредієнти в блендер та добре подрібніть. Готовий смузі розлийте в склянки та насолоджуйтеся. Смачного!
За матеріалами allrecipes.com, theelliotthomestead.com, eda.ru
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття