Як спекти смачну шарлотку з яблуками — шарлотка на кефірі, ряжанці та сметані
Шарлотка з яблуками — смачна випічка, яку легко приготувати та яка порадує всю родину. У цій статті розповідаємо, як приготувати шарлотку на кефірі, на ряжанці та на сметані.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Вишневий пиріг і персикові мафіни, відкритий пиріг з чорницею та закритий пиріг з аґрусом, вишневий клафуті та пиріг на ряжанці — сьогодні існує безліч рецептів оригінальної та смачної випічки. І, звичайно ж, якщо ви любите солодку випічку, то напевно не раз куштували шарлотку з яблуками або навіть готували яблучну шарлотку самостійно.
Яблучна шарлотка — різновид яблучного пирога. Традиційно, яблучну шарлотку печуть після збору врожаю яблук, хоча можна готувати її в будь-який час року. Існує безліч рецептів яблучної шарлотки — у цій статті ми розповімо, як спекти шарлотку на кефірі, шарлотку на ряжанці та шарлотку на сметані.
- Щоб приготувати яблучну шарлотку, вам знадобиться небагато інгредієнтів: борошно, цукор, яйця, яблука, кефір (ряжанка або сметана), кориця, вершкове масло або рослинна олія (щоб змастити форму).
- Час приготування — трохи більше, ніж годину.
- Щоб шарлотка вийшла смачною та ніжною, не забудьте зняти з яблук шкірку. Також, шарлотку можна приготувати з іншими фруктами: вишнею, сливами, грушами.
- Якщо вам подобається випічка з горіхами, можете додати в шарлотку трохи подрібнених горіхів (волоських, кеш'ю, фундука).
- У яблучну шарлотку зазвичай додають корицю — вона добре поєднується з яблуками (корицею посипають нарізані яблука).
- Рекомендується ставити шарлотку в заздалегідь розігріту духовку (при температурі приблизно 180 градусів) та не відкривати дверцята до готовності пирога (коли зверху з'явиться світло-коричнева скоринка).
Читайте також: Що приготувати на Яблучний Спас — найкращі рецепти яблучних пирогів
Як спекти яблучну шарлотку на кефірі — рецепт
Щоб спекти шарлотку на кефірі, знадобиться зовсім небагато часу та найпростіші інгредієнти:
- 2 склянки борошна
- 1 склянка цукру
- 1 чайна ложка соди
- 3 яйця
- 1 склянка кефіру
- 4–5 яблук
- Кориця — за смаком
- Рослинна олія або вершкове масло, щоб змастити форму
- Цукрова пудра, щоб прикрасити пиріг
Яблука очистьте від шкірки та наріжте тоненькими скибочками. Борошно просійте через сито. Яйця збийте з цукром, додайте соду і кефір. Постійно помішуючи, додайте борошно та вимішайте тісто. Форму для запікання змастіть олією, вилийте частину тіста, викладіть нарізані яблука, посипте яблука корицею та цукром (якщо яблука кислі), вилийте другу частину тіста. Запікайте пиріг в духовці приблизно 40 хвилин або до готовності при температурі 180 градусів. Готовий пиріг посипте цукровою пудрою. Смачного!
Читайте також: Медовий Спас 2018 — що приготувати на Маковія
Як спекти яблучну шарлотку на ряжанці — рецепт
Дуже смачною виходить шарлотка на ряжанці. Щоб її приготувати, вам знадобляться інгредієнти:
- 2 склянки борошна
- 1 склянка цукру
- 2 чайні ложки розпушувача
- 3 яйця
- 1 склянка ряжанки
- 4–5 яблук
- Кориця — за смаком
- Вершкове масло, щоб змастити форму
Яйця збийте з цукром та ряжанкою. Борошно просійте, з'єднайте з розпушувачем. З'єднайте рідкі та сипучі інгредієнти, перемішайте (щоб вийшло однорідне тісто). Яблука очистьте від шкірки та наріжте тоненькими скибочками. У форму для шарлотки покладіть пекарський папір та змастіть його вершковим маслом. Викладіть у форму яблука, посипте корицею, зверху вилийте тісто. Поставте шарлотку в духовку та випікайте до готовності при температурі 180 градусів. Смачного!
Читайте також: Пиріг, желе, смузі та інші десерти з ряжанкою — смачні десерти
Як спекти яблучну шарлотку на сметані — рецепт
І, звичайно ж, яблучну шарлотку можна приготувати на сметані. Для цього візьміть інгредієнти:
- 1 склянку борошна
- 1 склянку цукру
- 0,5 чайної ложки соди
- 1 яйце
- 1 склянку сметани
- 4–5 яблук
- Вершкове масло, щоб змастити форму
Яблука очистьте від шкірки та наріжте тоненькими скибочками. З яйця, цукру, сметани, соди та борошна замісіть однорідне тісто. Форму для запікання змастіть маслом, викладіть у форму половину яблук, вилийте половину тіста, потім другу половину яблук і другу половину тіста. Поставте в гарячу духовку та запікайте приблизно 40 хвилин або до готовності. Смачного!
За матеріалами woman365.ru, kopilka-kulinara.ru, woman.ru
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття