Menu
Що приготувати з яблуками — прості ідеї для цих вихідних

Що приготувати з яблуками — прості ідеї для цих вихідних

Яблучна шарлотка на кефірі, яблучний крамбл, мафіни та сирні оладки з яблучною начинкою, вермонтський сендвіч — в цій статті ми зробили добірку, що приготувати на цих вихідних.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Зима та весна — період, коли доступні яблука зимових сортів, й час, коли можна готувати різноманітні яблучні лакомини. У цій статті ми підібрали кілька ідей — смачні страви, які можна приготувати з яблуками.

Яблучна шарлотка на кефірі

Якщо ви час від часу готуєте випічку, то напевно знаєте, що таке шарлотка — це різновид пирога з фруктовою начинкою, який дуже просто приготувати. Традиційно, шарлотку готують з яблуками, хоча можна приготувати цей десерт і з грушею, гарбузом, вишнями, сливами або айвою.

Яблучна шарлотка на кефірі

Існує безліч рецептів яблучної шарлотки: на кефірі, на ряжанці, на сметані. Щоб спекти яблучну шарлотку на кефірі, знадобиться борошно, цукор, сода, яйця, яблука та мелена кориця, склянка кефіру, вершкове масло або рослинна олія для форми, цукрова пудра (щоб прикрасити готовий пиріг). Час приготування яблучної шарлотки на кефірі — трохи більше, ніж година.

Кефір

Рецепт — в статті Як спекти смачну шарлотку з яблуками — шарлотка на кефірі, ряжанці або сметані

Яблучний пиріг «Браун Бетті»

«Браун Бетті» — це різновид коблера, простого та смачного десерту британської й американської кухні. Солодкий коблер готується з різними фруктами та ягодами (наприклад, персиковий коблер), а «Браун Бетті» — як правило, з яблуками.

Яблучний пиріг «Браун Бетті»

Щоб спекти яблучний пиріг «Браун Бетті», вам знадобляться такі інгредієнти: яблука та мелена кориця, борошно, коричневий цукор, вершкове масло, лимон. Яблука потрібно очистити від шкірки та нарізати скибочками, потім приготувати сироп та тісто. Запікається такий пиріг приблизно годину.

Масло

Рецепт — в статті Що таке коблер та «Браун Бетті» — прості рецепти смачного десерту

Яблучний крамбл

Якщо коблер та «Браун Бетті» — десерти американської та британської кухні, то крамбл — ірландського походження. Крамбл — популярний десерт, оскільки його дуже просто приготувати. Складається крамбл з фруктової начинки (яблук, персиків, груш) та шару крихт (їх готують з борошна, білого або коричневого цукру та вершкового масла).

Масло

Щоб приготувати яблучний крамбл, знадобиться велика прямокутна форма для запікання, яблука (не дуже тверді), кориця (за бажанням), цукрова пудра, борошно та вершкове масло. За часом, крамбл готується в духовці приблизно півгодини. Подавати можна теплим — з морозивом, солодким йогуртом або молоком.

Яблучний крамбл

Рецепт — в статті Що таке крамбл та як його готувати — три рецепти смачного десерту

Мафіни з яблучною начинкою

Не набагато складніше, ніж яблучна шарлотка, яблучний коблер або яблучний крамбл, готуються й мафіни з яблучною начинкою. Щоб спекти цей смачний десерт, вам знадобиться борошно, цукор, розпушувач, яйце, рослинна олія, молоко, вершкове масло, яблука.

Мафіни з яблучною начинкою

Рецепт — в статті Десерт для ласунів — як спекти смачні мафіни з фруктовою начинкою

Сирні оладки з яблучною начинкою

Тонкі млинці на молоці з сирною начинкою, панкейки з гарбузом або банановим м'якушем, оладки на кефірі зі сметаною — ось лише кілька ідей, чим можна порадувати себе та рідних вже на цих вихідних.

Сирні оладки з яблучною начинкою

Крім того, смачні млинці можна приготувати з сирною та яблучною начинкою. Для цього вам знадобляться такі інгредієнти: кисломолочний сир, яйця, манна крупа, борошно, цукор, сіль, сода, ваніль, яблуко. Яблуко потрібно натерти на тертці, додати в тісто й вимісити. Смажити такі оладки потрібно на сковороді з рослинною олією. Подавати можна з турецьким йогуртом, сметаною або ряжанкою «З печі».

Сметана

Рецепт — в статті Для тих, хто любить кисломолочний сир — як приготувати смачні сирні оладки

Сендвіч з шинкою, сиром чеддер та яблуком

Приготувати з яблуком можна і смачний сендвіч: з солодкого хліба з родзинками, з шинкою або індичкою, твердим сиром (наприклад, сиром чеддер), шматочками кислого яблука, яблучним варенням та медовою гірчицею.

Сендвіч з шинкою, сиром чеддер та яблуком

Рецепт — в статті Готуємо смачний сендвіч — секрети та рецепт вермонтського сендвіча

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття