Швидко, смачно, поживно — як приготувати макарони з плавленим сиром
У цій статті ми підібрали рецепти приготування макаронів з сиром чеддер.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
У американців є така проста і смачна (хоч і дуже калорійна) страва — макарони з плавленим сиром чеддер. Приготувати цю страву дуже просто: для цього знадобляться макарони, сир і ще кілька простих інгредієнтів. У цій статті ми підібрали рецепти приготування макаронів з сиром чеддер.
У США чеддер — другий за популярністю сир після моцарели. І з моцарелою, і з чеддером американці готують багато простих і смачних страв. З моцарелою, звичайно ж, піцу, а з чеддером — таку просту і смачну страву як запечені макарони з сиром (macaroni and cheese або mac and cheese, якщо скорочено).
Для цього рецепту вам не знадобляться складні інгредієнти. Все, що вам знадобиться, це макарони, один або кілька видів сиру (як правило, це чеддер, але можна й інші тверді види сиру), трохи молока, вершкового масла і приправ.
Як приготувати макарони з плавленим сиром — рецепт без духовки
Якщо вам потрібно швидко і смачно нагодувати всю сім'ю, цей рецепт стане в нагоді. Інгредієнти для цієї страви потрібні дуже прості, і часу знадобиться небагато — 40–50 хвилин. Отже, візьміть інгредієнти:
- 400 г будь-яких трубчастих макаронів
- Чверть склянки борошна
- 4 столових ложки вершкового масла
- 2 склянки молока
- 2 чашки подрібненого на тертці сиру чеддер
- Сіль і чорний перець — за смаком
Макарони відваріть і відкиньте на друшляк. На великій сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно, добре перемішайте і протушкуйте 3 хвилини. Додайте на сковороду молоко, доведіть до кипіння, посоліть і поперчіть. Додайте на сковороду сир і почекайте, щоб сир розплавився. І останній крок: додайте на сковороду макарони, добре все перемішайте, і можна подавати на стіл. Смачного!
Як приготувати запечені макарони з сиром — рецепт в духовці
Це варіант того ж рецепту, але в духовці — інгредієнти ті ж самі. Соус для макаронів готується так само, як і в попередньому рецепті. Макарони також відваріть, але так, щоб вони залишалися трохи сируватими (це називається al dente). Макарони перемішайте з соусом і викладіть у форму для запікання (форму для запікання попередньо змастіть маслом). Поставте макарони в духовку на 20-30 хвилин, трохи охолодіть і можна подавати на стіл! Як бачите, з цим рецептом нагодувати всю сім'ю — дуже просто.
Рецепт запечених макаронів з п'ятьма видами сиру — покроковий рецепт
Цей рецепт — мрія сирного гурмана. Для того щоб приготувати ці макарони, вам знадобиться 5 видів сиру і зовсім небагато часу. Отже, інгредієнти:
- 400 г будь-яких трубчастих макаронів
- 1 чашка подрібненої моцарели
- 1 чашка подрібненого сиру чеддер
- 1 чашка подрібненого сиру проволоне
- 0,5 чашки бринзи або сиру адигейського
- 1 чашка подрібненого твердого сиру (на ваш вибір)
- 4 столових ложки вершкового масла жирністю 69% або 73%
- 3/4 чашки сметани
- Кріп або петрушка, кілька гілочок зеленої цибулі
- Сіль і чорний перець — за смаком
Макарони відваріть так, щоб вони були трохи сируваті, і відкиньте на друшляк. Зелень подрібніть. У першій тарілці перемішайте моцарелу і тверді сири. Півчашки сирної суміші відставте в сторону. В іншій тарілці перемішайте адигейський сир, сметану, вершкове масло і зелень. Форму для запікання змастіть маслом, вилийте в форму макарони і обидві сирні суміші. Трохи перемішайте. Посипте макарони сиром, який ви раніше відставили в сторону. Поставте форму з макаронами в розігріту духовку на 15 хвилин. Макарони готові!
Також, читайте, як приготувати макарони з кисломолочним сиром; як приготувати макаронну запіканку по-італійськи — зіті; та як приготувати дуже смачну італійську страву паста карбонара. Смачного!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття