
Чим корисна спаржа та що з нею приготувати — суп, касероль, кіш, зіті
Зелена спаржа — смачний овоч, якиймає безліч корисних властивостей. У спаржі міститься багато вітамінів та мікроелементів. Крім того, зелена спаржа доступна круглий рік (у свіжому або замороженому вигляді). У цій статті розповідаємо, чим корисна зелена спаржа та що з нею можна приготувати.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Зелена спаржа — смачний овоч, якиймає безліч корисних властивостей. У спаржі міститься багато вітамінів та мікроелементів. Крім того, зелена спаржа доступна круглий рік (у свіжому або замороженому вигляді). У цій статті розповідаємо, чим корисна зелена спаржа та що з нею можна приготувати.
Чим корисна спаржа
Спаржа містить багато корисних речовин: вітаміни групи В, вітаміни С, Е, А, цинк, калій, фосфор, кальцій та інші. Спаржа легко засвоюється організмом і містить зовсім небагато калорій (20 калорій в 100 грамах продукту), тому прекрасно підходить для тих, хто на дієті.
У цій статті ми розповідаємо, як приготувати крем-суп зі спаржею, касероль зі спаржею, кіш зі спаржею та макарони зі спаржею — тільки прості рецепти смачних страв. Почнемо!
Cпаржевий крем-суп на молоці — рецепт
- 0,5 кг спаржі
- 1 невелика цибулина
- Півлітра курячого бульйону
- 1 склянка молока
- Півчашки сметани жирністю 21%
- 2 столові ложки м'якого вершкового масла
- 2 столові ложки борошна
- Сіль, чорний перець — за смаком
Цибулину очистіть і подрібніть. У каструльку складіть спаржу і цибулю, залийте курячим бульйоном, протушкуйте приблизно 15 хвилин. Подрібніть суп за допомогою блендера.
На сковороду додайте масло і борошно. Тушкуйте кілька хвилин, постійно помішуючи. Додайте на сковороду подрібнену спаржу і молоко, доведіть до кипіння, протушкуйте кілька хвилин. Зніміть суп з вогню, додайте сметану, перемішайте і знову поставте на вогонь, але не доводьте до кипіння. Суп готовий! Смачного!
Читайте також: Супи на молоці — новий погляд на звичнустраву
Касероль з сиром чеддер — рецепт
- 1 кг спаржі
- 3 столові ложки м'якого вершкового масла
- 3 столові ложки борошна
- 2 склянки молока
- 5 круто зварених яєць
- 1 чашка подрібненого сиру чеддер
- 1 чашка подрібнених солоних крекерів
Спаржу відваріть до готовності, відкиньте на друшляк. Яйця очистіть і наріжте скибочками. На сковороду додайте вершкове масло і борошно. Тушкуйте, постійно помішуючи. Додайте молоко, добре перемішайте. Посоліть і поперчіть.
У форму для касеролі викладіть половину спаржі, половину яєць, половину сиру, половину соусу. Повторіть. Прикрасьте страву подрібненими крекерами. Поставте в гарячу духовку на 30 хвилин або до готовності. Страва готова!
Читайте також: Що таке касероль та як її готувати — 4 смачних рецепти
Кіш зі спаржею та шинкою — як приготувати
- 1 кг спаржі
- 1 форма для кіша (кругла з краями)
- 2 середні цибулі-шалот
- 2 столові ложки оливкової олії
- 300 грамів шинки
- Півсклянки молока
- Півсклянки сметани
- 3 великих яйця
- 1,5 чашки подрібненого твердого сиру
- Сіль та чорний перець — за смаком
Форму для кіша приготуйте відповідно до інструкції. Цибулю подрібніть. Шинку наріжте кубиками. В окремій тарілці перемішайте молоко, яйця, сметану, посоліть і поперчіть. На сковороді з оливковою олією протушкуйте цибулю. Додайте спаржу і протушкуйте приблизно 10 хвилин, до напівготовності.
У форму для кіша викладіть половину сиру, потім спаржу і шинку, полийте все соусом, посоліть і поперчіть, посипте залишками сиру. Поставте кіш в духовку і запікайте 30 хвилин або до готовності. Коли кіш буде готовий, охолодіть і можна подавати на стіл. Смачного!
Читайте також: День французької кухні — вчимося готувати кіш
Макаронна запіканка зі спаржею, шинкою та моцарелою — рецепт
- 0,5 кг спаржі
- 400 грамів макаронів зіті або пенне
- 3 столові ложки оливкової олії
- 3 зубчики часнику
- 200 грамів шинки
- 200 грамів моцарели
- Сіль, чорний перець, базилік — за смаком
Макарони відваріть відповідно до інструкції, до напівготовності. Відкиньте макарони на друшляк. Спаржу відваріть до готовності, відкиньте на друшляк. Часник подрібніть. На сковороді з оливковою олією підсмажте часник, додайте на сковороду макарони і спаржу, протушкуйте. Якщо потрібно, додайте на сковороду трохи води (для цього можна залишити 1 чашку води, в якій варилися макарони). Шинку наріжте кубиками або соломкою, моцарелу наріжте скибочками. Додайте на сковороду шинку і моцарелу, добре перемішайте. Посоліть і поперчіть, додайте базилік за смаком. Зніміть макарони з вогню, трохи охолодіть і можна подавати на стіл. Смачного!
Читайте також: Як і з чим готувати макаронно-овочеву запіканку — італійські рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття