Menu
Справжній «суперфуд» для краси та здоров’я — готуємо кіноа

Справжній «суперфуд» для краси та здоров’я — готуємо кіноа

Головні інгредієнти цього рецепту — кіноа, кокосова олія та авокадо — саме ті продукти, які можна сміливо назвати «подарунком природи» для вашої краси та здоров’я.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Головні інгредієнти цього рецепту — кіноа, кокосова олія та авокадо — саме ті продукти, які можна сміливо назвати «подарунком природи».

Кіноа очолює список відомих світу корисних каш, бо може похизуватися найбагатшою концентрацією корисних речовин у своєму складі: безцінна клітковина, рослинні олії, лізин, полі- та мононенасичені жирні кислоти, довжелезний список різноманітних вітамінів та доволі рідкісних мікроелементів, а білку в кіноа стільки, що нею можна сміливо заміняти м’ясо! Також крупа не містить глютену, і завдяки низькому глікемічному індексу якнайкраще підходить для підтримки та корекції фігури.

Читайте також: 10 корисних продуктів для тих, хто стежить за фігурою і хоче бути здоровим

Кокосова олія — це сукупність мінералів, вітамінів, а також насичених і ненасичених жирних кислот, вона чудово перетравлюється, знижує рівень поганого холестерину, прискорює обмін речовин, а що найважливіше — на цій олії можна, ба навіть потрібно смажити, адже вона не руйнується під впливом високих температур та не утворює канцерогени.

Найбільше для цього підходить олія саме холодного віджиму, адже вона не піддається обробці хімікатами, а тому в ній збережено максимум користі для краси та здоров’я вашого організму.

Авокадо

Описуючи корисні властивості авокадо, можна використати усі хвалебні означення, що існують в українській мові, проте і їх буде замало. Та що там: «Найкращий, найкорисніший плід на планеті!» — дружньо возвеличили авокадо науковці з усієї планети. І вони безмежно праві: білок, калій, кальцій, магній, фосфор, незліченні вітаміни, а для бажаючих схуднути - як на замовлення: 0% цукру, та лише мононенасичені жирні кислоти. Подумати тільки, за словами вчених, навіть вживаючи одне лише авокадо протягом тривалого часу, ми абсолютно не зашкодимо цим своєму здоров’ю, адже організм з цього плоду отримуватиме усі необхідні для розвитку корисні речовини!

Читайте також: У чому користь авокадо і що з ним приготувати — 5 рецептів

Загалом, інгредієнти для цієї страви — сама лиш користь та смакота. Переконаєтеся самі.

На 4 порції вам знадобляться:

  • 100 г білої кіноа
  • 100 г чорної кіноа
  • 40 мл вершків (10-15%)
  • 150 г кукурудзи
  • авокадо (1 великий, або 2 дрібних)
  • варені креветки (чим більше, тим смачніше)
  • трішки подрібненого часнику
  • кокосова олія 1 ст.л
  • сіль та спеції за смаком

Вершки

Кіноа змішуємо в каструльці, промиваємо, заливаємо холодною водою, додаємо дрібку солі та ставимо на середній вогонь. На підігріту пательню виливаємо 1 ст.л кокосової олії, розподіляємо рівномірно на поверхні, та обсмажуємо часник 2-3 хвилини (можна і без нього, звісно, та повірте, воно таки того варте). Тепер висипаємо туди ж кукурудзу та креветки, додаємо трішки солі, перемішуємо та залишаємо смажитися під кришкою до скориночки, час від часу помішуючи. Тепер, повертаємося до нашої кіноа, яка від окропу вже почала потрохи набрякати: додаємо вершки, перемішуємо, зменшуємо вогонь до мінімума, накриваємо кришкою і чекаємо до повного вбирання крупою рідини.

Далі, пересипаємо кіноа з каструльки на пательню до інших інгредієнтів, все разом смажимо ще 2-3 хвилини і знімаємо з вогню. Авокадо чистимо від шкірки, нарізаємо кубиками, додаємо до кіноа, і можна подавати до столу! Це просто неймовірно смачно! А головне — це воістину неоціненний вклад у ваші красу та здоров’я!

Кіноа

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття