Menu
Джерело: pexels.com

10 причин, чому варто додати в раціон класичний йогурт

У цій статті хочеться розповісти про класичний питний йогурт без добавок — цей продукт однозначно гідний того, щоб включити його до раціону. Нагадаємо, що недавно Яготинський маслозавод почав випускати питний йогурт в упаковці 400, 450 і 900 грамів.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Сьогодні на полицях молочного відділу будь-якого супермаркету можна побачити таке розмаїття молочних і кисломолочних продуктів, що розбігаються очі. Молоко звичайне і молоко пряжене, кефір і кисломолочна закваска, простокваша і ряжанка, біолакт і дитячий кефір, айран і турецький йогурт — вибрати є з чого.

У цій статті хочеться розповісти про класичний питний йогурт без добавок — цей продукт однозначно гідний того, щоб включити його до раціону. Нагадаємо, що недавно Яготинський маслозавод почав випускати питний йогурт в упаковці 400, 450 і 900 грамів.

Класичний йогурт яготинський

Отже, 10 причин, чому варто додати питний йогурт в раціон.

1. Класичний йогурт — джерело корисних речовин

За вмістом вітамінів та мікроелементів класичний питний йогурт — продукт номер один. У ньому міститься кальцій, калій, фосфор, рибофлавін, йод, цинк, вітаміни групи В, вітамін D та інші корисні речовини. Крім того, в йогурті міститься багато бактерій пробіотиків, які корисні як для здоров'я в цілому, так і для мікрофлори кишечника зокрема.

Про користь пробіотиків читайте в статті 7 причин, чому варто додати в раціон продукти з пробіотиками

2. Йогурт корисний для здоров'я

Як ви, напевно, знаєте, завдяки поєднанню кальцію і вітаміну D, йогурт — один з основних продуктів, рекомендованих для профілактики остеопорозу. Крім того, йогурт корисний для роботи кишечника і просто незамінний для тих, хто стежить за харчуванням і хоче схуднути. Окремі дослідження показали, що йогурт корисний для зубів і ясен, а також покращує стан імунної системи. Крім того, не варто забувати, що раніше йогурт без добавок вважався лікувальним засобом — на початку минулого століття цей продукт продавався в аптеках.

Більше про користь йогурту читайте в статті 10 причин почати їсти йогурт — чим цей продукт буде корисний саме для вас

3. Йогурт допомагає схуднути

Завдяки вмісту пробіотиків, які корисні для травлення, і невисокій калорійності, йогурт просто незамінний для людей, які стежать за вагою і хочуть схуднути. У йогурті без добавок міститься зовсім мало калорій, при цьому багато білка і корисних речовин. Як наслідок, йогурт — просто ідеальний продукт для тих, хто сидить на дієті і дотримується дієтичного харчування. Існує навіть дієта на основі класичного питного йогурту, відома як йогуртова дієта доктора Зейка — на ній не тільки можна скинути до 5 кілограмів за 10 днів, вона також вважається досить щадною і навіть корисною для здоров'я.

Класичний йогурт яготинський

Читайте також: Худнемо смачно — 10 продуктів для тих, хто стежить за фігурою

4. Йогурт — найкращий перекус

Якщо потрібно швидко перекусити з користю для здоров'я, то йогурт без добавок — це якраз той продукт, який вам потрібен. Його можна вживати як окремий продукт, а можна на основі йогурту готувати смузі та фруктово-овочеві десерти. Про це більше читайте в статті Де брати вітаміни взимку — 12 ідей для фруктово-овочевих смузі.

5. Йогурт незамінний в кулінарії

Окрім смузі, йогурт використовується в багатьох рецептах. На йогурті готують супи, випічку і багато інших страв. На основі йогурту готують соуси і заправки для салатів. Йогурт можна використовувати як замінник майонезу — для тих, хто віддає перевагу здоровому харчуванню. Звичайно ж, на йогурті готують супи: болгарський суп таратор, турецький суп тойга, індійський крем-суп з йогуртом і багато інших.

Класичний йогурт яготинський

Більше — читайте в статті Як готують супи на йогурті в різних країнах — найкращі рецепти

6. На йогурті можна готувати смачні соуси

Візьміть кілька зубчиків часнику, трішки оливкової олії, йогурт — добре все подрібніть блендером і смачний часниковий соус готовий! Ще один варіант соусу: йогурт, зелень, приправи. Крім того, можна приготувати соус на йогурті з карі — для цього соусу потрібні дуже прості інгредієнти, а результат перевершить всі ваші очікування.

Більше рецептів соусів та заправок — в статті Як приготувати смачну заправку для салату за 5 хвилин — рецепти на сметані та йогурті

7. На йогурті маринують шашлик

Так-так, смачний шашлик можна замаринувати не тільки на кефірі, сметані та молоці, але й на йогурті без добавок. Наприклад, шашлик зі свинини, яловичини або курки можна замаринувати на йогурті з цибулею і приправами або йогурті з соком лимона — маринується такий шашлик дуже просто, а м'ясо виходить дуже соковитим і смачним.

Класичний йогурт яготинський

Читайте також: 5 способів замаринувати дуже смачний шашлик для пікніка на природі

8. На йогурті готують солодкі десерти та випічку

Крім звичних фруктових смузі, на йогурті можна приготувати млинці, шарлотку з яблуками, лимонний пиріг, шоколадне печиво або парфе. Про те, як це зробити, читайте в статті Смачні десерти — як приготувати млинці, випічку, парфе і смузі з йогуртом. Не кажучи вже про те, що з йогуртом можна приготувати багато солодких десертів на швидку руку.

9. Йогурт — хороша альтернатива іншим молочним продуктам

Сьогодні на полицях магазинів представлено безліч корисних продуктів на основі молока. Кефір та ряжанка, простокваша і закваска, айран і турецький йогурт, Геролакт і Біолакт — вибрати є з чого. І якщо хочеться спробувати щось новеньке, то саме час додати в раціон звичайний питний йогурт без добавок.

Читайте також: Продукти для здоров'я — 10 смачних напоїв на основі молока

10. Йогурт — це просто смачно

Класичний питний йогурт — це не тільки дуже корисний і поживний продукт, це ще й дуже смачно. Якщо потрібно швидко і смачно перекусити, йогурт — один з найкращих продуктів. Він добре насичує, не позначається на фігурі та корисний для здоров'я. Якщо хочеться чогось особливого, це теж не проблема: візьміть трішки фруктів та ягід, трішки горіхів, додайте йогурт — і королівський десерт готовий!

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття