
Як приготувати пишні оладки — оладки на кефірі, ряжанці, молоці або сметані
Пишні оладки на кефірі, пишні оладки на молоці, пишні оладки на ряжанці та пишні оладки на сметані — у цій статті розповідаємо, як приготувати смачні пишні оладки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Кожна господиня хоча б раз у житті готувала смачні пишні оладки. Більш того, у кожної господині є свій, перевірений, рецепт пишних оладків. У цій статті ми підібрали чотири рецепти пишних оладків: оладки на кефірі, оладки на ряжанці, дріжджові оладки на молоці та оладки на сметані.
Пишні оладки — які потрібні інгредієнти
Приготувати пишні оладки — дуже просто. Для цього знадобляться такі інгредієнти:
- Звичайне пшеничне борошно.
- Курячі яйця.
- Трішки солі та цукру.
- Сода (розпушувач) або сухі дріжджі.
- Кефір, ряжанка, молоко або сметана.
- Рослинна олія для смаження.
- Сметана, варення, джем — щоб подати з готовими оладками.
Щоб зробити тісто для пишних оладок, потрібно перемішати інгредієнти й залишити тісто настоюватися (в залежності від рецепта, тісто настоюється від 20 до 50 хвилин). Коли тісто настоїться, перемішувати його більше не потрібно. Готове тісто ложкою викладаєте на гарячу сковороду з рослинною олією й смажите з двох сторін (по 2–3 хвилини на одну сторону). Готові оладки подавайте зі сметаною, густою ряжанкою «З печі», варенням або згущеним молоком. Смачного!
Як приготувати пишні оладки на кефірі — рецепт
Один з найпопулярніших рецептів приготування оладків — це, звичайно ж, на кефірі. Щоб приготувати оладки на кефірі, вам знадобляться інгредієнти:
- 2,5 склянки борошна
- 0,5 чайної ложки соди
- 1,5 столові ложки цукру
- Третина чайної ложки солі
- 0,5 літра кефіру кімнатної температури
- 1 куряче яйце
- Рослинна олія для смаження
У мисці перемішайте кефір, яйце, сіль та цукор. Додайте борошно і соду, добре перемішайте. Відставте тісто на півгодини (через півгодини на поверхні тіста повинні утворитися бульбашки). Нагрійте сковороду з рослинною олією та ложкою викладіть оладки на сковороду. Коли оладки будуть готові з одного боку, переверніть на другу. Готові оладки подавайте з варенням або зі сметаною. Смачного!
Читайте також: Як приготувати смачні пишні оладки на кефірі — 6 рецептів
Як приготувати пишні оладки на ряжанці — рецепт
Оладки на ряжанці готуються майже так само, як і оладки на кефірі. Щоб приготувати оладки на ряжанці, вам знадобляться інгредієнти:
- 3 склянки борошна
- 0,5 чайної ложки соди або 1,5 чайних ложки розпушувача
- 2 столових ложки цукру
- Дрібка солі
- 0,5 літра ряжанки
- 2 курячих яйця
- Рослинна олія для смаження
У мисці перемішайте ряжанку, яйце, сіль та цукор. Додайте борошно і соду, добре перемішайте віничком (тісто повинно вийти густим). У велику миску або каструлю налийте гарячої води, поставте в гарячу воду посудину з тістом, накрийте її рушником та почекайте 20 хвилин. Коли тісто настоїться, розмішувати його більше не потрібно. Нагрійте сковороду з рослинною олією та ложкою викладіть оладки на сковороду. Коли оладки будуть готові з одного боку, переверніть на другу. Подавайте з варенням, ряжанкою або зі сметаною. Смачного!
Читайте також: Оригінальний смак звичних страв — як приготувати млинці, вівсянку та суп з ряжанкою
Як приготувати дріжджові оладки на молоці — рецепт
Пишні оладки можна готувати не тільки на кефірі або ряжанці з содою, а й на молоці з дріжджами. Щоб приготувати дріжджові оладки на молоці, вам знадобляться інгредієнти:
- 2 склянки борошна
- 150 мл молока
- 1 чайна ложка сухих дріжджів
- 3 столові ложки цукру
- 0,5 чайної ложки солі
Молоко підігрійте й додайте в молоко сіль, цукор та дріжджі, перемішайте. Поступово додавайте борошно, постійно помішуючи. Тісто має вийти густим, як сметана. Посудину з тістом накрийте рушником та поставте в тепле місце на 50 хвилин. Оладки підсмажте на сковороді з рослинною олією. Подавайте оладки з фруктами, варенням або сметаною. Смачного!
Читайте також: Як приготувати смачні млинці на молоці — рецепти та секрети приготування
Як приготувати пишні оладки на сметані — рецепт
Також, смачні пишні оладки можна приготувати на сметані. Для цього візьміть інгредієнти:
- 1 склянку борошна з чвертю
- 1 чайну ложку соди без верху
- Дрібку солі
- 3 столові ложки цукру
- 300 мл сметани жирністю 20%
- 2 яйця
- Рослинну олію для смаження
Яйця збийте. Додайте сметану, цукор та сіль, перемішайте. Борошно просійте, з'єднайте з содою. З'єднайте рідкі та сипучі інгредієнти, перемішайте. Оладки підсмажте на сковороді з
рослинною олією. Подавайте оладки з медом, варенням або сметаною. Смачного!
А на чому готуєте оладки Ви?
За матеріалами povarenok.ru, povarenok.ru, kapushka.ru, ugoschayu.ru
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття