Menu
Що приготувати на вихідних — 5 ідей для смачного салату

Що приготувати на вихідних — 5 ідей для смачного салату

Салат олів'є з яловичиною або печерицями, картопляний салат з сиром чеддер, салат з макаронами та сиром проволоне — у цій статті ми зробили добірку салатів, які можна приготувати на цих вихідних.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Новорічні застілля позаду, проте це не означає, що не можна побалувати себе та близьких чимось особливим, наприклад, смачними та поживними салатами. Тим більше, що скоро вихідні — слушний час, щоб приготувати те, на що не вистачає часу протягом тижня.

У цій статті ми зробили добірку — 5 смачних салатів, які варто приготувати на цих вихідних.

Салат олів'є з яловичиною або печерицями

Напевно, на пострадянському просторі немає такої господині та господаря, які хоча б раз у житті не готували класичний салат олів'є: із зеленим горошком, докторською ковбасою, відвареною морквою та картоплею, яйцями та солоними огірками.

Окрім класичного, існують альтернативні варіанти салату олів'є — наприклад, салат олів'є з відвареною яловичиною або смаженими печерицями замість докторської ковбаси; салат олів'є з червоною рибою, ікрою та перепелиними яйцями; салат олів'є з авокадо та креветками. Також, ви можете створити свій рецепт — спробуйте додати в салат олів'є оливки, консервовану кукурудзу, крабові палички, перепелині яйця (замість курячих), свіжий огірок (замість консервованого).

Салат олів'є з яловичиною

Заправляють салат олів'є, як правило, майонезом, сметаною, турецьким йогуртом або соусом зі сметани та гірчиці. Смачного!

Сметана

Рецепти — в статті Готуємося до Нового Року — найкращі рецепти салату олів'є

Салат «Мімоза» з консервованою рибою

Не менш смачним, ніж салат олів'є, виходить і салат «Мімоза» — його можна приготувати як для святкового застілля, так і для звичайного обіду або вечері. У складі салату зазвичай є такі інгредієнти як консервована риба, відварена морква та картопля, яйця, заморожене вершкове масло, твердий сир (такий як «Російський») або сирок «Дружба», яблуко, цибуля, зелень.

Сир російский

Інгредієнти для салату «Мімоза» викладають шарами та змащують майонезом, або роблять сіточку з майонезу. Перший шар салату — це рибна консерва або картопля, останній — обов'язково яєчні жовтки. Готувати салат «Мімоза» краще за кілька годин до застілля, щоб він добре просякнувся майонезом.

Салат мімоза

Більше — читайте в статті Готуємося до Нового Року — як приготувати салат «Мімоза»

Салат з макаронами, салямі та сиром проволоне

Якщо ви любите італійську кухню (хоча складно знайти людину, яка б її не любила), то напевно куштували або навіть готували салати з макаронами. Приготувати їх зовсім не складно, при цьому виходить і смачно, і поживно.

Сир проволоне

Щоб приготувати такий салат, вам знадобляться макарони (400 грамів макаронів, таких як фузілі або ротіні), помідори чері, свіжий болгарський перець та маринований перець, два види салямі, сир проволоне, оливки без кісточок. Макарони відваріть до напівтвердого стану та промийте під холодною водою. Сир проволоне та салямі наріжте кубиками, болгарський перець очистіть та наріжте соломкою, помідори розріжте навпіл. Інгредієнти перемішайте та заправте салат. Смачного!

Салат з макаронами, салямі та сиром проволоне

Рецепт — в статті Готуємо по-італійськи — 5 ідей для салату з макаронами

Картопляний салат з беконом та сиром чеддер

Картопляний салат — страва, яка є в кухнях різних країн: німецької, чеської, американської. Готують такий салат з відвареної картоплі (краще брати сорти, які не розварюються), з цибулею, зеленню, яйцями, тертим сиром, беконом. Заправляють картопляний салат майонезом, майонезом зі сметаною або густим йогуртом.

Сир чеддер

Щоб приготувати картопляний салат з беконом та сиром чеддер, знадобиться один кілограм картоплі, густа сметана, майонез, трохи цукру, подрібнений сир чеддер, шматочки підсмаженого бекону та зелена цибуля. Крім того, приготувати картопляний салат можна і без майонезу — з грецьким або турецьким йогуртом.

Картопляний салат з беконом та сиром чеддер

Про те, як це зробити, читайте в статті Просто, смачно, поживно — три способи приготувати картопляний салат

Сирний салат з яйцем та часником

Якщо хочеться приготувати щось смачне, поживне і, водночас, просте, то якнайкраще підійдуть сирні салати: яєчний салат з плавленим сиром, сирний салат з морквою, овочевий салат з сиром чеддер, сирний салат з куркою та чорносливом.

Сирний салат з яйцем та часником

Один з найпростіших сирних салатів — це сирний салат з яйцем та часником. Щоб його приготувати, знадобляться курячі яйця (їх потрібно відварити), плавлені сирки (такі як «Дружба», «Російський» або «Голландський»), кілька зубчиків часнику, подрібнені горіхи та майонез для заправки. Рецепти — в статті Швидко, просто, смачно — як та з чим приготувати сирний салат

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття