Що приготувати на обід — найкращі страви української кухні
Безсумнівна перевага української кухні — в тому, що для готування використовуються доступні інгредієнти, такі як борошно, картопля, молочні продукти. Крім того, страви української кухні — досить прості в приготуванні.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Якщо потрібно накрити стіл для гостей, то навряд чи знайдеться щось краще, ніж традиційні страви української кухні — страви, які готували ще наші бабусі та прабабусі. У цій статті, пропонуємо вам 7 ідей — 7 страв української кухні, які будуть доречні для будь-якої нагоди.
Безсумнівна перевага української кухні — в тому, що для готування використовуються доступні інгредієнти, такі як борошно, картопля, молочні продукти. Крім того, страви української кухні — досить прості в приготуванні.
Отже, 7 страв української кухні, які будуть доречні для будь-якої нагоди.
1. Деруни зі сметаною
Що може бути простіше і що може бути краще, ніж справжні українські деруни зі сметаною? Готуються вони дуже просто, при цьому складно знайти людину, якій не сподобалися б картопляні оладки зі сметаною.
Також, якщо хочеться чогось новенького, деруни можна приготувати з кисломолочним сиром, адигейським сиром або бринзою. Про те, як це зробити, читайте в статті Як і з чим приготувати смачні деруни — 5 рецептів справжніх дерунів
2. Вареники з сирною начинкою
Вареники з солоним сиром і вареники із солодким сиром, вареники з сиром і кропивою, вареники з сиром та горіхами, вареники з бринзою і вареники з адигейським сиром — це далеко не повний перелік видів вареників, які можна приготувати з сиром. Подаються такі вареники, звичайно ж, зі сметаною. Смачного!
Більше — читайте в статті Як приготувати вареники з сиром — покрокова інструкція та 10 ідей для начинки
3. Вареники з незвичайною начинкою
І якщо хочеться чогось зовсім незвичайного, можна приготувати вареники з різною начинкою — наприклад, вареники з картоплею і сиром чеддер, вареники по-грузинськи (з сиром сулугуні), вареники з плавленим сиром і оливками, вареники з бринзою і салом. Подавати такі вареники можна зі сметаною, з соусом на основі сметани, з турецьким йогуртом або ряжанкою «З печі».
Більше — читайте в статті З чим приготувати вареники — 10 ідей для української господині
4. Український борщ зі сметаною
Все геніальне — просто, і український борщ зі сметаною — пряме тому підтвердження. При цьому, не існує єдиного рецепта, як готувати український борщ — кожна господиня (або господар) готує український борщ трішки по-своєму. Однак, існують загальні правила, як краще готувати український борщ — про них читайте в статті Українські традиції — правила і секрети червоного борщу
5. Галушки по-полтавськи
Галушки, приготовані на пару, з м'ясом і грибами — що може бути смачніше? У той же час, готуються такі галушки досить просто, а інгредієнти для їх приготування знайдуться на будь-якій кухні.
Чи не менш ніж полтавські галушки, припадуть до смаку галушки з сиром або галушки зі сметаною. Про те, як їх приготувати, читайте в статті Як приготувати українські галушки — 4 простих рецепти
6. Бануш з бринзою
Галушки можна приготувати не тільки з кисломолочним сиром, але і з бринзою — проте, це вже буде страва не української, а словацької кухні. А оскільки у цій статті мова — про страви української кухні, то пропонуємо вам приготувати бануш з бринзою по-гуцульськи.
Як готується ця страва, читайте в статті Що приготувати з бринзою — смачні страви закарпатської, словацької та турецької кухні
7. Голубці зі сметаною
Якщо ви маєте в своєму розпорядженні трохи часу, то чому б не приготувати голубці з рисом і м'ясом, ліниві голубці або голубці з картоплею? Про те, як їх готувати, читайте в статті Які бувають голубці та як їх приготувати — три рецепти. Смачного!
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття