
Що таке коблер та «Браун Бетті» — прості рецепти смачного десерту
Коблер з фруктовою начинкою та персиковий коблер, яблучний пиріг браун бетті — у цій статті розповідаємо, як приготувати дуже простий та смачний десерт.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Коблер (англ. — cobbler) — це фруктовий десерт, популярний в США та Великобританії. Він виник в 19 столітті на території британських колоній в Америці. Популярність коблера можна пояснити кількома причинами: по-перше, його дуже просто приготувати, по-друге, солодкий коблер — це смачний десерт, який сподобається як дорослим, так і дітям.
Солодкий коблер готується з фруктовою або ягідною начинкою, з шаром тіста або шматочками м'якого тіста. Популярні види коблера — з персиками, яблуками, вишнею, черешнею, різними ягодами. Різновид коблера — десерт «Браун Бетті» (Brown Betty). Він готується з фруктів (найчастіше — яблук) та підсолоджених хлібних крихт або борошна.
У цій статті ми розповімо, як приготувати коблер з фруктовою начинкою, персиковий коблер та яблучний десерт «Браун Бетті».
Як приготувати фруктовий коблер — рецепт перший
Щоб приготувати фруктовий коблер, знадобляться найпростіші інгредієнти, форма для запікання та трохи більше, ніж година, часу. Складові:
- 1 чашка борошна
- 2 чайні ложки розпушувача
- Три чверті чашки цукру
- Три чверті чашки молока
- Чверть чашки вершкового масла
- 2 чашки скибочок фруктів або ягід
Духовку розігрійте до 165 градусів. Розтопіть масло в формі для запікання. У мисці перемішайте борошно, розпушувач, цукор та молоко. Вилийте тісто у форму для запікання, зверху викладіть фрукти. Не перемішуйте. Поставте пиріг в гарячу духовку приблизно на годину або до готовності. Готовий пиріг подавайте зі збитими вершками, йогуртом або морозивом. Смачного!
Читайте також: Як приготувати вафлі за 15 хвилин — прості рецепти смачної випічки
Як спекти персиковий коблер — рецепт другий
Коблер, як і інші десерти (шарлотка, манник, мафіни, скони) можна готувати з різною фруктовою та ягідною начинкою. Один з найпопулярніших видів коблера — персиковий коблер. Щоб його приготувати, візьміть інгредієнти:
- 5 свіжих або консервованих персиків
- Три чверті чашки цукру + 1 чашка цукру
- Чверть + чверть чайної ложки солі
- 6 столових ложок вершкового масла
- 1 чашку борошна
- 2 чайні ложки розпушувача
- Три чверті чашки молока
- Мелену корицю — за смаком
Свіжі персики очистіть від шкірки, видаліть кісточку та наріжте персики часточками. Перекладіть персики в каструльку, додайте три чверті чашки цукру та чверть чайної ложки солі. Поставте каструльку на середній вогонь й зачекайте кілька хвилин, щоб розчинився цукор. Якщо персики консервовані, цей крок пропустіть.
Масло наріжте кубиками та викладіть у форму для запікання. Поставте форму в духовку, щоб розтопити масло. Тим часом в окремій мисці перемішайте сипучі інгредієнти: борошно, розпушувач, чашку цукру, чверть чайної ложки солі. Додайте молоко, злегка перемішайте та вилийте тісто в форму для запікання (поверх розтопленого масла). Ложкою викладіть на тісто шматочки персиків та трохи персикового соку. Посипте коблер меленою корицею і поставте в гарячу духовку на 40 хвилин або до готовності. Коли коблер буде готовий, подавайте теплим — з морозивом, йогуртом або молоком. Смачного!
Читайте також: Що приготувати з персиками — найкращі рецепти смачних десертів
Як спекти яблучний пиріг «Браун Бетті» — простий рецепт
Це рецепт сподобається тим, хто любить десерти з яблучною начинкою: шарлотку, манник, мафіни, панкейки та оладки. Готується «Браун Бетті» дуже просто, вам знадобляться інгредієнти:
- 10–12 яблук
- 2 чайні ложки меленої кориці
- 1 чашка борошна з чвертю
- Три чверті + дві третини чашки коричневого цукру (для тіста та для сиропу)
- 100 грамів вершкового масла
- Чверть чашки гарячої води (для сиропу)
- Сік половинки лимона (для сиропу)
Яблука очистіть від шкірки й серцевини, наріжте скибочками. Форму для запікання злегка змастіть маслом та викладіть у форму скибочки яблук, додайте корицю. У мисці перемішайте борошно та коричневий цукор (три чверті чашки), додайте масло й акуратно перемішайте, щоб вийшла суміш з невеликими грудочками. В окремій мисці перемішайте цукор (дві третини чашки), гарячу воду та сік лимона. Половину сиропу вилийте на яблука, потім викладіть тісто, зверху вилийте другу половину сиропу. Запікайте в гарячій духовці приблизно годину або до готовності. Смачного!
Читайте також: Як спекти смачну шарлотку з яблуками — шарлотка на кефірі, ряжанці або сметані
За матеріалами allrecipes.com, tastesbetterfromscratch.com, geniuskitchen.com
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття