Menu
Що таке кальцоне та з чим його приготувати — 10 ідей для начинки

Що таке кальцоне та з чим його приготувати — 10 ідей для начинки

Кальцоне з помідорами, зеленню та моцарелою; кальцоне з салямі та сиром проволоне; кальцоне з чеддером та овочами — у цій статті ми підібрали ідеї, з чим можна приготувати кальцоне.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Кальцоне — страва італійської кухні, закритий пиріг з начинкою: овочами (помідорами, капустою броколі, болгарським перцем), м'ясними інгредієнтами (шинкою, салямі, курячим м'ясом), різними видами сиру (кисломолочним сиром, моцарелою, проволоне, гаудою, чеддером, іншими).

Кальцоне вважається різновидом піци — тісто для кальцоне готується так само, як і тісто для піци. Також, кальцоне називають закритою піцою.

Як приготувати тісто для кальцоне — покроковий рецепт

Тісто для кальцоне, як і тісто для піци, можна приготувати різними способами — наприклад, на молоці або на кефірі. У цій статті, пропонуємо вам рецепт тіста на дріжджах (розрахований на чотири кальцоне). Щоб зробити тісто для кальцоне, вам знадобляться інгредієнти:

  • 7 грамів сухих дріжджів
  • 0,5 склянки теплої води
  • 0,5 склянки звичайної води
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • 2 столові ложки меду
  • 3 склянки борошна
  • 0,5 чайної ложки солі

Дріжджі залийте теплою водою та відставте на 5 хвилин. Тим часом в окремій мисці перемішайте звичайну воду, оливкову олію, мед та сіль. Додайте в миску склянку борошна, добре перемішайте. Додайте в тісто дріжджі, перемішайте. Поступово додавайте в тісто решту борошна та вимішайте тісто руками на обробній дошці, щоб воно вийшло однорідним.
Зробіть з тіста чотири рівних кульки, накрийте плівкою та відставте на 30 хвилин.
Тим часом приготуйте начинку для кальцоне (як це зробити — нижче). Через 30 хвилин та коли буде готова начинка, кожну кульку тіста розкачайте, щоб вийшов рівний круг. На половину круга викладіть начинку для кальцоне (так, щоб з країв залишалося вільне місце, яке потім можна буде защипнути). Накрийте начинку другою половиною тіста, защипніть.
Поверхню кальцоне потрібно проколоти виделкою в декількох місцях. Поставте кальцоне в гарячу духовку приблизно на 20 хвилин або до готовності. Смачного!

кальцоне

Читайте також: Як і з чим приготувати піцу — 2 рецепти тіста та 10 ідей для начинки

З чим можна приготувати кальцоне — ідеї для начинки

Кальцоне, як і піцу, можна приготувати з різноманітною начинкою: з овочами та сиром, з м'ясними продуктами, з декількома видами сиру. У цій статті ми підібрали ідеї для начинки — з чим можна приготувати кальцоне.

    • Традиційно, кальцоне можна приготувати з начинкою з сосисок, моцарели та помідорів або соусу (можна взяти соус для спагеті, соус маринара або інший).

моццарелла

    • Сосиски, сир, моцарела, маринований перець, соус — ще один варіант начинки, з якою можна приготувати кальцоне.
    • Мало кому не сподобається кальцоне з яловичим фаршем, оливками, тертим сиром чеддер та томатним соусом. Для такої начинки фарш потрібно підсмажити на сковороді з цибулею і приправами (куркумою, перцем, часниковим порошком).
    • Звичайно ж, в італійській кухні часто використовується салямі. Наприклад, можна приготувати кальцоне з салямі, моцарелою, сиром проволоне, зеленню та овочами. Дуже смачно!
      В італійській кухні часто використовується і сир проволоне, оскільки він добре плавиться. Якщо ви любите цей сир, спробуйте приготувати кальцоне з салямі, сиром проволоне та шпинатом.

провволлоне

    • Ще один варіант: сир проволоне, зелень, сосиски, червоний болгарський перець та цибуля.
      Для тих, хто любить капусту броколі, сподобається кальцоне з броколі, подрібненим сиром чеддер та курячим м'ясом.

чеддер

    • Якщо ви не їсте м'ясні продукти, спробуйте приготувати кальцоне з броколі, твердим сиром (таким, який добре плавиться, наприклад, гаудою) і томатним соусом.

гауда

    • Також, вегетаріанцям сподобається кальцоне зі смаженими печерицями та сиром сулугуні.

сулугуні

    • І, звичайно ж, можна приготувати кальцоне з різними видами сиру: наприклад, з моцарелою, проволоне, твердим сиром (на ваш вибір) та м'яким розсільним сиром (таким як рікотта, бринза, адигейський).

кальцоне

Читайте також: Що приготувати на ці вихідні — найкращі страви італійської кухні

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття