Menu
Джерело: pexels.com

10 видів йогуртів, які повинен спробувати кожен

У цій статті ми підібрали 10 основних видів йогуртів, про які варто знати, щоб підібрати саме те, що корисно саме вам.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Всі знають, що йогурт — це кисломолочний продукт, в якому містяться корисні мікроорганізми, вітаміни і мікроелементи. У той же час, сьогодні на полицях магазинів представлена величезна різноманітність йогуртів.

Наприклад, турецький йогурт і йогурт з фруктовими добавками — це зовсім різні види йогуртів, з різними смаковими якостями і консистенцією. У цій статті ми підібрали 10 основних видів йогуртів, про які варто знати, щоб підібрати саме те, що корисно саме вам.

1. Питний йогурт з фруктовими добавками

Найпопулярніший вид йогуртів — він смачний, низькокалорійний і корисний для здоров'я. Його люблять дорослі, його люблять діти. Він може стати прекрасним перекусом або десертом, на його основі можна готувати смузі та молочні шейки, а можна використовувати в якості заправки для фруктових салатів. Фруктові наповнювачі, з яким випускаються йогурти, бувають найрізноманітніші: полуниця, персик, малина, чорниця, банан та багато інших.

Читайте також: Готуємо смузі з користю для шлунку та фігури

Користь йогурта

2. Йогурт без наповнювачів

Йогурт без наповнювачів — це корисний напій, який відрізняється однорідною текстурою і м'яким смаком без домішок. Такий йогурт можна використовувати як звичайний кисломолочний напій (наприклад, якщо вам не подобається кефір і ряжанка, спробуйте йогурт без добавок), в кулінарії (для випічки, смузі, десертів, і навіть для того, щоб замаринувати шашлик), та й для чого завгодно .

Читайте також: Смачні десерти — як приготувати млинці, випічку, парфе та смузі з йогуртом

3. Йогурти для дітей

На перший погляд, йогурти для дітей не відрізняються від звичайних фруктових йогуртів, але це тільки на перший погляд. Перш за все, дитячі молочні та кисломолочні продукти відрізняються способом виробництва і упаковки. Крім того, бажано, щоб фруктові та овочеві наповнювачі для дитячих йогуртів були «рідними» для України: чорниця, малина, яблуко, персик, морква, гарбуз. Виняток становить банан, але це тільки тому що він дуже добре підходить для дитячого харчування. Замість цукру йогурти для дітей готують на фруктозі. Важливо пам'ятати, що фруктово-овочеві йогурти для дітей рекомендується давати не раніше восьмимісячного віку.

Читайте також: Від 6 місяців і старше — які молочні продукти варто давати у вигляді прикорму маленьким дітям

Яготинське для дітей

4. Турецький йогурт

Турецький йогурт відрізняється підвищеним вмістом сухих речовин, завдяки чому виходить густа консистенція і тонкий вершковий смак. За рахунок високого вмісту жиру (10%) і білка (3,75%) продукт має високу харчову цінність. Готується турецький йогурт виключно з інгредієнтів молочного походження, без загусників і стабілізаторів. Турецький йогурт можна вживати як самостійний продукт, в поєднанні з фруктовими та овочевими добавками, а також як соус або заправку для салатів.

Читайте також: Готуємо соуси і заправки для салатів — 10 оригінальних рецептів на кефірі

Турецький йогурт яготинський

5. Закваска

Закваска — це унікальний кисломолочний продукт, в якому міститься велика кількість корисних бактерій (в 100 разів більше, ніж в кефірі). Закваска буває звичайна, без добавок, а буває з фруктовими та іншими наповнювачами — така закваска може стати альтернативою фруктовим питним йогуртам (якщо, з якоїсь причини, йогурти вам не підходять). Для різноманіття, спробуйте закваску з висівками і злаками або білкову закваску з підвищеним вмістом молочного білка — ці продукти відрізняються приємним смаком, а також корисні для здоров'я.

Читайте також: Унікальна користь ряжанки: кому, коли і скільки варто її пити

Білкова закваска яготинська

6. Грецький йогурт

У нас грецький йогурт не дуже популярний, зате дуже популярний в Америці. Це густий йогурт з високим вмістом білка і зниженим вмістом вуглеводів. З цим йогуртом готується традиційна страва грецької кухні дзадзики (наголос на передостанній склад) — холодна закуска з йогурту, свіжого огірка та часнику.

Читайте також: 10 причин почати їсти йогурт — чим цей продукт буде корисний саме для вас

Грецький йогурт

7. Ісландський йогурт

На ринку США — це один з основних конкурентів грецького йогурту, він називається скир. Цей продукт дуже густий, він нагадує щось середнє між сметаною і сирною масою, відрізняється кислуватим смаком. В Ісландії з ним готують традиційну страву, яка складається з приблизно рівних кількостей скира та каші.

8. Австралійський йогурт

За консистенцією австралійський йогурт знаходиться десь посередині між звичайним йогуртом і грецьким. Цей продукт готується з цільного молока, відрізняється м'якою кремовою текстурою. Часто готують з медом.

9. Йогурти з різних видів молока

Йдеться про йогурти з козячого, овечого та інших видів молока. Йогурт з овечого молока підійде тим, хто з якоїсь причини погано переносить йогурт з коров'ячого молока (воно схоже за смаковими якостями). Продукти з козиного молока відрізняються особливим смаком і запахом — і розраховані на любителя.

10. Йогурти для вегетаріанців

Йдеться про вегетаріанців, які не вживають молочні продукти. У такому випадку спробуйте соєвий йогурт, йогурт з мигдального молока або кокосовий йогурт.

Йогурт для вегетаріанців

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття