Готуємо гриби в сметані — 5 смачних рецептів
Один з найпростіших рецептів приготування грибів — це гриби в сметані. У цій статті розглянемо кілька рецептів їх приготування.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Гриби в сметані можна приготувати по-різному: з цибулею, часником, вином і багатьма іншими інгредієнтами. Кількість сметани залежить від рецепту (від кількох ложок до чашки). Гриби зі сметаною готуються на сковороді, в каструлі або в духовці (наприклад, в горщиках). Вони можуть стати як повноцінним стравою, так і гарніром до м'яса або соусом. Щоб гриби вийшли ніжними, варто обсмажувати їх на вершковому маслі. Готувати зі сметаною можна не тільки свіжі гриби, але й заморожені (в цьому випадку заморожені гриби потрібно промити і готувати як звичайні).
Читайте також: Сметана у щоденному раціоні — скільки, кому і коли
Отже, почнемо!
Гриби зі сметаною — рецепт перший
- 500 грамів свіжих грибів (печериці або інші)
- 1-2 головки звичайної цибулі
- 3 столові ложки оливкової олії
- 3 столові ложки сметани
- Сіль та перець за смаком
- Зелень для прикраси (за бажанням)
Цибулю подрібніть, гриби наріжте невеликими скибочками. Візьміть сковороду, бажано з антипригарним покриттям, і підсмажте нарізану цибулю на оливковій олії, поки вона не набуде золотистого відтінку. В окремій каструлі на оливковій олії протушкуйте гриби так, щоб вони стали м'якими. Додайте в каструлю з грибами підсмажену цибулю, сметану, посоліть і поперчіть. Готову страву прикрасьте зеленню. Смачного!
Гриби зі сметаною — рецепт другий
- 70 грамів вершкового масла
- 500 грамів свіжих грибів
- 1 цибулина
- 250 грамів сметани
- Сіль та перець за смаком
- 3 зубчики часнику (за бажанням)
- Зелень (за бажанням)
Гриби та цибулю дрібно наріжте. На середньому вогні нагрійте сковороду, розтопіть вершкове масло. Підсмажте цибулю до золотистого кольору. Додайте гриби і протушкуйте протягом 5 хвилин. Додайте на сковороду сметану і протушкуйте протягом ще 5-10 хвилин. Якщо у вашому варіанті рецепту є зелень і часник, додайте ці інгредієнти в страву, перемішайте і протушкуйте 1 хвилину. Гриби можна подавати як окрему страву, гарнір, або як соус до м'яса.
Гриби в сметані з білим вином — рецепт третій
- 70 грамів вершкового масла
- 500 грамів свіжих грибів
- 1 цибулина
- 250 грамів сметани
- Півчашки білого вина
- Подрібнена зелень (суха або свіжа)
- Сіль та перець за смаком
- 2 зубчики часнику
- 1 столова ложка борошна
На середньому вогні нагрійте сковороду, розтопіть вершкове масло. На сковороду додайте подрібнену цибулю, часник та гриби. Протушкуйте 5 хвилин. Додайте вино, сіль і перець — тушкуйте, поки вино наполовину не випарується. Додайте борошно, перемішайте, тушкуйте ще 1 хвилину. Додайте сметану і зелень, знову перемішайте, тушкуйте до готовності. Смачного!
Гриби в сметані зі смаженою картоплею — рецепт четвертий
- 300 г свіжих грибів (наприклад, лисичок)
- 2 столових ложки масла
- 5 столових ложок рослинної олії
- 4 середніх картоплини, очищених та нарізаних соломкою
- Сіль та перець за смаком
- Дрібно нарізана цибуля
- 3 столові ложки сметани
Очистіть та наріжте гриби. На середньому вогні нагрійте сковороду, додайте на сковороду вершкове масло і протушкуйте гриби протягом 12 хвилин — так, щоб вони випустили сік і знову його ввібрали. Викладіть гриби в окрему тарілку і відставте в сторону.
Візьміть іншу сковороду, нагрійте її на середньому вогні, додайте 3 столові ложки рослинної олії і підсмажте картоплю, періодично перевертаючи (це займе приблизно 20 хвилин). Коли картопля буде майже готова, посоліть та поперчіть.
Поки картопля смажиться, візьміть першу сковороду і вилийте на неї олію, що залишилася. Підсмажте на сковороді цибулю — так, щоб вона набула золотисто-коричневого відтінку.
На сковороду з готовою картоплею додайте гриби, підсмажену цибулю і сметану — і добре все перемішайте. На повільному вогні протушкуйте картоплю з грибами 2-3 хвилини.
Гриби в сметані з сиром — рецепт п'ятий
- 500 г свіжих або заморожених грибів (заморожені гриби промити водою і готувати як звичайні)
- 1 столова ложка вершкового масла
- 1 столова ложка оливкової олії
- Дрібно нарізана цибулина, 1 шт.
- 3 подрібнених зубчики часнику
- Сіль та перець за смаком
- 1 столова ложка звичайного або цільнозернового борошна
- 3/4 чашки сметани
- Натертий на крупній тертці сир
- Свіжа зелень
Гриби почистити та нарізати. Нагрійте сковороду, додайте на неї вершкове масло та оливковуолію. Гриби викладіть на сковороду і протушкуйте 5-7 хвилин, постійно помішуючи. Додайте цибулю і часник. Зменшіть вогонь, накрийте сковороду кришкою і тушкуйте гриби ще 10-15 хвилин. Додайте борошно, сіль і перець, добре перемішайте. Потім додайте сметану і потримайте на вогні, але не доводячи до кипіння.
Духовку нагрійте до 170-200 градусів. Викладіть гриби в дві форми для запікання, посипте сиром, посоліть і поперчіть. Поставте в духовку на 15-20 хвилин. Перед тим як подавати на стіл, дайте страві трохи охолонути (хвилин 10). Смачного!
Читайте також: Як приготувати фаршировані гриби з сирною начинкою — три рецепти
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття