Menu
Що приготувати на гарнір – 4 ідеї для смачного та різноманітного раціону

Що приготувати на гарнір – 4 ідеї для смачного та різноманітного раціону

Що приготувати на гарнір – 4 ідеї для смачного і різноманітного раціону

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Багато хто знає, що одна з найважливіших складових будь-якої страви – це гарнір. Тому дуже важливо приготувати його смачно і правильно.

Ми підібрали для вас найкращі варіанти гарнірів, щоб ваш раціон був апетитним, незвичайним і різноманітним.

Гарнір з булгура

Гарнір з буглура

Булгур вважається прекрасним гарніром і підходить до різних страв. Він не тільки смачний, але і дуже корисний, а також – дає довге відчуття ситості. До того ж, його дуже легко готувати.

Візьміть інгредієнти:

  • 1 стакан булгура
  • 3 ст. л. вершкового масла

Вершкове масло Славия

  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 2 склянки окропу
  • сіль і перець – за смаком

Подрібніть цибулину і моркву. Розігрійте масло на середньому вогні і готуйте овочі протягом 10 хвилин. Потім додайте булгур і добре перемішайте. Додайте дві склянки окропу, посоліть, поперчіть і помішуйте суміш, поки вона не закипить. Накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні близько 15 хвилин. Готово!

Такий гарнір можна використовувати, як до м'яса, так і до риби.

Смачного!

Ще один варіант для хорошого гарніру – кускус. Як правильно та смачно його приготувати, ми розповіли в статті У чому користь крупи кус-кус і як її смачно приготувати – рецепти і поради

Гарнір із сочевиці

Гарнір із сочевиці

Корисні властивості цього продукту важко переоцінити. Він виводить з організму токсини, багатий на білок, а також прискорює метаболізм. А ще сочевиця – чудовий гарнір.

Для приготування візьміть інгредієнти:

  • 150 г зеленої сочевиці
  • 2 зуб. часнику
  • 100 г ріпчастої цибулі
  • 3 гілочки м'яти
  • 60 мл оливкової олії
  • сіль і перець – за смаком

Подрібніть цибулю і м'яту. Обсмажити цибулю на оливковій олії до золотистого кольору. Додайте сочевицю і обсмажуємо її протягом 2 хвилин, постійно помішуючи. Влийте літр гарячої води, часник, м'яту, сіль і перець. Тушкуйте під кришкою до готовності приблизно 30 хвилин. Готово!

Гарнір із зелені

Як гарнір із зелені сміливо рекомендуємо спаржу і шпинат. Спаржа неймовірно поживна і багата на корисні елементи. Вона ідеально підійде тим, хто на дієті. В свою чергу шпинат добре поєднується з м'ясом, а про його корисну цінність, напевно, знають усі.

Для приготування гарніру із спаржі вам знадобиться:

Гарнір із спаржі

  • 450 г спаржі
  • 1/2 ч. л. сушеного часник
  • 1/2 ч. л. меленого орегано
  • 1/2 ч. л. сушеного базиліка
  • 1/2 ч. л. сушеного чебрецю
  • 1/2 чашки тертого сиру

Твердий сир Славія

  • 3 ст. л. оливкової олії
  • сіль і перець – за смаком
  • 1 лимон

Промийте і висушіть спаржу. Викладіть її на деко і посипте орегано, часником, базиліком, чебрецем і 1/4 чашки тертого сиру. Додайте сіль, перець і полийте оливковою олією. Ретельно перемішайте і знову посипати сиром, що залишився. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. Готову страву збризніть лимонним соком. Готово!

Більше цікавих страв зі спаржі – в статті Чим корисна зелена спаржа та що з нею приготувати – суп, касероль, кіш, зіті

Для приготування гарніру зі шпинату візьміть інгредієнти:

Гарнір зі шпинату

  • 250 г шпинату
  • 2 ст. л. кунжуту
  • сіль і перець – за смаком
  • соєвий соус – за смаком

Проваріть листя шпинату в киплячій воді близько 1 хвилини. Потім промийте холодною водою. Це допоможе шпинату не втратити колір.

Просушіть листя і подрібніть їх. Перекладіть в салатник і заправте соусом. Додайте сіль, перець, кунжут і добре перемішайте.

Готово!

Більше смачних рецептів зі шпинату – в статті Чим корисний шпинат та що з ним приготувати – просто, смачно, корисно

Гарнір із овочів

Одним з кращих овочевих гарнірів будуть капуста і картопля. Капуста – корисний, смачний і при цьому дієтичний гарнір. Особливо кольорова і брюссельська капуста. А картопля по праву вважається універсальним гарніром, але ми підібрали для вас оригінальний рецепт гарніру.

Для приготування гарніру з капусти вам знадобиться:

Гарнір з капусти

  • 500 г брюссельської капусти
  • 2 ст. л. оливкової олії
  • 1 ч. л. чебрецю
  • 1 зуб. часнику
  • 1 ст. л. червоного винного оцту
  • 1/4 чашки тертого твердого сиру

Твердий сир Славія

  • сіль і перець – за смаком

З'єднайте капусту з подрібненим чебрецем, часником, оливковою олією, сіллю і перцем. Перекладіть капусту на застелений папером деко. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Потім полийте оцтом, посипте тертим сиром і подавайте до столу. Смачного!

Для приготування гарніру з картоплі візьміть інгредієнти:

Гарнір з картоплі

  • 1 кг картоплі
  • 12 зуб. часнику
  • 12 гілочок розмарину
  • 5 ст. л. оливкової олії
  • сіль – за смаком

Добре промийте і розріжте картоплю на 2 частини. У форму для запікання викладіть розмарин. Зверху рівномірно розподіліть картоплю. Додайте роздавлений часник, посоліть та полийте оливковою олією. Акуратно перемішайте.

Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин. В середині готування перемішайте картоплю ще раз.

Смачного!

Більше цікавих рецептів з картоплі читайте в статті Печена картопля в раціоні – три оригінальних і корисних рецепти

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття