Menu
Що приготувати на обід або вечерю — 7 цікавих ідей для вихідних

Що приготувати на обід або вечерю — 7 цікавих ідей для вихідних

Вихідні та святкові дні — час, коли можна приділити більше часу сім'ї та приготувати щось особливе. Щось таке, на що зазвичай не вистачає часу. Пропонуємо вам 7 ідей — що приготувати вже на цих вихідних.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

На вихідних, коли трохи більше вільного часу, можна порадувати близьких та приготувати щось незвичайне і смачне — щось таке, на що не вистачає часу у звичайний будній день. Пропонуємо вам 7 ідей — що такого можна приготувати на обід або вечерю вже на цих вихідних.

1. Сирники з адигейським сиром

Складно знайти людину, яка б не любила класичні сирники. Тим більше, що вони дуже просто готуються: вам знадобиться кисломолочний сир, яєчні жовтки, трохи борошна, сіль, цукор, рослинна олія для смаження і трохи часу. Про те, як приготувати класичні сирники, читайте в статті 5 рецептів смачних сирників, щоб здивувати всю родину

Сирники з адигейським сиром

Крім того, сирники можна приготувати з адигейським сиром. Для цього знадобиться адигейський сир та бринза, кукурудзяна мука (можна замінити звичайною), зелень і рослинна олія для смаження. Рецепт — в статті Що приготувати з адигейського сиру — сирники, зрази, картопляна запіканка і смачний салат

адигейський сир

2. Печінковий торт

Печінковий торт — дуже смачна та поживна страва, яку добре готувати на вихідних, оскільки на це потрібно трохи часу. Приготування печінкового торта складається з трьох основних етапів: спочатку потрібно підсмажити млинці з печінки, потім приготувати соус для торта і змастити млинці, після чого поставити печінковий торт в холодильник настоюватися.

печінка

Інгредієнти для печінкового торта знадобляться дуже прості: печінка (яловича або куряча), курячі яйця, кефір або сметана, борошно, цибуля та морква, часник, рослинна олія для смаження. Змастити печінковий торт можна майонезом, хоча існує й більш корисний варіант — а саме сметанний соус з часником (його дуже просто приготувати).

сметана

Більше — читайте в статті Що приготувати з яловичою печінкою — секрети та рецепти печінкового торта

3. Деруни з сиром або бринзою

Якщо й існує страва, яку люблять всі, то це справжні українські деруни зі сметаною. Картопляні деруни можна приготувати по-різному, в тому числі з кисломолочним сиром або бринзою. Спробуйте — вашим домашнім сподобається!

Деруни з сиром

Детальніше — в статті Як і з чим приготувати смачні деруни — 5 рецептів справжніх дерунів

4. Зелений борщ

Зелений борщ з м'ясом, картоплею, яйцем і, звичайно ж, великою ложкою справжньої сметани — що може бути краще? Тим більше, що зараз вже можна купити молодий щавель (і саме зараз в ньому найменше щавлевої кислоти). Приготування класичного зеленого борщу, з м'ясом, звичайно ж, займе трохи часу, тому його якраз можна приготувати на вихідних.

Зелений борщ

Детальніше про те, як готувати борщ зі щавлем, читайте в статті Перші страви — секрети та рецепт справжнього зеленого борщу

5. Окрошка

Літо — саме той час, коли можна (і навіть потрібно) готувати справжню окрошку зі свіжими овочами (огірками, редискою, картоплею). Крім овочів, для окрошки вам знадобляться відварені яйця, ковбаса або відварене м'ясо, зелень, приправи і, звичайно ж, кисломолочні продукти (кефір, сметана, ряжанка, айран).

окрошка

Детальніше — читайте в статті 5 способів приготувати окрошку — окрошка на кефірі, айрані, заквасці, ряжанці або сметані

6. Гарячі бутерброди в духовці

Гарячі бутерброди з шинкою, огірком і ковбасним сиром; гарячі бутерброди з підсмаженим беконом, помідором та плавленим сиром; гарячі бутерброди з копченою індичкою і сиром проволоне; гарячі бутерброди з морквою і плавленим сиром — ось лише кілька ідей, з чим можна приготувати гарячі бутерброди. Безсумнівний плюс цієї страви — в тому, що вона займе зовсім небагато часу, а інгредієнти знадобляться найпростіші.

пирятин

Детальніше — читайте в статті Як приготувати гарячі бутерброди в духовці — швидко, смачно, поживно

Гарячі бутерброди

Якщо вам подобаються гарячі бутерброди, спробуйте приготувати французькі сендвічі крок-месьє і крок-мадам. Покроковий рецепт — у статті Крок-месьє і крок-мадам — готуємо гарячі сендвічі по-французьки

7. Піца

І, звичайно ж, складаючи цей список, ми не могли забути про італійську кухню, а саме про піцу. Піца з помідорами, оливками та моцарелою; піца з яловичиною, чеддером і моцарелою; піца з помідорами та сиром проволоне; піца з бринзою, помідорами та зеленню; піца з трьома видами сиру, помідорами і грибами — ось лише кілька ідей, з чим можна приготувати цю смачну та поживну страву.

Піца

Більше — читайте в статті Як і з чим приготувати піцу — 2 рецепти тіста та 10 ідей для начинки

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття