Menu
У чому користь кіноа та як її правильно готувати – 5 смачних рецептів

У чому користь кіноа та як її правильно готувати – 5 смачних рецептів

У чому користь кіноа і як правильно готувати – 5 смачних рецептів

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Кіноа – справжній «суперфуд» для краси і здоров'я нашого організму, який має безліч неймовірно корисних властивостей. Крупа багата на білок, вітаміни і амінокислоти. Віддаючи перевагу кіноа, можете бути впевнені, що ваш організм отримає достатню кількість кальцію, заліза, фосфору, вітамінів групи В, цинку, магнію, міді та вітаміну С. Також в крупах міститься фітинова кислота, яка допомагає знижувати рівень холестерину, що в свою чергу є профілактикою деяких форм онкологічних захворювань.

Як правильно готувати кіноа?

Кіноа слід заздалегідь замочити в холодній воді на кілька годин, а краще – залишити на ніч. В такому випадку смак кіноа буде більш м'яким. Потім залийте крупу водою у співвідношенні 1 до 2 і поставте на середній вогонь. Як тільки вода закипить, зменшіть вогонь та варіть протягом 15 хвилин.

У процесі варіння об’єм крупи збільшується в кілька разів, тому слід продумано підбирати посуд, де буде вариться кіноа.

Пропонуємо застосувати отримані знання та приготувати смачне і неймовірно корисне кіноа самостійно.

1. Кіноа з овочами в апельсиновому соусі

Кіноа з овочами в апельсиновому соусі

Візьміть інгредієнти:

  • 230 г кіноа
  • 2 морквини
  • половина червоної цибулі
  • 1 стебло селери
  • 3 невеликих цукіні
  • 100 мл апельсинового соку
  • 1-2 ч. л. паприки
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • сіль і перець – за смаком

Кіноа відваріть в підсоленій воді, дотримуючись інструкції.

Всі овочі (моркву, цибулю, селеру та цукіні) обсмажте на оливковій олії близько 20 хвилин, постійно помішуючи.

Окремо перемішайте паприку з апельсиновим соком.

У готові овочі додайте кіноа і заправте апельсиновим соком. Додайте спеції – за смаком.

Смачного!

2. Фріттата з кіноа, грибами і зеленню

Фріттата з кіноа, грибами і зеленню

Візьміть інгредієнти:

  • 3/4 чашки кіноа
  • 6 яєць
  • 1/2 чашки твердого сиру

Твердий сир

  • 1/4 чашки базиліка
  • 2 ст. л. подрібненої зеленої цибулі
  • 1 ч. л. чебрецю
  • 1 зуб. часник
  • 1 чашка грибів
  • 1/4 чашки оливок
  • чорний мелений перець – за смаком
  • оливкова олія – ​​за смаком

Приготуйте кіноа, дотримуючись інструкції. Змішайте готове кіноа зі збитими яйцями, тертим сиром, цибулею, базиліком, чебрецем, часником, грибами, сіллю та перцем.

Змастіть сковороду оливковою олією і поставте на середній вогонь. Додайте яєчну суміш і посипте оливками. Готуйте 3 хвилини. Після чого відправте сковороду в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин.

Готово!

3. Котлети з кіноа

Котлети з кіноа

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 80 г кіноа
  • 1 середня морквина
  • 1 невелика цибулина
  • 160 г шпинату
  • 2-3 ст. л. борошна
  • 1 яйце
  • 1/2 лимона
  • сіль і перець – за смаком
  • рослинну олію – за потребою

Відваріть кіноа, дотримуючись інструкції. Натріть моркву на дрібній тертці, а цибулю подрібніть. Дрібно наріжте шпинат. Перекладіть овочі в миску, змішайте з кіноа, половиною лимона, борошном та яйцем. Добре перемішайте. Додайте сіль і перець.

Сформуйте котлетки і обсмажте на олії з обох боків до рум'яної скоринки.

Смачного!

4. Цукіни, фаршировані кіноа

Візьміть інгредієнти:

  • 1 чашка кіноа
  • 1 червоний болгарський перець
  • 1 цибуля-шалот
  • 1/4 базилік
  • 2/3 тертої моцарели

Моцарела

  • 1 ч. л. солі
  • 1 лимон
  • 4 цукіні
  • 1/3 чашки твердого сиру
  • оливкова олія – ​​за смаком

Цукіни, фаршировані кіноа

Відваріть кіноа, дотримуючись інструкції. Подрібніть цибулю-шалот, червоний болгарський перець і базилік. Змішайте їх з моцарелою, лимонною цедрою, кіноа і сіллю.

Розріжте цукіні уздовж на дві рівні частини. Видаліть м'якоть і змастіть їх оливковою олією. Відправте цукіні в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте протягом 7 хвилин. Потім посоліть їх і викладіть начинку. Зверху посипте тертим сиром і відправте в духовку на 5-7 хвилин.

Смачного!

Читайте також: Як приготувати фарширований перець — 5 рецептів

5. Кіноа з в'яленої журавлиною і грушами

Для приготування вам знадобиться:

  • 1/2 ст. кіноа
  • 1 ст. молока

Молоко

  • 2 ст. л. в'яленої журавлини
  • 1/4 ч. л. меленої кориці
  • 1 груша
  • 1 ст. л. мигдальні пластівці (смажені)
  • 2 ст. л. кленового сиропу
  • 1 ст. л. оливкової олії

Кіноа з в'яленої журавлиною і грушами

Добре промийте кіноа в холодній воді. Змішайте пів склянки молока, пів склянки води, корицю і кіноа. Поставте на вогонь і варіть до закипання. Потім зменшіть вогонь і варіть ще 15 хвилин до повного випаровування води. Додайте кленовий сироп, в'ялену журавлину, мигдальні пластівці і молоко, що залишилося. Варіть на слабкому вогні ще кілька хвилин.

Очистіть грушу від шкірки і кісточок. Розріжте на 8 скибочок і обсмажте їх на підігрітій оливковій олії. Як тільки груша стане золотистого кольору, полийте кленовим сиропом. Протушкуйте грушу близько хвилини, постійно помішуючи.

Прикрасьте кіноа грушею і подавайте до столу.

Готово!

Читайте також: Насіння чіа і їх користь – секрети використання та приготування

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття