
Кесаділья, буріто, енчіладо, тако, начос — 5 страв мексиканської кухні
У цій статті ми підібрали 5 популярних страв мексиканської кухні, інгредієнти для яких легко знайти на полицях будь-якого українського супермаркету.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Мексиканська кухня, яка представляє собою синтез іспанської та ацтекської — пряна, гостра, смажена, ситна та надзвичайно смачна! І явно не для тих, хто сидить на дієті. У цій статті ми підібрали 5 популярних страв мексиканської кухні, інгредієнти для яких легко знайти на полицях будь-якого українського супермаркету.
Кесаділья
Кесаділья — це мексиканська страва, яка складається з тортільї (круглий тонкий коржик з кукурудзяного або пшеничного борошна) та різних наповнювачів (сиру, м'яса, овочів, приправ і т.п.). Відмінність кесадільї від інших схожих страв (наприклад, від буріто) полягає в тому, що в кесаділью не загортають начинку, а складають тортилью навпіл і розрізають на три або чотири частини.
Читайте також: День французької кухні — вчимося готувати кіш
Отже, рецепт кесадільї з куркою та сиром:
- 500 грамів курячого філе, порізаного тонкими скибочками
- 1 столова ложка рослинної олії
- 1 цибулина, порізана тонкою соломкою
- 2 столових ложки соусу сальса
- 10 шт. тортильї (діаметром 25 см) — якщо не знайдете тортилью, замініть лавашем
- 2 чашки тертого твердого сиру (чеддер або будь-якого іншого за смаком)
На сковороді злегка підсмажте куряче м'ясо, додайте цибулю і протушкуйте. Потім додайте соус сальса, знову протушкуйте.
Тортилью помістіть між двома вологими паперовими рушниками і поставте в мікрохвильовку на 1 хвилину. Покладіть тортилью на обробну дошку або на стіл, наповніть половину тортильї м'ясною начинкою і сиром. Заверніть тортилью вдвоє. Повторіть для кожної тортильї.
Коли всі тортильї будуть з начинкою, викладіть їх в форму для запікання і поставте в попередньо нагріту духовку (до 175 градусів). Зачекайте, поки сир розплавиться. Коли кесадільї будуть готові, розріжте кожну на три або чотири частини. Смачного!
Буріто
На відміну від кесадільї, у випадку з буріто начинку загортають в тортилью. Начинка для буріто може бути яка завгодно: м'ясо, сири, овочі, фрукти.
Читайте також: 5 смачних сендвічів, від яких неможливо відірватися
Отже, рецепт буріто зі свининою та сиром:
- 400 грамів приготовленої свинини
- 4 чашки розвареної кукурудзи
- 1 подрібнений зубчик часнику
- Зелень коріандру
- Орегано або базилік
- 1 столова ложка пасти чілі
- 1 чайна ложка меленого кмину
- 1 чайна ложка меленого чорного перцю
- 8-10 шт. тортильи (діаметром 25 см)
- 150 грамів тертого твердого сиру (наприклад, чеддер)
Всі інгредієнти, крім сиру і тортильї, викладіть на сковороду, добре перемішайте і протушкуйте 10-15 хвилин. Викладіть начинку в тортилью, зверху викладіть сир і загорніть. Повторіть для кожної тортильї. Буріто готовий. Смачного!
Енчіладас
Енчіладас — ще однастрава мексиканської кухні, яку загортають в тортилью. На відміну від буріто, згорнуті енчілади зазвичай підсмажують на сковороді або запікають у духовці.
Отже, рецепт енчіладас з кисломолочним сиром і курячим м'ясом:
- 2 курячих філе (відварених та нарізаних кубиками)
- 1 подрібнена цибулина
- Півчашки сметани
- 2 чашки сиру
- Сіль та чорний перець за смаком
- 12 штук тортильї
- 2 чашки тертого твердого сиру (наприклад, чеддер або будь-якого іншого)
- 300 грамів соусу енчіладас
М'ясо підсмажте на олії, додайте цибулю і протушкуйте, посоліть і поперчіть. В окремій тарілці з'єднайте і добре перемішайте сметану, кисломолочний сир, сіль та перець. Тепер час додавати начинку енчіладас — вона буде складатися з трьох частин (м'ясна суміш, сирна суміш і тертий сир). Загорніть начинку в тортилью. Викладіть всі тортильї з начинкою в форму для запікання, посипте залишками тертого сиру, полийте соусом і поставте в попередньо розігріту духовку. Запікайте в духовці 20-30 хвилин — так, щоб сир розтопився. Смачного!
Тако
Тако — ще одна варіація тортильї з начинкою. У випадку з тако тортилью наповнюють начинкою і складають її навпіл. Наповнювачі для тако можуть бути самими різними: м'ясо, сир, овочі, приправи, соуси, і т.п. Пропонуємо вам поекспериментувати і придумати начинку для тако самостійно. Як ви можете бачити по попередніх рецептах, нічого складного в цьому немає.
Читайте також: Готуємо лазанью — 3 неперевершених рецепти від італійських шеф-кухарів
Начос
Начос — це сирна закуска, яку подають з чіпсами з кукурудзяної тортильї. Чіпси можна купити готові, а соус для начос краще приготувати самостійно — тим більше, що це дуже просто.
- 1 чашка соусу сальса
- 1 огірок
- Півчашки подрібненого твердого сиру (зазвичай це чеддер)
- Півчашки сметани
У цієї страви є два способи приготування. Перший. Огірок наріжте кружечками і розкладіть так, щоб кружечки не заступали один одного. На кожен шматочок огірка покладіть трохи соусу, тертого сиру і сметани. Холодну закуску можна подавати на стіл!
Другий спосіб приготування. Подрібніть всі інгредієнти в блендері та подавайте начос на стіл з кукурудзяними чіпсами. Смачного!
Читайте також: Меню для гурманів — вчимося готувати сирні діп-соуси
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття