Menu
Для тих, хто любить смачно та ситно поїсти — 7 страв на будь-який смак

Для тих, хто любить смачно та ситно поїсти — 7 страв на будь-який смак

Бувають у житті ситуації, коли хочеться приготувати щось смачне та поживне. Щось таке, що зайняло б не дуже багато часу, при цьому сподобалося всій родині й прикрасило сімейне застілля.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

У цій статті, пропонуємо вам 7 ідей — що смачного можна приготувати, якщо на готовку — одна–дві години. Можливо, ви вже не раз готували ці страви, а можливо лише чули про них. У будь-якому випадку, спробувати варто. Отже, почнемо!

Французька кухня — кіш

Кіш — це відкритий пиріг, в який кладуть яйця, м'ясо, ковбасу, самі різні овочі та, звичайно ж, різні види м'якого і твердого сиру (моцарелу, чеддер та інші). Для того щоб приготувати кіш, вам знадобиться глибокий корж, начинка для коржа і трішки фантазії. Існує безліч рецептів та варіантів кіша (м'ясний, рибний, з морепродуктами, вегетаріанський), при цьому нічого не заважає вам поєднувати інгредієнти для кіша так, як подобається саме вам.

Французька кухня

Про те, як приготувати корж для кіша та з чим можна приготувати кіш, читайте в статті День французької кухні— вчимося готувати киш

Макарони з сиром

Йдеться про американський рецепт, а саме про макарони з плавленим сиром чеддер. Це смачна, хоч і дуже калорійна, страва, яка сподобається кожному. Щоб її приготувати, знадобляться найпростіші інгредієнти: макарони, вершкове масло, чеддер (або інший твердий сир), молоко, борошно, сіль, приправи. Час приготування — не більше ніж година. Спробуйте!

чеддер

Рецепти — в статті Швидко, смачно, поживно— як приготувати макарони з плавленим сиром

Касероль — швидко та смачно

Слово «касероль» має два основних значення. Перше — це каструля з кришкою для духовки. Друге — страва, яка запікається в духовці. Касероль можна приготувати з чим завгодно — в неї додають м'ясні інгредієнти, овочі та фрукти, різні види сиру. Часто в рецептах касеролі можна зустріти поєднання твердих та м'яких сортів сиру: наприклад, сиру чеддер і адигейського сиру, сиру мааздам і кисломолочного сиру.
Приготувати касероль — навіть простіше, ніж кіш, оскільки не потрібно готувати корж. Середній час приготування касеролі — одна година. Якщо хочеться приготувати щось смачне, а часу на приготування не так багато — саме те, що потрібно.

мааздам

Рецепти цієї страви —у статті Що таке касероль та як її готувати — 4 рецепти

Італійська кухня — лазанья

Якщо говорити про смачні та ситні страви, то не можна не згадати про лазанью. Лазанья з яловичим фаршем, свинячими сосисками, моцарелою, кисломолочним сиром, сиром проволоне і твердим сиром; овочева лазанья з декількома видами сиру; лазанья з грибами та моцарелою — ось лише кілька ідей, з чим можна приготувати цю смачну страву.
Для того щоб приготувати справжню лазанью, вам знадобляться макарони для лазаньї, овочі, м'ясні інгредієнти, різні види сиру (в першу чергу моцарела, проволоне, але не тільки) та інші інгредієнти.

Італійська кухня — лазанья

Читайте також: Що приготувати на ці вихідні — найкращі страви італійської кухні

Макарони по-флотськи

Складно знайти людину, яка хоча б раз в житті не куштувала макарони по-флотськи. Макарони по-флотськи люблять всі. Крім того, їх досить просто приготувати. Все, що вам знадобиться, це трубчасті макарони, м'ясний фарш або тушонка, цибуля та морква, вершкове масло і рослинна олія. Якщо хочете, в готові макарони по-флотськи можна додати трохи тертого твердого сиру (сиру чеддер, голландського), томатної пасти та зелені.

Макарони по-флотськи

Якщо ви любите страви з макаронами, читайте статтю Що швидко приготувати на вечерю — 7 страв з макаронами

Картопляний гратен

Гратен — це страва, запечена в духовці до рум'яної скоринки (для цього часто використовується функція гриля). Існує багато різновидів гратену, в тому числі картопляний гратен, гратен з макаронами, овочевий гратен. Для того щоб приготувати класичний гратен, крім картоплі, вам знадобиться вершкове масло, борошно, молоко і твердий сир (чеддер або інший). Такий гратен може стати як основною стравою, так і прекрасним доповненням до м'ясних або рибних страв.

Картопляний гратен

Читайте також: Меню сирного гурмана — 10 видів сиру для будь-якого випадку

Гратен з макаронами

Макаронний гратен готується не складніше, ніж картопляний. Якщо любите смачно поїсти, цей рецепт підійде якнайкраще. Вам знадобляться трубчасті макарони, салямі або шинка, свіжа моцарела, вершкове масло, борошно, молоко і зовсім небагато часу.

моццаррела

Вам будет також цікаво - Страви французької кухні — три прості рецепти смачного гратену

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття