Menu
Що таке крамбл та як його готувати — три рецепти смачного десерту

Що таке крамбл та як його готувати — три рецепти смачного десерту

Щоб спекти крамбл, знадобиться зовсім небагато інгредієнтів: фрукти або ягоди, цукор, прянощі, борошно або вівсяні пластівці, лимонний сік та кукурудзяний крохмаль. 

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Крамбл (англ. — crumble) — страва ірландської кухні, смачна випічка, яку, до того ж, дуже просто приготувати. Крамбл буває з солодкою або солоною начинкою. У цій статті ми розповімо про те, як приготувати крамбл на десерт.

Солодкий крамбл готують з фруктів, вершкового масла, борошна та цукру. Десерт запікають в духовці до появи хрусткої скоринки. Подають готовий крамбл з морозивом, збитими вершками або солодким йогуртом.

Умовно, приготування цього десерту можна розділити на кілька етапів: вам потрібно буде вибрати й підготувати фрукти (вимити, очистити від шкірки, видалити кісточку), замісити тісто та викласти інгредієнти в форму для запікання, поставити крамбл в гарячу духовку, трохи охолодити — і можна подавати на стіл!

 

Як приготувати фруктову начинку — рецепт

Приготувати фруктову начинку для цього десерту — дуже просто. Для цього вам знадобляться інгредієнти:

  • 6–7 чашок шматочків фруктів або ягід (їх повинно бути достатньо, щоб майже повністю заповнити форму)
  • 0,5–1 чашка білого цукру (кількість цукру залежить від того, наскільки солодкі фрукти)
  • 1–3 чайні ложки свіжовичавленого лимонного соку
  • 1–3 столові ложки кукурудзяного крохмалю (чим соковитіші фрукти, тим більше крохмалю)
  • По 1 чайній ложці меленої кориці, меленого імбиру, меленого мускатного горіха — за бажанням

Спочатку приготуйте фрукти: добре промийте, видаліть кісточки та шкірку (якщо необхідно), наріжте невеликими шматочками. Додайте цукор, лимонний сік, крохмаль, приправи. Якщо фрукти або ягоди не дуже солодкі (такі як ожина), беріть більше цукру й менше лимонного соку. Якщо фрукти солодкі (такі як персики), беріть менше цукру та більше лимонного соку. Кількість кукурудзяного крохмалю також залежить від виду фруктів: якщо фрукти соковиті (такі як стиглі сливи), крохмалю потрібно більше; для фруктів, таких як яблука, крохмалю можна брати менше. Викладіть фруктову начинку в змащену маслом форму.

Читайте також: Що таке коблер та «Браун Бетті» — прості рецепти смачного десерту

 

Як приготувати тісто — рецепт

Коли фруктова, ягідна або фруктово-ягідна начинка готова, приготуйте тісто. Для цього візьміть інгредієнти:

  • 1 чашку борошна
  • 0,5 чашки коричневого цукру
  • 1 чайну ложку розпушувача
  • 0,5 чайної ложки меленої кориці — за бажанням
  • Чверть чайної ложки солі
  • 8 столових ложок (приблизно 100 грамів вершкового масла)

У великій мисці перемішайте борошно, коричневий цукор, корицю (не обов'язково), розпушувач та сіль. Масло розділіть на кілька шматочків й обваляйте в сипучих інгредієнтах. Вимішайте за допомогою виделки або ножа для рубки тіста, щоб вийшли великі грудочки. Рівномірно викладіть крихти поверх фруктової начинки та поставте крамбл в гарячу духовку приблизно на 30 хвилин або до готовності. Готовий крамбл трохи охолодіть — і можна подавати на стіл!

тісто

Читайте також: Шоколадний десерт для ласунів — три способи приготувати брауні

 

Як приготувати яблучний крамбл — рецепт

З яблучною начинкою можна приготувати багато смачних десертів: яблучну шарлотку, манник з яблучною начинкою, яблучний коблер та «Браун Бетті». Також, з яблучною начинкою можна приготувати й смачний крамбл. Для цього візьміть інгредієнти:

  • 0,5 кілограма яблук (м'яких або середньої твердості)
  • Дрібку меленої кориці — за бажанням
  • 100 грамів + 2 столові ложки цукрової пудри
  • 1 склянку борошна (приблизно 170 грамів)
  • 100 грамів холодного вершкового масла

Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину, наріжте скибочками. Викладіть яблука в форму для запікання, додайте 2 столові ложки цукрової пудри та корицю (за бажанням). В окремій мисці перемішайте борошно та цукор, масло наріжте кубиками й додайте до сипучих інгредієнтів. Вимішайте інгредієнти виделкою або за допомогою блендера. Викладіть крихти поверх яблук (шар крихт повинен бути приблизно наполовину менше яблучного шару). Поставте крамбл в гарячу духовку приблизно на півгодини або до готовності. Коли крамбл буде готовий, трохи охолодіть — і можна подавати на стіл. Смачного!

масло

Читайте також: Як спекти смачну шарлотку з яблуками — шарлотка на кефірі, ряжанці або сметані

 

Як приготувати грушевий крамбл з вівсяними пластівцями — рецепт

Ще один простий рецепт смачного десерту — грушевий крамбл з вівсяними пластівцями. Щоб його приготувати, знадобиться зовсім небагато інгредієнтів:

  • 3 середні груші
  • 2 чайні ложки лимонного соку
  • 3 столові ложки цукру
  • 3 столові ложки вівсяних пластівців
  • 2 столові ложки борошна
  • Дрібка меленої кориці, імбиру та мускатного горіха
  • 1 столова ложка холодного вершкового масла
  • 2 столові ложки подрібнених горіхів

В окремій мисці перемішайте цукор, вівсяні пластівці, борошно, прянощі. Додайте вершкове масло й вимішайте. Додайте подрібнені горіхи та викладіть крихти в форму для запікання, поверх груш. Поставте грушевий крамбл в гарячу духовку приблизно на півгодини або до готовності. Коли крамбл буде готовий, трохи охолодіть — і можна подавати на стіл. Смачного!

грушевий крамбл з вівсяними пластівцями

За матеріалами thekitchn.com, thespruceeats.com, tasteofhome.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття