Menu
Джерело: pexels.com

Меню сирного гурмана — 10 сирів з оригінальними смаками

Окрім відомих у всьому світі сирів, таких як моцарела, чеддер, гауда, проволоне, існує безліч менш відомих, але від того не менш смачних, видів сиру.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сьогодні в світі існує величезна різноманітність сирів — їх класифікують за країною походження, за джерелом молока, за твердістю, за часом дозрівання. Одна тільки Франція є батьківщиною сотень видів сиру, а всього в світі існують понад п'ять сотень видів і комбінацій сирів (за деякими класифікаціями — більше тисячі). Більш того, окрім відомих у всьому світі сирів, таких як моцарела, чеддер, гауда, проволоне, існує безліч менш відомих, але від того не менш смачних, видів сиру.

Немає такого старого хліба, який не може знайти свій сир, говорить французьке прислів'я. У кого є сир, тому десерт не потрібен, вважають голландці. У цій статті ми пропонуємо вам підбірку 10 сирів з різними оригінальними смаками — починаючи зі смаку пряженого молока до плавлених сирків з добавками. Бути сирним гурманом — не так складно, як може здатися на перший погляд.

Читайте також: Гід по сирах для справжнього гурмана

1. Горіховий сир з фенугреком

Якщо Вам подобаються оригінальні сири, то Ви просто не можете обійти увагою горіховий сир з фенугреком. У цьому сирі вдало поєднуються смак і аромат самого сиру, а також смак волоського горіха і фенугрека, насіння сімейства бобових. В 2015 році горіховий сир з Фенугрек від ТМ «Пирятинъ» увійшов до списку 100 кращих товарів України.

Читайте також: Меню для гурманів — вчимося готувати сирні діп-соуси

Сир з оригінальним смаком

2. Смак пряженого молока в сирі

Всі знають оригінальний карамельний смак і незабутній аромат пряженого молока. А ще буває сир зі смаком пряженого молока. Спробуйте сир «Король Гурман» або «Король Сирів» — Вам сподобається!

Сир з оригінальним смаком

3. Копчений проволоне

Проволоне — це твердий нежирний сир, який виробляється в упаковці у вигляді мішечка, і по праву вважається одним з кращих італійських сирів. Проволоне буває звичайний і копчений. Він має пікантний, в міру солоний, смак і приємний насичений аромат. 

Читайте також: 5 смачних сендвічів, від яких неможливо відірватися

Сир з оригінальним смаком

4. «Левове сердце»— пряжені вершки

Особливість сиру «Львиное сердце» — незабутній смак і аромат пряжених вершків. У 2011-2012 рр. Пирятинський сирзавод двічі отримав за цей сир Золоту медаль Дегустаційного конкурсу якості молочних продуктів, а в 2012 році сир «Львиное сердце» увійшов до списку 100 кращих товарів України.

Сир з оригінальним смаком

5. Копчений чеддер

Чеддер — твердий англійський сир, родом з села Чеддер, яке знаходиться в графстві Сомерсет, і один з найбільш популярних сирів у світі. Чеддер широко використовується в кулінарії — для приготування сирних супів, бутербродів, запеченого м'яса, салатів, солоного печива і багато чого іншого. Крім того, існує безліч різновидів сиру чеддер, один з них — копчені чеддер-палички, які чудово підійдуть до будь-якого столу в якості закуски.

Читайте також: 5 оригінальних та смачних рецептів для любителів сиру чеддер

Сир з оригінальним смаком

6. Ковбасний копчений сир

Ковбасний копчений сир прекрасно підходить для бутербродів, салатів, сирних супів або в якості окремої закуски.

Сир з оригінальним смаком

7. Пастоподібний сир — ідеальний варіант для швидкого сніданку

Особливість цього сиру — постоподібна консистенція (його можна видавити як пасту) і смакові добавки (гриби, бекон). З цим сиром можна робити бутерброди і сендвічі, або просто намазати сир на шматочок хліба — виходить дуже смачно! У 2014 році сир плавлений пастоподібний «Янтар» з шматочками грибів від ТМ «Пирятинъ» був відзначений Золотою медаллю дегустаційного конкурсу якості молочних продуктів. Почитати відгуки про плавлений пастоподібний сир ТМ «Пирятинъ» можна на сайті otzovik.com.

Сир з оригінальним смаком

Читайте також: Готуємо м'ясо як шеф-кухар: курка, яловичина та ягнятина з моцарелою

8. Плавлений сирок із зеленню і часником

Якщо Вам подобаються плавлені сирки, спробуйте плавлений сирок із зеленню і часником. Він прекрасно підійде в якості швидкого перекусу або окремої закуски.

Сир з оригінальним смаком

9. Сир плавлений для бутербродів

Пирятинський сирзавод випускає плавлений сир вершковий, плавлений сир з шматочками грибів, плавлений сир з ароматом і смаком варених раків, плавлений сир з ароматом і смаком бекону, плавлений сир з ароматом і смаком червоної ікри. Прекрасний варіант для бутербродів і швидкого перекусу!

Сир з оригінальним смаком

Читайте також: 10 надзвичайно смачних сирів, які варто спробувати вже сьогодні

10. Шоколадний «Янтар»

Для тих, хто любить солодке, випускаються плавлені сирки з шоколадним і медовим смаком. Вони продаються в зручному пластиковому стаканчику по 100 грамів і чудово підійдуть як в якості десерту, так і для повноцінного сніданку. Почитати відгуки про шоколадний плавлений сирок можна на сайті otzovik.com.

Сир з оригінальним смаком

А які сири найбільше любите Ви?

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття