Menu
Смачно та корисно — 10 ідей для тих, хто любить турецький йогурт

Смачно та корисно — 10 ідей для тих, хто любить турецький йогурт

Вареники з турецьким йогуртом та панкейки з турецьким йогуртом, заправка для салату на основі турецького йогурту та деруни з турецьким йогуртом — у цій статті ми зробили добірку, з чим можна вживати цей смачний та корисний продукт.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Йогурт «Турецький» — продукт, який з'явився на полицях українських магазинів порівняно недавно. Він відрізняється невисокою жирністю (10%), насиченим смаком та густою консистенцією. Його можна вживати як окремий продукт, а можна використовувати як соус або як інгредієнт для приготування багатьох страв.

йогурт

Читайте також: Варто скуштувати — 7 молочних продуктів, які з'явилися зовсім недавно

У цій статті, ми підібрали 10 ідей для тих, хто любить турецький йогурт — з чим та як можна вживати улюблений продукт.

Деруни з турецьким йогуртом

Складно знайти людину, яка б не любила справжні українські деруни або деруни з кисломолочним сиром. Подається ця смачна страва традиційно, звичайно ж, зі сметаною. Не менш смачними, ніж зі сметаною, виходять деруни і з турецьким йогуртом. Скуштуйте!

Деруни з турецьким йогуртом

Крім того, подавати деруни можна і з ряжанкою «З печі» — вона виготовляється термостатним способом, завдяки чому відрізняється густою консистенцією та неповторним смаком.

ряжанка

Оладки з турецьким йогуртом

Пишні оладки — смачна страва, яку просто приготувати. Готують оладки на кефірі, на ряжанці, на молоці, на сметані, з начинкою (ягідною, фруктовою, сирною) або без начинки. Подають оладки з фруктами, ягодами, варенням, медом, сметаною, питним або турецьким йогуртом. Просто та смачно!

Оладки з турецьким йогуртом

Рецепти оладок — в статті Як приготувати пишні оладки — оладки на кефірі, ряжанці, молоці або сметані

Вареники з турецьким йогуртом

Приготування справжніх українських вареників — справа, звичайно ж, клопітка, але результат того вартий. Вареники з солодким та солоним кисломолочним сиром, вареники з салом та бринзою, вареники з бринзою та картоплею, вареники з кисломолочним сиром та ягодами, вареники з моцарелою — ось лише кілька ідей, з чим можна приготувати цю смачну страву. Подавати вареники, як і деруни, можна зі сметаною, турецьким йогуртом або ряжанкою «З печі».

Вареники з турецьким йогуртом

Сирники з турецьким йогуртом

Сирники — поживна та смачна страва, яка сподобається як дорослим, так і дітям. Звичайні сирники досить нескладно приготувати, й інгредієнти знадобляться найпростіші. Крім того, є багато рецептів сирних оладок: сирні оладки на молоці, на кефірі, сирні оладки з яблучною начинкою. Подавати сирники й сирні оладки можна зі сметаною, ряжанкою або з турецьким йогуртом. Смачного!

Сирники з турецьким йогуртом

Рецепти — у статті Для тих, хто любить кисломолочний сир — як приготувати смачні сирні оладки

Налисники з йогуртом

Щоб приготувати налисники з кисломолочним сиром, потрібно трохи постаратися, але, як і в випадку з оладками, варениками та дерунами, результат того вартий! Умовно, приготування налисників можна розділити на кілька етапів: спочатку потрібно підсмажити тонкі млинці на молоці, потім приготувати сирну начинку, загорнути начинку в млинці (конвертиком або трубочкою), після чого підсмажити на сковороді з обох сторін або поставити в духовку. Подавати налисники можна зі сметаною, йогуртом або ряжанкою. Смачного!

Налисники з йогуртом

Овочеві та фруктові салати

Турецький йогурт можна використовувати як заправку для салатів (як овочевих, так і фруктових). Він прекрасно замінює майонез: в порівнянні з майонезом, в турецькому йогурті менше калорій і до складу входять виключно натуральні інгредієнти (молоко та спеціальні зквашувальні культури). Крім того, сам по собі йогурт — корисний продукт, в якому містяться вітаміни, кальцій та інші необхідні для здоров'я речовини.

Овочеві та фруктові салати

Більше про користь йогурту — в статті 10 причин почати їсти йогурт — чим цей продукт буде корисний саме для вас

Соуси і заправки для салатів

Турецьким йогуртом можна не тільки заправляти салати, а й готувати на основі турецького йогурту соуси та заправки: часниковий соус (йогурт, часник, оливкова олія), соус на йогурті з подрібненою зеленню, соус тар-тар (з маринованим огірком та часником), гірчично-медовий соус на йогурті та багато інших.

Соуси і заправки для салатів

Панкейки з турецьким йогуртом

Панкейки — страва, популярна в США та Канаді. За складом панкейки схожі на тонкі млинці (також готуються на молоці), а за виглядом — на оладки. У панкейки, як правило, додають розтоплене вершкове масло — саме воно надає панкейкам особливого смаку. Подаються панкейки, як і млинці та оладки, з фруктами, ягодами, медом, варенням, ряжанкою або йогуртом. Смачного!

Панкейки з турецьким йогуртом

Про те, як готувати панкейки, читайте в статті Панкейки — чим вони відрізняються від млинців та оладок і як їх приготувати

Фруктові смузі з турецьким йогуртом

Яблучно-бананові смузі на молоці та полуничні молочні шейки, морквяно-бананові смузі з ряжанкою та гарбузовий смузі на молоці — існує безліч способів приготувати цей смачний та корисний десерт. Крім того, в молочні смузі й коктейлі можна додавати по кілька ложок турецького йогурту — так цей смачний десерт стане ще смачніший. Спробуйте!

Фруктові смузі з турецьким йогуртом

Турецький йогурт з добавками

Турецький йогурт можна вживати як окремий продукт, а можна приготувати з ним простий десерт нашвидкуруч — достатньо додати в йогурт трохи фруктів та ягід (полуниці, чорниці, м'якушу банана), насіння кунжуту, мигдальних або інших горіхів, меду або солодкого сиропу — і смачний десерт готовий!

Турецький йогурт з добавками

Більше — читайте в статті Як зробити з турецького йогурту смачний десерт за 5 хвилин

А що готуєте з турецьким йогуртом Ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття