Готуємося до Нового Року — як приготувати салат «Мімоза»
Відварена картопля та морква, відварені яйця, твердий сир та заморожене вершкове масло, рибна консерва і майонез — ось і всі інгредієнти, необхідні для того, щоб приготувати смачний салат «Мімоза».
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Салат «Мімоза», як і олів'є — смачна холодна закуска, яку традиційного готують для новорічного застілля. У цій статті розповідаємо, як приготувати салат «Мімоза», які для цього потрібні обов'язкові та додаткові інгредієнти, а також — які є секрети приготування цієї смачної страви.
Салат «Мімоза» — інгредієнти
Салат «Мімоза» — популярний та смачний салат, який можна приготувати як для святкового застілля, так і для звичайного обіду або вечері. Інгредієнти для салату «Мімоза» викладають шарами та змащують майонезом. Традиційно, салат «Мімоза», як і олів'є та оселедець під шубою, готують для новорічного застілля.
Читайте також: Готуємося до Нового Року — найкращі рецепти салату олів'є
Для початку, розберімося, які інгредієнти знадобляться для того, щоб приготувати цей салат:
- Консервована риба — обов'язковий інгредієнт салату «Мімоза». Добре підійде консервована сардина, тунець, горбуша, сайра, кета, сьомга, шпроти.
- Відварені курячі яйця. У салаті «Мімоза», яєчні білки та жовтки — це два окремих шари.
- Відварена морква та картопля. Овочі потрібно відварити заздалегідь охолодити, очистити від шкірки та подрібнити на тертці.
- Ріпчаста цибуля. Для салату «Мімоза» цибулю нарізають невеликими кубиками. Щоб смак цибулі був м'якшим, його можна залити на 15 хвилин окропом, після чого воду злити.
- Сир. Для цього салату добре підійде твердий сир, також можна взяти плавлений сирок «Дружба».
- Заморожене вершкове масло (додають в салат не завжди). Згідно з класичним рецептом, його потрібно натерти на великій тертці та викласти як окремий шар салату.
- Іноді, в салат «Мімоза» додають шар подрібненого яблука — за бажанням. Для цього яблуко натирають на великій тертці.
- Майонез. Традиційно, салат «Мімоза» заправляють майонезом, хоча можна заправити салат і густою сметаною або домашньою заправкою, приготовленою на сметані або турецькому йогурті.
- Сіль, перець — за смаком.
- Зелень — щоб прикрасити готовий салат.
Читайте також: Чим замінити майонез — 10 продуктів-замінників майонезу
Як приготувати інгредієнти для салату «Мімоза»
Перше, що потрібно зробити, щоб приготувати цей салат — відварити картоплю, моркву та яйця. Картоплю і моркву потрібно охолодити, очистити від шкірки та подрібнити на тертці. Відварені яйця слід охолодити, очистити від шкірки, розділити білки та жовтки. Білки натріть на великій тертці, жовтки — на дрібній.
З рибної консерви потрібно злити рідину та розімнути рибу виделкою. Сир і заморожене вершкове масло потрібно подрібнити на тертці. Готувати салат «Мімоза» краще заздалегідь, щоб він добре просякнувся майонезом — хоча б за кілька годин до застілля.
Як приготувати салат «Мімоза» — шари
Особливість салату «Мімоза» — в тому, що інгредієнти потрібно викладати шарами (і ні в якому разі не перемішувати). Пропонуємо вам кілька варіантів — в якій послідовності можна викласти інгредієнти для салату «Мімоза».
- Салат «Мімоза» з вершковим маслом. Рибний шар, подрібнена цибуля, яєчні білки, вершкове масло, відварена морква, відварена картопля, жовтки.
- Салат «Мімоза» з сиром. Відварена картопля, подрібнений сир, білки, рибна консерва, цибуля, морква, жовтки.
- Салат «Мімоза» з яблуком. Подрібнене яблуко, рибна консерва, вершкове масло, картопля, цибуля, морква, білок, жовток.
Читайте також: Холодні страви для новорічного столу — прості ідеї для застілля
Секрети приготування салату «Мімоза»
В якому порядку викладати шари для салату «Мімоза», які рибні консерви краще брати, чи варто додавати вершкове масло та твердий сир, який брати майонез або соус — кожна господиня вирішує на свій розсуд. У той же час, існують деякі загальні рекомендації, як зробити салат «Мімоза» смачнішим:
- Інгредієнти для салату «Мімоза» подрібнюють на тертці — великій або дрібній. Як краще — вирішувати вам.
- Якщо вам не подобається гострий смак ріпчастої цибулі, її можна подрібнити та на 15 хвилин залити окропом, після чого воду злити — так цибуля стане м'якшою на смак. Також, замість ріпчастої, можна взяти червону салатну цибулю — він додасть салату особливу нотку (червону цибулю ошпарювати окропом не потрібно).
- Цибулевий шар зазвичай викладають після рибного — оскільки цибуля найкраще поєднується зі смаком риби.
- Морквину для салату зазвичай відварюють, хоча можна й підсмажити моркву з цибулею.
- Деякі господині викладають першим шаром рибну консерву, інші — відварену картоплю (щоб картопля просякнулася рибним соком), яєчні білки або яблуко. Однак, останній шар цього салату — традиційно яєчні жовтки.
- Шари салату можна змащувати майонезом, а можна робити з майонезу сіточку — як більше подобається.
- А як готуєте салат «Мімоза» Ви?
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття