Menu
Джерело: pexels.com

Якщо потрібно швидко перекусити — 10 продуктів, корисних для здоров'я

Протягом насиченого робочого дня, коли немає часу повноцінно поїсти, а їсти хочеться, єдиний варіант — це швидкий перекус. Такий, щоб можна було вгамувати апетит, з користю для здоров'я та без шкоди для фігури.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Протягом насиченого робочого дня, коли немає часу повноцінно поїсти, а їсти хочеться, єдиний варіант — це швидкий перекус. Такий, щоб можна було вгамувати апетит, з користю для здоров'я та без шкоди для фігури.

Вважається, що їсти на ходу — не дуже корисно для здоров'я. Однак, це залежить від того, що саме їсти. Пропонуємо вам 10 ідей — чим швидко перекусити, щоб вгамувати голод і не нашкодити здоров'ю.

1. Кисломолочний сир зі сметаною

100 грамів кисломолочного сиру та кілька столових ложок сметани — смачний та поживний перекус. В кисломолочному сирі міститься багато корисного білка, завдяки чому ви легко вгамуєте голод. Крім того, і сир, і сметана — чудове джерело корисних речовин. Також, в сир зі сметаною можна додати трохи фруктів, сухофруктів, горіхів, меду або цукру.

Корисний перекус

Читайте також: Як зробити з кисломолочного сиру смачний десерт за 5 хвилин

2. Закваска з висівками

Кисломолочна закваска сама по собі — корисний продукт, в якому міститься багато корисних речовин, в тому числі молочнокислих бактерій (таких як ацидофільна та болгарська палички). Кисломолочна закваска з висівками та злаками — це ще й дуже поживно і корисно завдяки вмісту висівок та злаків.

Корисний перекус

Читайте також: 10 причин додати в раціон кисломолочну закваску

3. Білкова закваска

Якщо ви часто їсте на ходу, спробуйте такий продукт як закваска PRO з підвищеним вмістом білка (в одній пляшці білкової закваски — не менш ніж 20 грамів білка). Про те, скільки білка потрібно споживати щодня та де його брати, читайте в нашій статті 10 продуктів з високим вмістом білка. Білкова закваска буває звичайна і з полуницею.

Корисний перекус

4. Перекус по-італійськи

Кілька кульок моцарели, один-два помідори, трохи зелених або чорних оливок — чим не смачний перекус? Він чудово вгамує голод, при цьому зовсім не зашкодить фігурі.

Корисний перекус

Читайте також: 10 надзвичайно смачних сирів, які варто спробувати вже сьогодні

5. Ряжанка «З печі»

Якщо ви любите ряжанку, обов'язково спробуйте ряжанку «З печі». Вона готується термостатним способом, завдяки чому відрізняється густою консистенцією і особливим домашнім смаком. Не кажучи вже про те, в ряжанці міститься багато вітамінів, кальцію, фосфору та інших корисних речовин. Продається така ряжанка в пластиковому стаканчику на 300 мл — більш ніж достатньо для одного перекусу.

Корисний перекус

6. Адигейський сир

Якщо й існує сир, який можна віднести до дієтичних, то це адигейський сир. М'який сир, солонуватий на смак, чудово поєднується з овочами та м'ясними продуктами. Трохи адигейського сиру, огірки, помідори, оливки — і смачний перекус готовий!

Корисний перекус

7. Твердий сир з овочами або фруктами

Кілька скибочок сиру чеддер з овочами, сир «Мааздам» з виноградом, елітний «Парменталь» з яблуками та грушами, горіховий сир з фенугреком від ТМ «Пирятинъ» — варіантів для перекусу безліч.

Корисний перекус

Читайте також: Меню сирного гурмана — 10 видів сиру для будь-якого випадку

8. Кисломолочний сир з сухофруктами

Якщо хочеться солодкого, чому б не перекусити солодким сирком з курагою або родзинками? Такий солодкий десерт — це не тільки смачно, але й дуже поживно (завядки вмісту білка, якого багато в сирі) і корисно (в такому десерті — багато корисних речовин).

Корисний перекус

9. Турецький йогурт

Півбаночки турецького йогурту — цього цілком достатньо, щоб смачно перекусити та втамувати голод на кілька годин. Крім того, до турецького йогурту можна додати фрукти, ягоди, горіхи, трохи меду та інші інгредієнти. Більше ідей — в статті Як зробити з турецького йогурту смачний десерт за 5 хвилин

Корисний перекус

10. Бутерброд з маслом

Візьміть шматочок хліба, намастіть його вершковим маслом або плавленим сиром — і смачний перекус готовий. Швидко, смачно, просто!

Корисний перекус

Читайте також: 7 + 1 ідея, як і з чим швидко приготувати смачні бутерброди

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття