Шоколадний десерт для ласунів — три способи приготувати брауні
Брауні з шоколадною глазур'ю, тягучий брауні та брауні фуджі — у цій статті розповідаємо, як спекти смачний шоколадний десерт.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Брауні — смачний шоколадний десерт американської кухні. Традиційно, в тісто для брауні додають розтоплене вершкове масло, цукор (білий, коричневий), борошно, а також порошок какао, чорний шоколад або шоколадну крихту.
У цій статті розповідаємо, як приготувати три види брауні: брауні з шоколадною глазур'ю, брауні фуджі (fudgy brownies) та тягучий брауні (chewy brownies).
Як приготувати брауні з шоколадною глазур'ю — рецепт
Брауні з шоколадною глазур'ю — смачний десерт, який нескладно приготувати. На вигляд та за смаком, такий брауні схожий на шоколадне тістечко з глазур'ю. Візьміть інгредієнти:
- 0,5 чашки вершкового масла
- 1 чашку цукру
- 2 яйця
- 1 чайну ложку ваніліну
- Третину чашки порошку какао
- 0,5 чашки борошна
- Чверть чайної ложки соди
- Чверть чайної ложки розпушувача
Вершкове масло розтопіть в каструльці, зніміть каструльку з вогню. Додайте в розтоплене масло цукор, яйця та ванілін. Додайте порошок какао, борошно, сіль, розпушувач. Вимішайте тісто. Форму для запікання змастіть маслом та посипте борошном, вилийте тісто в форму та поставте в гарячу духовку на 25–30 хвилин.
Поки брауні запікається, приготуйте шоколадну глазур. Для цього знадобляться інгредієнти:
- 3 столові ложки м'якого вершкового масла
- 3 столові ложки порошку какао
- 1 столова ложка меду
- 1 чайна ложка ваніліну
- 1 чашка цукрової пудри
Добре перемішайте інгредієнти, щоб вийшла однорідна суміш. Коли пиріг буде готовий, прикрасьте його глазур'ю — і смачного!
Читайте також: Готуємо французький десерт — як спекти справжню ромову бабку
Як приготувати тягучий брауні — рецепт
На англійській мові цей вид брауні називається chewy brownie — брауні з тягучою консистенцією, яка виходить завдяки додатковому яйцю. Щоб приготувати такий брауні, візьміть інгредієнти:
- Три чверті чашки вершкового масла
- 1,5 чашки білого цукру
- Три чверті чашки порошку какао
- 3 яйця
- 1 чайну ложку ваніліну
- 1 чашку шоколадної крихти або шматочків шоколаду
- Три чверті чашки борошна
Вершкове масло розтопіть, зніміть з вогню та додайте в масло цукор, перемішайте. Додайте порошок какао, перемішайте. Додайте яйця та ванілін. Потім додайте дві третини шоколадної стружки, перемішайте. Додайте борошно та злегка вимішайте. Викладіть тісто у форму для запікання, прикрасьте рештою шоколадної крихти. Поставте брауні в гарячу духовку на 20–25 хвилин (при температурі 175 градусів), охолодіть — і можна нарізати десерт. Смачного!
Читайте також: Що таке сконе та як їх приготувати — рецепти простої смачної випічки
Як приготувати брауні фуджі — рецепт
Брауні фуджі — ще один різновид смачного десерту. Він готується без порошку какао, з плавленим шоколадом. Готувати такий брауні найкраще — за добу до того, як ви будете подавати його на стіл. Складові:
- 2 чашки шоколадної крихти або шматочків шоколаду
- 0,5 чашки вершкового масла
- Три чверті чашки білого цукру
- Три чверті чашки світлого коричневого цукру
- 4 яйця
- 2 чайні ложки ваніліну
- 0,5 чайної ложки солі
- 1 чашка борошна
- 1 чашка дрібної шоколадної крихти
У невеликій каструльці з'єднайте масло та 2 чашки шоколадної крихти, поставте на маленький вогонь та почекайте, щоб шоколад розплавився. Зніміть каструльку з вогню, додайте два види цукру, перемішайте. Потім додайте яйця по одному та ванілін, перемішайте. Додайте сіль та борошно, вимішайте тісто, в кінці додайте дрібну шоколадну крихту. Вилийте тісто у форму для запікання та поставте в гарячу духовку на 30 хвилин (при невисокій температурі, приблизно 160 градусів). Смачного!
Подавати брауні можна з чаєм, кавою або з какао — какао на молоці з ваніллю, какао на молоці з кленовим сиропом, какао з чорносливом або какао по-мексиканськи. Рецепти какао — в статті Чим корисно гаряче какао з молоком та як його готувати — 5 рецептів
Якщо ж готувати какао — зовсім ніколи, можна поласувати готовим напоєм від торгової марки «Яготинське». Він виготовляється виключно з натуральних інгредієнтів й сподобається як дорослим, так і дітям. Крім того, таке какао можна вживати як в гарячому, так і в холодному вигляді — потрібно збовтати, відкрити і можна насолоджуватися!
За матеріалами allrecipes.com, thekitchenmagpie.com, cookiesandcups.com
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття