
Що приготувати на гарнір – 4 ідеї для смачного та різноманітного раціону
Що приготувати на гарнір – 4 ідеї для смачного і різноманітного раціону
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Багато хто знає, що одна з найважливіших складових будь-якої страви – це гарнір. Тому дуже важливо приготувати його смачно і правильно.
Ми підібрали для вас найкращі варіанти гарнірів, щоб ваш раціон був апетитним, незвичайним і різноманітним.
Гарнір з булгура
Булгур вважається прекрасним гарніром і підходить до різних страв. Він не тільки смачний, але і дуже корисний, а також – дає довге відчуття ситості. До того ж, його дуже легко готувати.
Візьміть інгредієнти:
- 1 стакан булгура
- 3 ст. л. вершкового масла
- 1 цибулина
- 1 морква
- 2 склянки окропу
- сіль і перець – за смаком
Подрібніть цибулину і моркву. Розігрійте масло на середньому вогні і готуйте овочі протягом 10 хвилин. Потім додайте булгур і добре перемішайте. Додайте дві склянки окропу, посоліть, поперчіть і помішуйте суміш, поки вона не закипить. Накрийте кришкою і тушкуйте на слабкому вогні близько 15 хвилин. Готово!
Такий гарнір можна використовувати, як до м'яса, так і до риби.
Смачного!
Ще один варіант для хорошого гарніру – кускус. Як правильно та смачно його приготувати, ми розповіли в статті У чому користь крупи кус-кус і як її смачно приготувати – рецепти і поради
Гарнір із сочевиці
Корисні властивості цього продукту важко переоцінити. Він виводить з організму токсини, багатий на білок, а також прискорює метаболізм. А ще сочевиця – чудовий гарнір.
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 150 г зеленої сочевиці
- 2 зуб. часнику
- 100 г ріпчастої цибулі
- 3 гілочки м'яти
- 60 мл оливкової олії
- сіль і перець – за смаком
Подрібніть цибулю і м'яту. Обсмажити цибулю на оливковій олії до золотистого кольору. Додайте сочевицю і обсмажуємо її протягом 2 хвилин, постійно помішуючи. Влийте літр гарячої води, часник, м'яту, сіль і перець. Тушкуйте під кришкою до готовності приблизно 30 хвилин. Готово!
Гарнір із зелені
Як гарнір із зелені сміливо рекомендуємо спаржу і шпинат. Спаржа неймовірно поживна і багата на корисні елементи. Вона ідеально підійде тим, хто на дієті. В свою чергу шпинат добре поєднується з м'ясом, а про його корисну цінність, напевно, знають усі.
Для приготування гарніру із спаржі вам знадобиться:
- 450 г спаржі
- 1/2 ч. л. сушеного часник
- 1/2 ч. л. меленого орегано
- 1/2 ч. л. сушеного базиліка
- 1/2 ч. л. сушеного чебрецю
- 1/2 чашки тертого сиру
- 3 ст. л. оливкової олії
- сіль і перець – за смаком
- 1 лимон
Промийте і висушіть спаржу. Викладіть її на деко і посипте орегано, часником, базиліком, чебрецем і 1/4 чашки тертого сиру. Додайте сіль, перець і полийте оливковою олією. Ретельно перемішайте і знову посипати сиром, що залишився. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 10 хвилин. Готову страву збризніть лимонним соком. Готово!
Більше цікавих страв зі спаржі – в статті Чим корисна зелена спаржа та що з нею приготувати – суп, касероль, кіш, зіті
Для приготування гарніру зі шпинату візьміть інгредієнти:
- 250 г шпинату
- 2 ст. л. кунжуту
- сіль і перець – за смаком
- соєвий соус – за смаком
Проваріть листя шпинату в киплячій воді близько 1 хвилини. Потім промийте холодною водою. Це допоможе шпинату не втратити колір.
Просушіть листя і подрібніть їх. Перекладіть в салатник і заправте соусом. Додайте сіль, перець, кунжут і добре перемішайте.
Готово!
Більше смачних рецептів зі шпинату – в статті Чим корисний шпинат та що з ним приготувати – просто, смачно, корисно
Гарнір із овочів
Одним з кращих овочевих гарнірів будуть капуста і картопля. Капуста – корисний, смачний і при цьому дієтичний гарнір. Особливо кольорова і брюссельська капуста. А картопля по праву вважається універсальним гарніром, але ми підібрали для вас оригінальний рецепт гарніру.
Для приготування гарніру з капусти вам знадобиться:
- 500 г брюссельської капусти
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. чебрецю
- 1 зуб. часнику
- 1 ст. л. червоного винного оцту
- 1/4 чашки тертого твердого сиру
- сіль і перець – за смаком
З'єднайте капусту з подрібненим чебрецем, часником, оливковою олією, сіллю і перцем. Перекладіть капусту на застелений папером деко. Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин. Потім полийте оцтом, посипте тертим сиром і подавайте до столу. Смачного!
Для приготування гарніру з картоплі візьміть інгредієнти:
- 1 кг картоплі
- 12 зуб. часнику
- 12 гілочок розмарину
- 5 ст. л. оливкової олії
- сіль – за смаком
Добре промийте і розріжте картоплю на 2 частини. У форму для запікання викладіть розмарин. Зверху рівномірно розподіліть картоплю. Додайте роздавлений часник, посоліть та полийте оливковою олією. Акуратно перемішайте.
Відправте в розігріту до 200 градусів духовку на 45 хвилин. В середині готування перемішайте картоплю ще раз.
Смачного!
Більше цікавих рецептів з картоплі читайте в статті Печена картопля в раціоні – три оригінальних і корисних рецепти
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття