Хурма, шарон, корольок — чим вони корисні та що з ними приготувати
Хурму можна їсти як окремий десерт, а можна приготувати з хурмою багато смачного. У цій статті ми розповімо, чим корисна хурма і що з нею приготувати.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Хурма, корольок і шарон — це різновиди одного і того ж фрукта, смачного і корисного для здоров'я. Хурму можна їсти як окремий десерт, а можна приготувати з хурмою багато смачного. У цій статті ми розповімо, чим корисна хурма і що з нею приготувати.
Хурма, корольок, шарон — в чому різниця
Хурма — це солодкий фрукт, який відрізняється солодким терпким смаком. Коли хурма повністю дозріває, терпкий смак зникає. Хурму можна вживати свіжу, а можна використовувати в кулінарії: для приготування морозива, смузі, інших солодких десертів.
У хурмі, як і в інших фруктах, міститься багато вітамінів (А, С, Е, РР, вітаміни групи В), корисні мікроелементи (калій, магній, йод, залізо), а також багато антиоксидантів. Хурма корисна для організму в цілому, однак протипоказана при цукровому діабеті й захворюваннях підшлункової залози (через те, що в ній міститься багато цукру).
Корольок — це один із видів хурми, відрізняється смаком і кольором м'якоті. Особливо популярний шоколадний корольок.
Шарон — це суміш японської хурми з яблуком. У нього м'який смак і немає кісточок.
Хурму, корольок і шарон можна (і навіть потрібно) використовувати в кулінарії. М'якоть цього фрукта додають в йогурт, з нею готують смузі та морозиво, начинку для пирогів, салати, варення, желе і багато іншого.
У цій статті ми розповімо, як приготувати з хурмою смачний пиріг, сирну запіканку, фруктовий салат і, звичайно ж, смузі.
Рецепт простого і смачного пирога з м'якоттю хурми
- 1 чашка м'якоті хурми
- 1 яйце
- 1 склянка борошна
- 1,3 склянки цукру
- 1,3 склянки молока
- 1 чайна ложка пекарського порошку
- Чверть чайної ложки соди
- Півчашки розтопленого вершкового масла
- Дрібка солі та кориці
Всі інгредієнти добре перемішайте (краще за допомогою блендера). Форму для запікання змастіть маслом. Вилийте тісто у форму для запікання і поставте в духовку. Запікати такий пиріг потрібно не менш ніж півгодини або до готовності. Смачного!
Як приготувати сирний десерт з м'якоттю хурми — рецепт
Така сирна запіканка — це не тільки смачно, але й корисно. Крім того, її дуже просто приготувати. Отже, вам знадобляться інгредієнти:
- 3 хурми або шарони
- 100 грамів кисломолочного сиру жирністю 9%
- Чверть чашки вівсяних пластівців
- 4 столові ложки сметани
- 1 столова ложка вершкового масла
- 2 столові ложки цукру
- 2 яйця
- 100 г пісочного печива або солодких сухарів
- Пряжене або звичайне молоко
Шарон або хурму наріжте шматочками і, якщо для цього рецепту ви взяли хурму, видаліть кісточки (в шароні кісточок немає), а також акуратно зніміть шкірку. Залийте шматочки фрукта невеликою кількістю води, поставте на вогонь і доведіть до кипіння. Коли вода закипить, зменшіть вогонь і додайте вівсяні пластівці. Трохи протушкуйте і зніміть з вогню. В окремій тарілці перемішайте кисломолочний сир з яйцями і цукром, щоб вийшла однорідна маса (можна блендером). Перемішайте хурму і сирну масу.
Форму для запікання змастіть вершковим маслом. Потім розтовчіть печиво і посипте змащену форму сухарями. Вилийте начинку для запіканки в форму. Зверху рівним шаром викладіть сметану.
Запікайте десерт в духовці до готовності. Коли запіканка буде готова, дістаньте її з духовки, трохи охолодіть і можна подавати на стіл. Подавати такий чізкейк найкраще з теплим молоком. Смачного!
Фруктовий салат з м'якоттю хурми — просто і смачно!
- 1 шарон або хурма
- 2 солодкі середні яблука
- 3 столові ложки турецького йогурту
- Кілька волоських горіхів
Фрукти очистіть і дрібно наріжте. Горіхи очистіть і подрібніть. Добре перемішайте інгредієнти і можна подавати на стіл. Смачного!
Як приготувати смузі з хурмою і бананом — смакота!
Якщо й існує десерт, який був би і смачним, і корисним, то це смузі з хурмою. Отже, інгредієнти:
- 2 хурми або шарони
- 2 стиглі банани
- Півклянки молока
- 5 столових ложок турецького йогурту
Шматочки шарона і м'якоть банана складіть в блендер, додайте молоко і йогурт. Подрібніть інгредієнти. Якщо хочете, додайте в смузі трохи меду або цукру. Смачного!
с
Смузі з хурмою на ряжанці
- 1 хурма
- 1 апельсин
- Півсклянки ряжанки
Хурму очистіть від шкірки і насіння, наріжте шматочками. Видавіть сік апельсина. Хурму помістіть в блендер, залийте ряжанкою, подрібніть. В кінці додайте свіжовичавлений апельсиновий сік. Смузі готовий!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття