Панкейки — чим вони відрізняються від млинців та оладок і як їх приготувати
Традиційні панкейки на молоці, сирні панкейки з медом, бананові панкейки — у цій статті ми підібрали рецепти смачної страви, яка сподобається як дорослим, так і дітям.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Панкейки — це смачна страва, популярна в США та Канаді. По складу панкейки схожі на тонкі млинці (також готуються на молоці), а на вигляд — на оладки (по товщині та пишності). Товщина панкейка — приблизно півсантиметра.
Як і тонкі млинці, панкейки подаються з різними добавками: кленовим або шоколадним сиропом, з ягодами, фруктами, медом. Як і пишні оладки, панкейки можна готувати з начинкою: ягодами, фруктами, кисломолочним сиром.
- У той же час, у цієї страви є ряд відмінностей — як за складом та способом приготування, так і за смаковими якостями.
- Панкейки готуються на молоці, тоді як тонкі млинці можна приготувати й на кефірі, ряжанці, сметані або йогурті.
- У панкейки, як правило, додається розтоплене вершкове масло — саме воно надає панкейкам особливого смаку.
- Смажаться панкейки на сухій сковороді або на сковороді з невеликою кількістю масла.
Для випікання панкейків існує спеціальна сковорода з формочками — якщо випікати панкейки в такій сковороді, вони виходять однакової форми, готуються дуже швидко і їх не потрібно перевертати. Однак, можна приготувати панкейки й на звичайній сковороді — вони вийдуть смачними в будь-якому випадку.
Читайте також: Як та на чому приготувати смачні тонкі млинці — 5 рецептів
Як приготувати панкейки на молоці — рецепт перший
Щоб приготувати панкейки, знадобляться прості інгредієнти, які знайдуться на кожній кухні:
- 1,5 чашки борошна
- 2 столові ложки цукру
- 1 столова ложка розпушувача
- Три чверті чайних ложки кухонної солі
- 300 мл молока, трішки теплого
- 1 яйце
- 4 столові ложки розтопленого вершкового масла
- 1 чайна ложка ваніліну
- Вершкове масло, щоб змастити сковороду
itemprop="recipeInstructions"У великій мисці перемішайте просіяне борошно, розпушувач, сіль та цукор. Збийте яйце з молоком, вершковим маслом та ваніліном. У центрі борошна зробіть невелике заглиблення й вилийте рідкі інгредієнти. Перемішайте виделкою — в тісті не повинно бути великих грудок борошна, але нічого страшного, якщо залишаться маленькі грудочки. Сковороду змастіть невеликою кількістю масла та підсмажте панкейки на сковороді з двох сторін (приблизно чверть чашки тіста на один панкейк). Смачного!
Читайте також: Як спекти пиріг з манної крупи — манник на молоці, на кефірі, на ряжанці та на сметані
Панкейки на молоці — додаткові інгредієнти
У панкейкі на молоці, як і в пишні оладки на кефірі, можна додавати необов'язкові інгредієнти: ягоди, подрібнені горіхи, шоколадну крихту, м'якуш банана, лимонну цедру, корицю, мелений мускатний горіх, насіння льону, вівсяні пластівці. Подавати готові панкейкі можна з чим завгодно: з фруктами, ягодами, варенням, медом, солодким сиропом, йогуртом, сметаною, ряжанкою. Смачного!
Як приготувати бананові панкейки — рецепт
Як і пишні оладки, панкейки можна готувати з різною начинкою: ягодами, фруктами, в тому числі з банановим м'якушем. Щоб приготувати бананові панкейки, вам знадобляться інгредієнти:
- 1 чашка борошна
- 1 чашка молока
- 1 яйце
- 1 столова ложка цукру
- 2 чайні ложки розпушувача
- Чверть чайної ложки солі
- 2 столові ложки рослинної олії
- 2 стиглих банани
В одній мисці перемішайте сипучі інгредієнти: борошно, цукор, сіль, розпушувач. Банановий м'якуш розімніть виделкою. В іншій мисці перемішайте яйце, молоко, рослинну олію та м'якуш бананів. З'єднайте інгредієнти та вимішайте тісто — воно вийде з невеликими грудочками. Сковороду змастіть невеликою кількістю масла. Підсмажте панкейки на сковороді з двох сторін (приблизно чверть чашки тіста на один панкейк) на середньому вогні. Подавайте гарячими. Смачного!
Читайте також: 5 рецептів смачних сирників, щоб здивувати всю родину
Як приготувати сирні панкейки — рецепт
З кисломолочним сиром можна приготувати багато смачних страв: сирники, налисники, сирні оладки, сирні панкейки. Щоб приготувати сирні панкейкі, знадобляться інгредієнти:
- 1 чашка сиру
- 3 яйця
- 0,5 чашки борошна
- 2 столові ложки меду
- 1 чайна ложка ваніліну
- 1 чайна ложка розпушувача
- Чверть чайної ложки солі
- Рослинна олія або вершкове масло для смаження
Яйця, сир, ваніль та мед добре перемішайте. В окремій мисці перемішайте борошно, розпушувач та сіль. З'єднайте рідкі й сипучі інгредієнти, перемішайте. Сковороду змастіть вершковим маслом або рослинною олією, розігрійте. На гарячу сковороду ложкою викладіть тісто та підсмажте панкейки з обох сторін. Подавайте з медом, ягодами, варенням або іншими добавками. Смачного!
За матеріалами inspiredtaste.net, allrecipes.com, weelicious.com
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття