Menu
Де брати вітаміни взимку — 5 ідей, з чим приготувати смузі

Де брати вітаміни взимку — 5 ідей, з чим приготувати смузі

Яблучно-банановий смузі на молоці, легкий смузі з капустою броколі на айрані, смузі з апельсином та шароном на ряжанці, гарбузовий смузі та інші — у цій статті ми зробили добірку смузі, які можна приготувати взимку.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Взимку доступно не так багато фруктів, ягід та овочів, як влітку або на початку осені, тим не менше хочеться поласувати смачними та корисними десертами, наприклад фруктово-ягідними або овочевими смузі. У цій статті ми зробили добірку — рецепти простих та смачних смузі, які варто приготувати цієї зими.

Також читайте: Де брати вітаміни взимку — 12 ідей для фруктово-овочевих смузі

Яблучно-банановий смузі на молоці

Яблука — прекрасне джерело вітамінів, мікроелементів та інших корисних речовин. Взимку доступно багато сортів зимових яблук — їх можна вживати як окремий продукт, а можна готувати з яблуками смачні десерти (наприклад, яблучну шарлотку або оладки з яблучною начинкою) та корисні смузі.

Яблучно-банановий смузі на молоці

Щоб приготувати порцію яблучного смузі, візьміть одне середнє яблуко (солодке або кисле — яке більше подобається), м'якуш одного стиглого банана й склянку молока, класичного йогурту, ряжанки або кисломолочної закваски. Інгредієнти складіть в блендер, добре подрібніть, вилийте в склянку — і смачного! За бажанням, в смузі можна додатися трошки заморожених ягід (полуниці, малини) та цукру або меду.

Йогурт

Більше рецептів яблучних смузі — в статті Як і з чим приготувати яблучний смузі — 10 ідей для швидкого перекусу

Овочевий смузі з капустою броколі на айрані

Капуста броколі — смачний овоч, в якому міститься багато вітамінів, мікроелементів та зовсім мало калорій (приблизно 30 калорій на 100 грамів продукту). З броколі готують смачні перші страви (наприклад, крем-суп з броколі на курячому бульйоні та молоці), овочеві страви (наприклад, броколі з плавленим сиром чеддер) та багато іншого.

Овочевий смузі з капустою броколі на айрані

Крім того з капустою броколі можна приготувати простий та смачний смузі на айрані. Для цього відваріть капусту броколі, складіть в блендер, залийте айраном та добре подрібніть. За бажанням, в такий смузі можна додати трохи зелені та гарбузового насіння. Смачного!

Айран

Читайте також: Капуста броколі — чим вона корисна та що з нею приготувати

Смузі з шароном на ряжанці

Хурма та шарон — фрукти яскраво-оранжевого кольору, в яких міститься багато корисних речовин. Хурма — це солодкий фрукт, який відрізняється терпким смаком (завдяки вмісту таніну). Шарон — суміш хурми з яблуком, відрізняється м'яким смаком (без в'язкості) та відсутністю кісточок.

Смузі з шароном на ряжанці

Хурма і шарон — смачні та корисні десерти. Крім того, з м'якушем цих фруктів готують фруктові салати (наприклад, салат з шароном, солодким яблуком та горіхами, заправлений турецьким йогуртом), молочні шейки та смузі (наприклад, з хурмою, апельсином та ряжанкою).

Ряжанка

Більше — в статті Хурма, шарон, корольок — чим вони корисні та що з ними приготувати

Гарбузові смузі на молоці

Якщо ви любите страви з гарбузом, такі як гарбузові оладки та панкейки, гарбузову кашу й гарбузові супи, то вам напевно сподобається і гарбузовий смузі. Візьміть готове гарбузове пюре, м'якуш банана, дрібку кориці, цукор або мед (за бажанням) й склянку молока. Помістіть всі інгредієнти в блендер та добре подрібніть. Смузі готовий!

Гарбузові смузі на молоці

Про те, як зробити гарбузове пюре, читайте в статті Сезон гарбуза — як приготувати смачну гарбузову кашу на молоці

Гарбузові смузі на молоці

Більше рецептів гарбузового смузі — в статті  Сезон гарбуза — 10 ідей для смачного та корисного гарбузового смузі

Кефірний смузі з м'якушем авокадо

Кефір — корисний кисломолочний напій. У ньому містяться вітаміни, мікроелементи, а також пробіотики. На кефірі можна готувати корисні та поживні смузі: кефірний смузі з яблуком, кефірний напій з м'ятою та м'якушем огірка, смузі на кефірі з м'якушем авокадо.

Кефірний смузі з м'якушем авокадо

Візьміть склянку кефіру, м'якуш половинки авокадо, трошки свіжого імбиру, складіть інгредієнти в блендер, добре подрібніть — і смачного! Замість кефіру можна взяти кисломолочну закваску, простоквашу «З печі», ряжанку або класичний йогурт без добавок.

Простокваша

Читайте також: Корисно для здоров'я — 7 несподіваних ідей для кефірного коктейлю

А з чим готуєте смузі Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття