Menu
Смачно та оригінально — що приготувати з айвою

Смачно та оригінально — що приготувати з айвою

Шарлотка з айвою замість яблука, пишні оладки з айвою, запечена айва на сирній тарілці та смузі з айвою — в цій статті, розповідаємо, що можна приготувати з цим незвичайним фруктом.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Айва — яскраво-жовтий осінній фрукт, трохи схожий на яблуко та грушу. Як і інші фрукти, айва містить багато корисних речовин: вітамін С та вітаміни групи В, калій, фосфор, кальцій, магній. Калорійність айви — всього 57 калорій в 100 грамах продукту.

На відміну від яблук та груш, айву рідко вживають в сирому вигляді — вона дуже тверда й відрізняється терпким смаком. Однак, з айвою можна приготувати багато смачного: варення, смузі, пиріг з айвою, оладки та панкейки з айвою. У цій статті ми зробили добірку для тих, хто любить готувати — що можна приготувати з айвою.

Як спекти шарлотку з айвою — рецепт

Шарлотка — смачний пиріг, який дуже просто приготувати і який хоча б раз в житті куштував кожен. Спекти шарлотку можна на кефірі, на ряжанці або на сметані. Найчастіше, шарлотку готують з яблучною начинкою, проте буває і шарлотка з грушевою начинкою, шарлотка з м'якушем гарбуза.

шарлотка з айвою

Більше — читайте в статті Як спекти смачну шарлотку з яблуками — шарлотка на кефірі, ряжанці та сметані

Якщо ж хочеться чогось незвичайного, можна поекспериментувати й приготувати шарлотку з айвою. Вам знадобляться інгредієнти:

  • 1 склянка борошна
  • 1 склянка цукру
  • 4 яйця
  • 1 айва
  • Половинка лимона
  • 40 грамів вершкового масла
  • 1 чайна ложка розпушувача
  • Дрібка солі

масло

З айви видаліть серцевину та наріжте часточками. Підсмажте айву на сковороді з вершковим маслом з двох сторін. Видавіть на айву сік половинки лимона, накрийте сковороду кришкою й протушкуйте на невеликому вогні приблизно 10 хвилин. Тим часом замісіть тісто для шарлотки. У великій мисці збийте яйця з цукром та двома столовими ложками води. Борошно просійте разом з розпушувачем, додайте борошно до збитих яєць, додайте дрібку солі, перемішайте. На дно форми для запікання покладіть пекарський папір, викладіть часточки айви, зверху вилийте тісто. Запікайте пиріг приблизно півгодини або до готовності. Смачного!

шарлотка

Читайте також: Як спекти пиріг з манної крупи — манник на молоці, на кефірі, на ряжанці та на сметані

Як приготувати панкейки з айвою — рецепт

Пишні оладки та панкейки можна приготувати з різною начинкою: яблучною, грушевою, гарбузовою, сирною, банановою. Також, можна приготувати панкейки з айвою. Для цього знадобляться інгредієнти:

  • 2 айви
  • Чверть склянки цукру
  • 1,5 склянки молока
  • 2 столові ложки розтопленого вершкового масла + вершкове масло для смаження
  • 1 яйце
  • 1 склянка борошна
  • 2 чайні ложки розпушувача
  • Дрібка солі, меленої кориці та меленого імбиру
  • Цукрова пудра

молоко

Айву очистіть від шкірки та серцевини, наріжте кубиками. Складіть кубики айви в каструлю, додайте півсклянки води та тушкуйте приблизно 40 хвилин на невеликому вогні, щоб айва стала м'якою (якщо вода википатиме, потрібно долити ще трохи води). Айву трохи охолодіть та подрібніть блендером. До фруктового пюре додайте молоко, розтоплене вершкове масло й злегка збите яйце. З'єднайте сипучі інгредієнти (борошно, розпушувач, сіль, корицю, імбир). З'єднайте рідкі та сипучі інгредієнти, вимішайте тісто. На сковороді з невеликою кількістю вершкового масла підсмажте оладки (приблизно по 2 столові ложки тіста на одну оладку). Готові оладки посипте цукровою пудрою — і можна подавати на стіл. Смачного!

запечена айва

Читайте також: Меню для ласунів — як приготувати смачні оладки з фруктовою начинкою

Запечена айва в складі сирної тарілки

Для сирної тарілки, зазвичай беруть шматочки фруктів (яблука, груші, ківі, виноград), варення та джеми, найрізноманітніші горіхи. Крім того, в складі сирної тарілки можна подати запечені фрукти, наприклад, грушу та айву. Для цього айву очистіть від шкірки та серцевини, грушу — від серцевини, наріжте фрукти часточками, викладіть у форму для запікання й поставте в гарячу духовку на 20–25 хвилин. Коли фрукти охолонуть, викладіть їх на сирну тарілку.

Запечена айва в складі сирної тарілки

Більше про те, як оформити сирну тарілку, читайте в статті Меню сирного гурмана — правила та секрети сирної тарілки

Смузі з айвою та полуницею — рецепт

І, звичайно ж, з айвою, як і майже з будь-яким фруктом, можна приготувати смачний та корисний смузі. Вам знадобиться половинка айви, кілька ягід полуниці, один кубик льоду, чверть склянки апельсинового соку, кілька столових ложок йогурту. Айву очистіть від серцевини й наріжте скибочками. Складіть айву та інші інгредієнти в блендер, добре подрібніть, вилийте в красиву склянку — і смачного!

Смузі з айвою та полуницею

За матеріалами webspoon.ru, saveur.com, everydaycookingadventures.com, foodandwine.com

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття