
Що приготувати з сиром гауда — рецепти смачних страв з плавленим сиром
Смачний овочевий крем-суп з плавленим сиром, макарони з сиром гауда, картопляне пюре з плавленим сиром — у цій статті ми підібрали рецепти, що можна приготувати з сиром гауда.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Сир гауда — твердий сир, який отримав свою назву на честь голландського містечка Гауда. Перша згадка сиру гауда зустрічається в далекому 12 столітті.
Сир гауда — один з найпопулярніших у світі сирів. Сьогодні, його виготовляють сировари в усьому світі. В Україні сир гауда виробляє Баштанський сирзавод під торговою маркою «Славія». Він відрізняється помірним, злегка солодкуватим сирним смаком з гострими нотками.
Сир «Гауда» торгової марки «Славія» випускається на вагу і в фасованому вигляді, в упаковці на 220 грамів.
Сир гауда широко використовується в кулінарії — для приготування макаронів, овочевих страв, супів. Крім того, цей сир прекрасно поєднується з фруктами, овочами та іншими продуктами — і буде дуже до речі на сирній тарілці.
Більше про те, як оформити сирну тарілку, читайте в статті Меню сирного гурмана — правила та секрети сирної тарілки
У цій статті розповідаємо, що можна приготувати з сиром гауда — всього три рецепти.
Крем-суп з болгарським перцем і сиром гауда — рецепт
Існує багато рецептів сирних крем-супів: супи з плавленим сиром чеддер, супи з проволоне, супи з плавленими сирками. Пропонуємо вам рецепт овочевого крем-супу з сиром гауда. Щоб його приготувати, знадобляться інгредієнти:
- 4 солодких болгарських перці
- 700 мл курячого бульйону
- 1 невелика цибулина, подрібнена
- 4 зубчики часнику
- 2 чашки подрібненого на тертці сиру гауда
- 2 столові ложки вершкового масла
- Півчашки жирних вершків
- Сіль, перець — за смаком
Перець очистіть та подрібніть. У глибокій сковороді розтопіть вершкове масло та додайте на сковороду подрібнений перець, цибулю й зубчики часнику. Протушкуйте овочі 15–20 хвилин. Додайте на сковороду курячий бульйон, постійно помішуйте. Зменште вогонь та протушкуйте суп приблизно півгодини. Після цього подрібніть суп блендером й знову поставте на невеликий вогонь. Додайте в суп подрібнений сир, перець, вершки. Протушкуйте на невеликому вогні від 5 до 10 хвилин, постійно помішуючи. Суп готовий!
Читайте також: Сирні супи — 4 покрокових рецепти з різних країн світу
Макарони з плавленим сиром — рецепт
Традиційно, ця смачна американська страва (macaroni and cheese або mac and cheese) готується з плавленим сиром чеддер, хоча зустрічаються і рецепти з іншими видами сиру: наприклад, макарони з плавленим сиром хаварті або макарони з плавленим сиром гауда. Щоб приготувати цю страву, знадобляться інгредієнти:
- 450 грамів макаронів
- 100 грамів сиру гауда
- 2,5 склянки молока
- 2,5 столові ложки вершкового масла
- 2 столові ложки борошна
- Сіль, перець — за смаком
Макарони відваріть згідно з інструкцією до напівтвердого стану. На сковороді розтопіть вершкове масло, додайте борошно, перемішайте. Додайте молоко і тушкуйте, постійно помішуючи, поки соус не загусне. Сир подрібніть на тертці. Зніміть соус з вогню і додайте подрібнений сир. У формі для запікання з'єднайте макарони та сирний соус. Поставте страву в гарячу духовку на 15 хвилин — і макарони можна подавати на стіл. Смачного!
Читайте також: Швидко, смачно, поживно — як приготувати макарони з плавленим сиром
Як приготувати картопляне пюре з плавленим сиром — рецепт
Щоб приготувати класичне картопляне пюре, крім картоплі, знадобиться молоко, вершкове масло, куряче яйце, сіль, перець, приправи та зелень. Більше про те, як приготувати цю просту страву та з чим її краще подавати, читайте в статті Готуємо просто — як приготувати смачне картопляне пюре
Також, картопляне пюре можна приготувати з плавленим сиром (чеддером, гаудою, російським, голландським). Вам знадобиться інгредієнти:
- 1 кілограм картоплі
- 1 склянка молока жирністю 2,6%
- 2 столові ложки вершкового масла
- 2 чашки подрібненого на тертці сиру гауда (або іншого твердого сиру, який добре плавиться)
- Сіль, перець, приправи — за смаком
Картоплю очистіть, наріжте невеликими шматками та відваріть у підсоленій воді. Воду злийте. Тим часом на сковороді розтопіть вершкове масло, додайте молоко. Гаряче молоко з розтопленим вершковим маслом і тертий сир додайте в гарячу картоплю. Подрібніть картоплю картоплем'ялкою. Подавайте на стіл з овочевим салатом, м'ясними або овочевими стравами (наприклад, тушкованою капустою, грибами в сметані або тушкованою яловичою печінкою). Смачного!
За матеріалами Вікіпедії, geniuskitchen.com, allrecipes.com
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття