Menu
Здорове харчування — як покращити харчові звички вже зараз (частина 2)

Здорове харчування — як покращити харчові звички вже зараз (частина 2)

Снідати та добре висипатися, їсти побільше овочів та фруктів, брати з собою на роботу корисний перекус і поступово замінювати шкідливі продукти корисними — ось лише кілька ідей, як покращити харчові звички вже зараз.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Існує багато рекомендацій щодо того, яким має бути здорове харчування та як до нього прийти. Зокрема, їсти побільше овочів та фруктів, вживати продукти з пробіотиками, пити багато води, добре висипатися і брати з собою на роботу корисний перекус — ось деякі з них.

Більше — читайте в статті Здорове харчування — 10 ідей, як покращити харчові звички вже зараз

У цій статті пропонуємо вам ще кілька простих рекомендацій — як покращити свої харчові звички та навіть трохи схуднути (або хоча б не набирати вагу).

Під час їжі — тільки їжа

Під час прийому їжі важливо не тільки повільно їсти та добре жувати, але й прибрати всі зовнішні подразники, а саме телефон, планшет, вимкнути телевізор й т.п. В результаті, ви отримаєте більше задоволення від обіду (сніданку, вечері) і навіть менше з'їсте.

Під час їжі — тільки їжа

Овочі — обов'язкові

Під час обіду та вечері важливо, щоб у вас на тарілці було достатньо овочів. Якщо ви хочете схуднути та намагаєтеся споживати менше калорій, з'їдайте спочатку овочі, і тільки потім інші продукти.

Овочі

Читайте також: Здорове харчування — 7 овочів, які варто додати в раціон

Добавка — через 20 хвилин

Якщо ви з'їли звичайну порцію їжі й вам хочеться добавки, зачекайте хоча б 20 хвилин — іноді насичення настає не відразу, а через певний час. Якщо через 20 хвилин все ще хочеться їсти, тоді можна взяти добавку.

zdr4

Замість сковороди — пароварка

Всі знають, що смажені продукти — менш корисні, ніж варені або приготовлені на пару. Спробуйте замість звичних смажених страв їсти побільше приготовлених на пару або варених. На смак вони не гірші, ніж смажені, а ще в них менше калорій і вони корисні для травлення.

пароварка

Читайте також: Що їсти, щоб добре себе почувати — найкращі та найгірші продукти для травлення

Здорова їжа замість напівфабрикатів

Якщо ви стежите за харчуванням і, особливо, якщо хочете схуднути, вам варто відмовитися від продуктів-напівфабрикатів та замінити їх більш корисними: наприклад, замість макаронів і смаженої картоплі — овочевий салат або приготовлені на пару овочі, замість майонезу — сметана або турецький йогурт, замість солодкої випічки — фруктові смузі.

Здорова їжа замість напівфабрикатів

Замість цукру — фрукти

Це особливо важливо для тих, хто хоче схуднути. Якщо ви любите солодке і не можете від нього відмовитися, спробуйте замінити калорійні солодощі такими корисними продуктами як мед, фініки, м'якуш банана. Почніть робити корисні солодкі десерти: наприклад, смузі з полуницею, йогуртом без добавок, м'якушем банана та чайною ложкою меду; яблучно-банановий смузі з йогуртом або ряжанкою; смузі з ягодами, сухофруктами та кисломолочним сиром.

Замість цукру — фрукти

Читайте також: Солодко й корисно — 10 ідей для смачного десерту

Плануйте походи за покупками

Плануйте заздалегідь, яких продуктів вам би хотілося вживати більше, а які навпаки — скоротити до мінімуму. Коли йдете в супермаркет або на ринок за покупками, складайте список і дотримуйтесь його. Так, у вашому списку повинні бути овочі, фрукти, молочні та кисломолочні продукти (такі як кисломолочний сир, кефір, йогурт).

овочі

Корисні заправки для салатів

Заправити овочевий салат можна різними способами: рослинною олією, сметаною, турецьким йогуртом, соусами на кефірі або йогурті. Спробуйте приготувати заправку для салату самостійно: наприклад, медово-гірчичний соус на кефірі, кефірний соус з лимоном і м'якушем авокадо або кефірний соус з маком.

кефір

Рецепти — в статті Готуємо соуси і заправки для салатів — 10 оригінальних рецептів на кефірі

Рахуйте калорії

Щодня рахувати калорії — заняття трохи стомливе. Однак, час від часу це може бути корисно — тільки так ви можете перевірити, скільки калорій ви споживаєте в день. Крім того, спробуйте записувати все, що ви з'їдаєте за день — так ви будете краще розуміти, з чого складається ваш раціон.

Рахуйте калорії


А яких правил здорового харчування дотримуєтеся ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття