Menu
Джерело: pexels.com

Солодко й корисно — 10 ідей для смачного десерту

Смузі, молочні коктейлі, ласі не тільки добре втамовують голод, а й насичують організм безліччю корисних речовин. У цій статті, пропонуємо вам 10 ідей — тільки корисні для здоров'я солодкі десерти.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Солодощі бувають різні — є такі солодощі, які корисні для здоров'я. Смузі, молочні коктейлі, ласі не тільки добре втамовують голод, а й насичують організм безліччю корисних речовин. У цій статті, пропонуємо вам 10 ідей — тільки корисні для здоров'я солодкі десерти.

Молоко, кефір, йогурт, ряжанка та інші продукти з коров'ячого молока — прекрасне джерело корисних речовин (вітамінів, кальцію, фосфору). Не менш корисно — готувати з молочними та кисломолочними продуктами різні напої, смузі, коктейлі, десерти.

Про те, які бувають молочні та кисломолочні напої, читайте в статті Продукти для здоров'я — 10 смачних напоїв на основі молока

У цій статті пропонуємо вам 10 ідей, як та з чим можна приготувати корисний солодкий десерт. Всі рецепти розраховані на дві порції.

1. Молочний коктейль

Півтори склянки молока, м'якуш одного дуже стиглого банана, одне велике яблуко — все це складаєте в блендер, вмикаєте — і смачний молочний коктейль готовий! Плюс цього рецепта — в тому, що вам знадобляться дуже прості інгредієнти: молоко, яблуко і банан знайдуться на будь-якій кухні.

Рецепт корисного десерту

2. Десерт з кефіром

Всі знають, що в кефірі міститься багато корисних для здоров'я речовин (вітаміни, мікроелементи, пробіотики). Не менш корисні — кефірні смузі та коктейлі. Візьміть півтори склянки кефіру, півсклянки замороженої полуниці, півсклянки інших ягід (малини, чорниці, смородини), складіть інгредієнти в блендер, подрібніть — і готово! Щоб десерт вийшов солодший, додайте трохи меду або кленового сиропу.

Більше рецептів кефірних смузі — в статті Смузі на кефірі — очищаємо організм після новорічних свят

Рецепт корисного десерту

3. Смузі на заквасці

Може здатися, що кефір та кисломолочна закваска — це одне і те ж, але це зовсім не так. Закваска і кефір готуються абсолютно по-різному, і відрізняються текстурою та смаком. Спробуйте приготувати той же ягідний десерт, тільки замість кефіру візьміть готову кисломолочну закваску — вам сподобається!

Рецепт корисного десерту

4. Десерт з ряжанкою

Ті, хто хоча б раз у житті куштував ряжанку, погодяться, що це дуже смачно. Вона відрізняється особливим карамельним смаком і приємним ароматом, тому смузі та напої з додаванням ряжанки — це дуже смачно. Візьміть півтори склянки ряжанки, м'якуш 1 стиглого банана, півсклянки заморожених ягід (полуниці, малини, чорниці), складіть інгредієнти в блендер, подрібніть — і десерт готовий. Смачно та корисно!

Рецепт корисного десерту

5. Манговий ласі

Якщо ви любите смузі та молочні коктейлі, то напевно звертали увагу на такий десерт як ласі. Цей смачний індійський напій на йогурті та молоці однозначно вартий того, щоб його скуштувати! Візьміть одну чашку турецького йогурту, півсклянки молока, м'якуш одного стиглого манго, цукор за смаком — складіть всі інгредієнти в блендер, подрібніть, і насолоджуйтеся!

Більше рецептів ласі — у статті Смачні напої для спекотного літа — що таке ласі та як його готувати

6. Смузі з йогуртом без добавок

Якщо й існує продукт, який містить величезну кількість корисних речовин, то це звичайний йогурт без добавок, такий як класичний йогурт ТМ «Яготинське». Про те, чим корисний йогурт, читайте в статті 10 причин почати їсти йогурт — чим цей продукт буде корисний саме для вас, а тим часом приготуйте смузі на йогурті. Для цього візьміть півтори склянки йогурту, півсклянки полуниці, м'якуш одного стиглого банана, півсклянки ананасового соку — складіть інгредієнти в блендер і добре подрібніть. Смачного!

Рецепт корисного десерту

7. Смузі з кисломолочним сиром

Для тих, хто займається спортом і стежить за фігурою, чудово підійдуть смузі з кисломолочним сиром: вони добре насичують, при цьому в них — зовсім мало калорій. Візьміть 100 грамів кисломолочного сиру, одну склянка йогурту без добавок, півсклянки полуниці або малини, трохи меду — складіть інгредієнти в блендер та добре подрібніть. Більше рецептів — в статті Раціон для спортсменів і тих, хто стежить за фігурою — рецепти смузі з кисломолочним сиром

8. Готові десерти

Якщо готувати зовсім ніколи (а таке трапляється), можна перекусити готовим йогуртом (персиковим, полуничним, банановим, ягідним), кисломолочною закваскою з наповнювачем (полуницею, персиком та маракуєю) або солодким сирком (з курагою, родзинками або ваніліном).

Рецепт корисного десерту

Більше — читайте в статті Меню для ласунів — 7 фруктових десертів, які не потрібно готувати

9. Какао з молоком

Какао з молоком вважається дитячим напоєм. Хоча, непросто знайти дорослого, який відмовився б від чашки гарячого какао з ваніллю, молоком та корицею. Як приготувати какао на молоці з ваніллю, какао на молоці з кленовим сиропом і навіть какао з чорносливом, читайте в статті Чим корисно гаряче какао з молоком і як його готувати — 5 рецептів.

Крім того, можна купити готове какао на молоці — таке є у торгової марки «Яготинське». Воно подобається як дорослим, так і дітям, а вживати його можна як гарячим, так і холодним.

Рецепт корисного десерту

10. Гарячі молочні напої

Зима і початок весни — дуже вдалий час, щоб пити гарячі напої з молоком. Візьміть дві склянки молока, дві чайні ложки меду, дрібку кориці, коріандру й меленого мускатного горіха — нагрійте молоко з прянощами в каструльці, щоб воно злегка закипіло, і насолоджуйтеся!

Також читайте: Що таке ег-ног та як його готувати — простий рецепт безалкогольного коктейлю

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття