Сезон гарбуза — 10 ідей для смачного і корисного гарбузового смузі
Осінь — сезон, коли навкруги багато гарбузів, тому саме час готувати смачні й корисні страви з м'якоттю гарбуза.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Осінь — сезон, коли навкруги багато гарбузів, тому саме час готувати смачні й корисні страви з м'якоттю гарбуза. А що може бути смачніше і корисніше, ніж гарбузовий смузі з молоком, турецьким йогуртом або ряжанкою? Пропонуємо вам 10 ідей, з чим приготувати гарбузовий смузі!
Чим корисний гарбуз
- Гарбуз — корисний та смачний дієтичний продукт.
- Гарбуз багатий клітковиною, тобто корисний для травлення.
- Гарбуз містить дуже мало калорій (26 калорій в 100 грамах), тому гарбуз рекомендується тим, хто стежить за фігурою і хоче схуднути.
- Гарбуз добре засвоюється і виводить з організму токсини.
- Гарбуз містить багато корисних речовин, в тому числі вітаміни А, С, Е, К та вітаміни групи В.
- Крім того, в гарбузі містяться магній, залізо, кальцій.
Читайте також: Десерт за 15 хвилин — як приготувати гарбузовий пиріг швидко та смачно
Напій здоров'я — 10 ідей для гарбузового напою
Існує безліч рецептів гарбузових смузі. У цій статті ми підібрали найпростіші і найкорисніші з них. Пийте гарбузові смузі та будьте здорові! Всі рецепти розраховані на 2-3 порції.
Гарбузовий смузі з молоком — швидко і просто
- 1 чашка готового гарбузового пюре
- 2 чашки молока
- Чверть склянки цукру
- 1 чайна ложка меленої кориці
Помістіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть — смузі готовий! Якщо хочете більш холодний варіант напою, можете заморозити гарбузове пюре, після чого подрібнити у блендері.
Гарбузовий смузі з ряжанкою
- 100 грамів м'якоті сирого гарбуза
- 2 стиглі банани
- 2 середні яблука
- 1 чашка ряжанки
Фрукти і гарбуз подрібніть блендером, долийте ряжанку. Смузі готовий!
Гарбузово-морквяний смузі
- 200 грамів м'якоті сирого гарбуза
- 1 середня морквина
- 3 середні яблука
- 1 чашка йогурту, кефіру або кисломолочної закваски
- 1 столова ложка меду або солодкого сиропу
Складіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Смузі готовий!
Гарбузово-банановий смузі
- 1 чашка готового гарбузового пюре
- 1 чашка молока
- М'якоть 1 банана
- Дрібка кориці та ванілі
- Цукор або мед — за смаком
Складіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Смузі готовий! Якщо хочете більш холодний варіант напою, можете заморозити гарбузове пюре, після чого подрібнити у блендері.
Ще один гарбузовий смузі з ряжанкою
- 100 грамів м'якоті гарбуза
- 2 яблука
- Чверть лимона, м'якоть
- 1 чашка ряжанки
- Цукор або мед — за смаком
Готується цей смузі як звичайно. Помістіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть.
Читайте також: Як легко і швидко приготувати гарбузову кашу на молоці — 5 рецептів
Дуже смачний гарбузовий смузі з турецьким йогуртом
- 1 стиглий банан
- 0,5 чашки гарбузового пюре
- 0,5 чашки турецького йогурту
- 1 склянка молока (звичайного або пряженого)
- 1 столова ложка меду
- Кориця — за бажанням
Помістіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Смузі готовий!
Поживний гарбузовий смузі з вівсяними пластівцями
- 1 чашка гарбузового пюре
- 1-2 склянки звичайного або пряженого молока
- 2 стиглі банани
- Чверть склянки вівсяних пластівців
- Кориця, ваніль, мелений мускатний горіх — за бажанням
- Мед або цукор — за бажанням
Помістіть всі інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Якщо хочете більш густий смузі, беріть 1 склянку молока, менш густий — 2 склянки молока.
Дуже простий і корисний гарбузово-моркв'яний смузі
- 2 середні морквини
- 100 грамів м'якоті гарбуза
- 150 мл турецького йогурту (півбаночки)
- Півсклянки молока
Гарбуз і моркву подрібніть в блендері або на дрібній тертці. Додайте молоко і йогурт, добре перемішайте і насолоджуйтеся!
Найпростіший гарбузовий смузі з йогуртом
- 1 чашка гарбузового пюре
- М'якоть 2 бананів
- 1 склянка молока
- 1 склянка турецького йогурту
Інгредієнти добре перемішайте, розлийте в склянки і смачного!
Гарбузовий мус з вершками
- 1 столова ложка вершкового масла
- 20-30 шт. маршмеллоу
- 1 чашка молока
- 1 чашка гарбузового пюре
- Ваніль і кориця — за бажанням
- Збиті вершки
Вершкове масло розтопіть на сковороді. Додайте маршмеллоу, молоко, гарбузове пюре і приправи. Протушкуйте, постійно помішуючи. Добре охолодіть. Тим часом збийте вершки з цукровою пудрою (для цього краще взяти міксер). Гарбузовий мус розлийте в красиві прозорі склянки і прикрасьте збитими вершками. Поставте десерт на кілька годин в холодильник і можна подавати на стіл. Смачного!
Читайте також: Як приготувати гарбузовий суп-пюре — 5 смачних рецептів
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття