Menu
Швидко, просто, смачно — як та з чим приготувати сирний салат

Швидко, просто, смачно — як та з чим приготувати сирний салат

Сирний салат з яйцем та часником, салат з різними видами сиру та макаронами, морквяний салат з плавленими сирками — у цій статті ми зробили добірку сирних салатів, які дуже просто приготувати.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Якщо хочеться приготувати щось смачне, поживне і, водночас, просте, то якнайкраще підійдуть рецепти сирних салатів: яєчний салат з плавленим сиром, сирні салати з макаронами, овочевий салат з сиром та інші. У цій статті ми зробили добірку — прості ідеї, як та з чим швидко приготувати сирний салат.

Салати з сиром і макаронами

Якщо ви любите італійську кухню, то напевно куштували таку смачну страву як салати з макаронами. Їх готують з овочами (наприклад, помідорами чері, болгарським перцем, зеленою цибулею, селерою), різними видами сиру (такими як моцарела, проволоне, чеддер, гауда та інші), м'ясними інгредієнтами (шинка, салямі, куряче м'ясо). Приготувати салат з макаронами досить просто, при цьому виходить дуже смачно та поживно.

Салати з сиром і макаронами

Рецепти — в статті Готуємо по-італійськи — 5 ідей для салату з макаронами

Сирний салат з яйцем та часником — рецепт

Цей салат — простий у приготуванні та дуже смачний. Існує багато рецептів сирного салату з яйцем, ось один з них:

  • 3 зварені яйця
  • 3 плавлені сирки — «Дружба», «Російський» або «Голландський»
  • 3 зубчики часнику
  • Сіль — за смаком
  • Майонез — для заправки
  • Подрібнені волоські горіхи

сир

Яйця очистіть від шкірки та подрібніть. Сирки подрібніть на тертці (щоб було простіше це зробити, можна ненадовго поставити сирки в морозильник). Часник пропустіть через прес. Перемішайте інгредієнти, посоліть та заправте майонезом. Готовий салат прикрасьте зеленню — і можна подавати на стіл!

Сирний салат з яйцем та часником

Сирний салат з морквою — як приготувати

Ще один варіант сирного салату — з морквою. Готується він так само, як і попередній, але потрібно додати трохи подрібненої на дрібній тертці моркви. Завдяки моркві, цей сирний салат виходить яскравого оранжевого кольору та прикрасить будь-яке застілля. Плавлений сирок в цьому рецепті можна замінити будь-яким твердим сиром без добавок (таким як голландський або російський).

Сирний салат з морквою

Більше — читайте в статті Що приготувати з плавленими сирками — швидко, смачно та дуже просто

Овочевий салат з сиром чеддер

Багато смачних салатів можна приготувати з пекінською капустою, наприклад, овочевий салат з сиром чеддер. Вам знадобиться кілька листів пекінської капусти та стебел селери, одне яблуко, готове куряче філе та твердий сир (чеддер або інший сир на ваш смак). Овочі, куряче філе та яблуко наріжте соломкою або кубиками, сир подрібніть на тертці. Інгредієнти перемішайте, заправте салат — і смачного!

сир

Більше — в статті Чим корисна пекінська капуста та що з нею приготувати — найкращі рецепти

Сирний салат з куркою та чорносливом — рецепт

За способом приготування цей салат трохи схожий на салат «Мімоза» — він так само викладається шарами та заправляється майонезом. Візьміть інгредієнти:

  • 100 грамів чорносливу без кісточки
  • 300 грамів відвареного курячого філе
  • 1 невелику цибулину
  • 300 грамів твердого сиру
  • 4 зварені яйця
  • Майонез

Чорнослив залийте водою, поставте на вогонь, доведіть до кипіння, злийте воду, охолодіть та наріжте невеликими шматочками. Цибулю подрібніть. Відварене куряче філе наріжте кубиками. Сир та яйця натріть на тертці. Викладіть салат шарами: чорнослив, цибуля, курка, сіточка з майонезу, яйця, сіточка з майонезу, сир. Смачного!

сир

Салат з моцарелою, проволоне та двома видами салямі

Цей салат, без сумніву, сподобається тим, хто любить італійську кухню та італійські сири. Вам знадобиться два види салямі, моцарела й проволоне, свіжі помідори, маринований червоний перець та мариновані артишоки, оливки, оливкова олія, червоний винний оцет, свіжий базилік та перець за смаком.

моцарелла

Салямі та сир наріжте кубиками або соломкою. Артишоки й червоний перець відкиньте на друшляк, щоб стік маринад. Перемішайте салямі, сир, оливки, перець, артишоки. Збризніть оливковою олією та червоним винним оцтом. Смачного!

Салат з моцарелою, проволоне та двома видами салямі

Рецепт — в статті Найкращі салати для новорічного застілля — 5 рецептів

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття