У чому користь кіноа та як її правильно готувати – 5 смачних рецептів
У чому користь кіноа і як правильно готувати – 5 смачних рецептів
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Кіноа – справжній «суперфуд» для краси і здоров'я нашого організму, який має безліч неймовірно корисних властивостей. Крупа багата на білок, вітаміни і амінокислоти. Віддаючи перевагу кіноа, можете бути впевнені, що ваш організм отримає достатню кількість кальцію, заліза, фосфору, вітамінів групи В, цинку, магнію, міді та вітаміну С. Також в крупах міститься фітинова кислота, яка допомагає знижувати рівень холестерину, що в свою чергу є профілактикою деяких форм онкологічних захворювань.
Як правильно готувати кіноа?
Кіноа слід заздалегідь замочити в холодній воді на кілька годин, а краще – залишити на ніч. В такому випадку смак кіноа буде більш м'яким. Потім залийте крупу водою у співвідношенні 1 до 2 і поставте на середній вогонь. Як тільки вода закипить, зменшіть вогонь та варіть протягом 15 хвилин.
У процесі варіння об’єм крупи збільшується в кілька разів, тому слід продумано підбирати посуд, де буде вариться кіноа.
Пропонуємо застосувати отримані знання та приготувати смачне і неймовірно корисне кіноа самостійно.
1. Кіноа з овочами в апельсиновому соусі
Візьміть інгредієнти:
- 230 г кіноа
- 2 морквини
- половина червоної цибулі
- 1 стебло селери
- 3 невеликих цукіні
- 100 мл апельсинового соку
- 1-2 ч. л. паприки
- 2 ст. л. оливкової олії
- сіль і перець – за смаком
Кіноа відваріть в підсоленій воді, дотримуючись інструкції.
Всі овочі (моркву, цибулю, селеру та цукіні) обсмажте на оливковій олії близько 20 хвилин, постійно помішуючи.
Окремо перемішайте паприку з апельсиновим соком.
У готові овочі додайте кіноа і заправте апельсиновим соком. Додайте спеції – за смаком.
Смачного!
2. Фріттата з кіноа, грибами і зеленню
Візьміть інгредієнти:
- 3/4 чашки кіноа
- 6 яєць
- 1/2 чашки твердого сиру
- 1/4 чашки базиліка
- 2 ст. л. подрібненої зеленої цибулі
- 1 ч. л. чебрецю
- 1 зуб. часник
- 1 чашка грибів
- 1/4 чашки оливок
- чорний мелений перець – за смаком
- оливкова олія – за смаком
Приготуйте кіноа, дотримуючись інструкції. Змішайте готове кіноа зі збитими яйцями, тертим сиром, цибулею, базиліком, чебрецем, часником, грибами, сіллю та перцем.
Змастіть сковороду оливковою олією і поставте на середній вогонь. Додайте яєчну суміш і посипте оливками. Готуйте 3 хвилини. Після чого відправте сковороду в розігріту до 180 градусів духовку на 5 хвилин.
Готово!
3. Котлети з кіноа
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 80 г кіноа
- 1 середня морквина
- 1 невелика цибулина
- 160 г шпинату
- 2-3 ст. л. борошна
- 1 яйце
- 1/2 лимона
- сіль і перець – за смаком
- рослинну олію – за потребою
Відваріть кіноа, дотримуючись інструкції. Натріть моркву на дрібній тертці, а цибулю подрібніть. Дрібно наріжте шпинат. Перекладіть овочі в миску, змішайте з кіноа, половиною лимона, борошном та яйцем. Добре перемішайте. Додайте сіль і перець.
Сформуйте котлетки і обсмажте на олії з обох боків до рум'яної скоринки.
Смачного!
4. Цукіни, фаршировані кіноа
Візьміть інгредієнти:
- 1 чашка кіноа
- 1 червоний болгарський перець
- 1 цибуля-шалот
- 1/4 базилік
- 2/3 тертої моцарели
- 1 ч. л. солі
- 1 лимон
- 4 цукіні
- 1/3 чашки твердого сиру
- оливкова олія – за смаком
Відваріть кіноа, дотримуючись інструкції. Подрібніть цибулю-шалот, червоний болгарський перець і базилік. Змішайте їх з моцарелою, лимонною цедрою, кіноа і сіллю.
Розріжте цукіні уздовж на дві рівні частини. Видаліть м'якоть і змастіть їх оливковою олією. Відправте цукіні в розігріту до 200 градусів духовку і випікайте протягом 7 хвилин. Потім посоліть їх і викладіть начинку. Зверху посипте тертим сиром і відправте в духовку на 5-7 хвилин.
Смачного!
Читайте також: Як приготувати фарширований перець — 5 рецептів
5. Кіноа з в'яленої журавлиною і грушами
Для приготування вам знадобиться:
- 1/2 ст. кіноа
- 1 ст. молока
- 2 ст. л. в'яленої журавлини
- 1/4 ч. л. меленої кориці
- 1 груша
- 1 ст. л. мигдальні пластівці (смажені)
- 2 ст. л. кленового сиропу
- 1 ст. л. оливкової олії
Добре промийте кіноа в холодній воді. Змішайте пів склянки молока, пів склянки води, корицю і кіноа. Поставте на вогонь і варіть до закипання. Потім зменшіть вогонь і варіть ще 15 хвилин до повного випаровування води. Додайте кленовий сироп, в'ялену журавлину, мигдальні пластівці і молоко, що залишилося. Варіть на слабкому вогні ще кілька хвилин.
Очистіть грушу від шкірки і кісточок. Розріжте на 8 скибочок і обсмажте їх на підігрітій оливковій олії. Як тільки груша стане золотистого кольору, полийте кленовим сиропом. Протушкуйте грушу близько хвилини, постійно помішуючи.
Прикрасьте кіноа грушею і подавайте до столу.
Готово!
Читайте також: Насіння чіа і їх користь – секрети використання та приготування
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття