Menu
Джерело: pexels.com

Які бувають голубці та як їх приготувати — три рецепти

У цій статті ми розповімо про те, як приготувати звичайні голубці з рисом і фаршем, ліниві голубці з рисом і фаршем, а також голубці з картоплею.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Голубці — страва непроста, хоч і дуже смачна. Крім того, існують різні види голубців, і готуються вони абсолютно по-різному У цій статті ми розповімо про те, як приготувати звичайні голубці з рисом і фаршем, ліниві голубці з рисом і фаршем, а також голубці з картоплею.

Як приготувати голубці з рисом — класичний рецепт

Голубці з рисом — традиційна страва української кухні. Щоб приготувати класичні голубці, вам знадобляться такі інгредієнти:

  • 2 середніх капустини
  • 0,7 кг м'ясного фаршу
  • 1 склянка рису
  • 2 середні морквини
  • 2 середні цибулини
  • Сіль і чорний перець — за смаком
  • 2-3 столових ложки томатної пасти
  • Сметана
  • Олія для смаження
  • Лавровий лист і чорний перець горошком — за бажанням
  • Як приготувати голубці

Перше, що потрібно зробити — це приготувати капусту. Для цього опустіть качан капусти в киплячу воду на 5 хвилин, дістаньте з води. Зніміть кілька верхніх листків. У решти листків обріжте товсті місця в основі.

Моркву натріть на тертці, цибулю подрібніть. На сковороді з олією підсмажте спочатку цибулю, потім додайте моркву.

Тим часом відваріть рис до напівготовності. З'єднайте рис і м'ясний фарш, добре перемішайте. Додайте у фарш підсмажену цибулю і моркву, посоліть і поперчіть рис, знову добре все перемішайте.

Тепер можна загортати фарш в листя капусти. Готові голубці щільно складайте в каструлю швом вниз. Залийте голубці водою так, щоб вода не доходила до верхнього краю голубців. Коли вода закипить, додайте томатну пасту і сметану. Тушкувати голубці потрібно на невеликому вогні приблизно 1 годину, після чого можна подавати на стіл.

Подають голубці обов'язково зі сметаною — без сметани цю страву складно уявити. Смачного!

Як приготувати голубці

Як приготувати ліниві голубці

Якщо часу мало і хочеться приготувати щось смачне, пропонуємо вам рецепт лінивих голубців у каструлі. Готуються такі голубці швидше, ніж звичайні голубці, а на смак анітрохи не гірші. Отже, інгредієнти:

  • 1 середній качан капусти
  • 0,7 кг рубаного м'яса
  • 1 склянка рису
  • 2 середні цибулини
  • Сіль і чорний перець — за смаком
  • 3 столових ложки томатної пасти
  • 1-2 яйця
  • 2 чашки сметани
  • Олія для смаження
  • Лавровий лист і чорний перець горошком — за бажанням
  • Як приготувати голубці

Капусту подрібніть блендером. Рис відваріть до напівготовності. Цибулю очистіть і подрібніть. У великій мисці добре перемішайте капусту, рис, фарш і яйця. Посоліть і поперчіть фарш. З фаршу сформуйте котлетки і підсмажте їх на сковороді на олії. Підсмажені котлетки складіть у велику каструлю або гусятницю.

В окремій тарілці перемішайте сметану і томатну пасту. Залийте голубці гарячою водою і додайте соус.

Ліниві голубці потрібно тушкувати на невеликому вогні приблизно 1 годину під кришкою. Коли голубці будуть готові, подавайте на стіл. Смачного!

Як приготувати голубці

Як приготувати голубці з картоплею — рецепт

Якщо ви ніколи не готували голубці з картоплею, то саме час це зробити. Просто тому що голубці з картоплею — це дуже смачно. Отже, інгредієнти:

  • 1 великий качан капусти
  • 8 картоплин
  • 1 яйце
  • 2 цибулини
  • 2 чашки сметани
  • 3 столові ложки томатної пасти
  • Третина чашки молока
  • Сіль і чорний перець — за смаком
  • Лавровий лист і чорний перець горошком — за бажанням
  • Рослинна олія для смаження

Капусту підготуйте, як і в першому рецепті. Картоплю в мундирі відваріть у підсоленій воді до готовності (так, щоб картопля була твердою). Поки картопля вариться, підсмажте на сковороді цибулю до золотистого кольору.

Картоплю охолодіть, очистіть від шкірки і натріть на тертці. Перемішайте картоплю з яйцем і молоком, посоліть та поперчіть. Додайте підсмажену цибулю, знову перемішайте.

Тепер загорніть картопляний фарш в капустяні листки. Підсмажте голубці на сковороді з обох сторін. На дно глибокої каструлі або гусятниці покладіть кілька капустяних листків. Підсмажені голубці викладіть у каструлю.

Тепер приготуйте соус для голубців. У невелику каструльку налийте 1 склянку води, додайте 2 чашки сметани і томатний соус. Посоліть і поперчіть. Доведіть до кипіння і трохи потушкуйте на невеликому вогні.

Залийте голубці соусом, накрийте зверху тарілкою і притисніть. Накрийте каструлю кришкою і поставте голубці в духовку при температурі 180 градусів. Тушкувати такі голубці потрібно приблизно 45 хвилин.

Коли голубці будуть готові, подавайте на стіл зі сметаною або турецьким йогуртом. Смачного!

Як приготувати голубці

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття