Menu
Для тих, хто любить готувати — 7 ідей, що приготувати на цих вихідних

Для тих, хто любить готувати — 7 ідей, що приготувати на цих вихідних

Кальцоне з моцарелою й помідорами, макарони з плавленим сиром чеддер, вареники із солодким або солоним сиром, чвіштарі з сулугуні — у цій статті ми зробили добірку, що можна приготувати на цих вихідних.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Вихідні — час, коли можна не тільки відпочити, а й приготувати щось смачненьке. Щось таке, що на що зазвичай не вистачає часу. У цій статті ми підібрали 7 ідей, що можна приготувати на цих вихідних.

Українська кухня — вареники з сирною начинкою

Звичайно ж, перше, що варто приготувати на вихідних (та й не тільки на вихідних) — це справжні українські вареники з солоним або солодким сиром. Тісто для вареників можна приготувати на молоці (окрім молока, вам знадобиться борошно, яйце, трохи солі та цукру).

 вареники

Існує безліч рецептів сирної начинки для вареників: вареники з солоним сиром, вареники з сиром адигейським, вареники з бринзою та зеленню, вареники з сиром та горіхами, солодкі вареники з сиром та ваніллю, вареники з полуницею та сиром. Подаються вареники, звичайно ж, зі смачною густою сметаною.

сметана за печі

Більше — в статті Як приготувати вареники з сиром — покрокова інструкція та 10 ідей для начинки

Італійська кухня — кальцоне

Якщо ви любите італійську кухню, то напевно не раз куштували або навіть готували італійську піцу: з чеддером та моцарелою, з шинкою та сиром проволоне, з овочами та сиром. Корж для піци готується на кефірі, молоці або дріжджах. Начинка для піци може бути якою завгодно: овочі та сир, м'ясні інгредієнти та сир, різні види сиру.

проволоне

Кальцоне — це різновид піци, закритий пиріг з начинкою: овочами (помідорами, капустою броколі, болгарським перцем), м'ясними інгредієнтами (шинкою, салямі, курячим м'ясом), різними видами сиру (кисломолочним сиром, моцарелою, проволоне, гаудою, чеддером).

кальцоне

Більше — читайте в статті Що таке кальцоне та з чим його приготувати — 10 ідей для начинки

Турецька кухня — трубочки з солоним сиром

З м'якими розсільними сирами можна приготувати багато смачних страв, наприклад, трубочки з бринзою або сиром адигейським. Щоб їх приготувати, вам знадобиться готове тісто філо, бринза або сир адигейський (що більше подобається), яєчний жовток та білок, кріп та петрушка, рослинна олія для смаження й зовсім небагато часу.

сир адигейський

Рецепт — у статті Що приготувати з бринзою — смачні страви закарпатської, словацької та турецької кухні

Американська кухня — макарони з сиром

Якщо хочеться приготувати щось смачне та дуже поживне, то ця проста страва американської кухні підійде якнайкраще. Вона називається macaroni and cheese й готується дуже просто: вам знадобляться макарони, твердий сир, борошно, молоко, масло, сіль, перець та часник.
Сир, який якнайраще підійде для цієї страви — це, звичайно ж, чеддер. Також, можна приготувати макарони з двома видами сиру — наприклад, з сиром чеддер та сиром хаварті.

чеддер

Більше — в статті Що приготувати з сиром хаварті — найкращі рецепти

Грузинська кухня — чвіштарі з сулугуні

Якщо ви любите грузинську кухню, то напевно не раз куштували сулугуні та страви з цим смачним сиром — наприклад, смажений сулугуні в паніровці, пеновані з сулугуні, яєчню з помідорами й сиром сулугуні, чвіштарі з сулугуні. Чвіштарі — це популярна страва грузинської кухні, смажені коржики з кукурудзяної муки з кубиками сиру.

сулугуні

Про те, як готувати чвіштарі, читайте в статті Що приготувати з сиром сулугуні — найкращі рецепти

Французька кухня — кіш

Кіш — це відкритий пиріг, який готується в круглій відкритій формі (її можна купити готову або приготувати самостійно) та запікається у духовці. У кіш можна додавати овочі, м'ясні інгредієнти, різні види сиру (чеддер, моцарелу, гауду, інші). Наприклад, спробуйте приготувати кіш зі спаржею, шинкою та моцарелою. Для цього знадобляться такі інгредієнти: молоко, сметана, твердий сир, шинка, яйця, спаржа, цибуля, оливкова олія.

кіш

Рецепт — в статті Чим корисна зелена спаржа та що з нею приготувати — суп, касероль, кіш, зіті

Болгарська кухня — смажений перець з бринзою

Бринза — м'який розсільний сир, з яким можна приготувати багато смачних страв: вареники з бринзою, деруни з бринзою, піцу й кальцоне з бринзою, сирники з адигейського сиру з бринзою, фарширований перець. Смажений перець з бринзою в паніровці — це страва болгарської кухні. Щоб приготувати таку страву, вам знадобиться бринза, кріп, м'якуш помідора, борошно та яйця для панірування, рослинна олія для смаження.

бринза

Рецепт — в статті Як приготувати фарширований перець — 5 рецептів

А що готуєте на вихідних Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття