Menu
Печена картопля у раціоні — три оригінальних і корисних рецепти

Печена картопля у раціоні — три оригінальних і корисних рецепти

Ми поділимося з вами нестандартними, проте дуже смачними й нескладними в приготуванні рецептами печеної картоплі.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Ми звикли до думки, що картопля шкодить фігурі, і людям, котрі стежать за собою, вона дозволена у дуже обмеженій кількості. Проте, це не більше, ніж просто міф.

У запеченому вигляді калорійність картоплі складає лише 80 ккал/100г, що цілком нешкідливо для фігури, до того ж, саме у печеній картоплі максимально збережені усі її корисні елементи, а їх дуже немало. Тут і клітковина, і калій, залізо, фосфор, натрій, вітаміни С, РР, В1, В2, В6, і така амінокислота як лізин.

Так, одна запечена картоплинка 2-3 рази на тиждень понизить рівень поганого холестерину в організмі, очистить його від шлаків, допоможе вам уникнути серцево-судинних захворювань та ранкових набряків.

А щоб звичайні запечені бульби вам не приїлися, ми поділимося з вами нестандартними, проте дуже смачними й нескладними в приготуванні рецептами.

Картопляні спіральки на шпажках

Інгредієнти:

  • картопля - 6 бульб (середніх)
  • твердий сир за смаком
  • вершкове масло - 30 гр
  • олія оливкова - 2 ст.л
  • сіль
  • паприка
  • чорний мелений перець
  • прованські трави
  • дерев’яні шпажки

Вершкове масло

Приготування:

Картоплю ретельно миємо, але шкірку не зчищаємо. Простромлюємо картоплинку шпажкою, і довкола неї з допомогою ножа нарізаємо плід спіраллю, а потім розтягуємо. Вершкове масло розтоплюємо, додаємо оливкову олію, і змащуємо цією сумішшю спіральки. В окремій посудині змішуємо спеції, посипаємо ними картоплю, і відправляємо її на деку запікатися за температури 200 градусів. Готові спіральки посипаємо тертим сиром і можна подавати до столу!

Картопляні спіральки на шпажках

Фарширована картопля

Інгредієнти:

  • картопля 5-6 штук
  • сир Чеддер (можна й інший)
  • сметана 150-200г
  • куряче філе 200г
  • сіль/перець за смаком

Чеддер Пирятин

Приготування:

Усі картоплинки гарненько промиваємо та висушуємо рушником. Далі, загортаємо кожну бульбу у фольгу й випікаємо близько години (залежно від вашої духовки) за температури 200 градусів. Якщо сумніваєтесь у готовності картоплі, дістаньте одну найбільшу, розріжте навпіл, і якщо досі не пропеклася — «відправте» назад.

Поки картопля печеться, курочку дрібно нарізаємо й обсмажуємо на пательні з мінімальною кількістю олії. Цибулю також дрібненько шинкуємо, сир натираємо на терці.

Далі, уже пропечену картоплю дістаємо, даємо кілька хвилин на охолодження, розгортаємо й розрізаємо картоплини навпіл поздовж. Дістаємо з кожної половинки ложкою м’якоть так, щоб картопля стала схожою на човник. Усю м’якоть в окремій посудині товчемо до стану пюре, додаємо сметану, спеції й цибулю. Утворену суміш викладаємо в човники, зверху викладаємо шматочки курки і присипаємо усе сиром. Викладаємо знову на деко і запікаємо ще 15 хвилин. Подаємо на стіл гарячими. Смачного!

Фарширована картопля

Читайте також: Як приготувати налисники з сиром — покрокова інструкція

Картопля Hasselback або «картопля-гармошка»

Інгредієнти:

  • картопля середня 8 шт (в ідеалі — молода)
  • оливкова або кокосова олія 3 ст.л
  • 5 зубчиків часнику
  • 2 гілочки тим’яну
  • сіль/перець/трави за смаком

Приготування:

Картоплю ретельно миємо. Якщо молоденька — зчищаємо акуратно лише верхній шар шкірки (а загалом, цей крок не найважливіший, і його можна пропустити). Далі кладемо кожну картоплину у велику ложку так, щоб під час нарізання ніж торкався ложки. Надрізів робимо якнайбільше, і бажано — якомога тонші. Промиваємо тим’ян (або базилік, якщо більше смакує), часник нарізаємо на тонкі пластинки. У 5-6 надрізів на кожній картоплині вкладаємо по шматочку часнику, те саме робимо з листочками тим’яну. Тепер, розкладаємо картоплю на застелене пергаментом деко, поливаємо олією, посипаємо спеціями. Запікаємо протягом години, час від часу перевіряючи й підливаючи кілька крапель олії. Для подачі можна використати будь-який улюблений соус, або так само посипати тертим сиром —завжди безпрограшний варіант!

Картопля Hasselback або «картопля-гармошка»

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Знаменита торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

 

Популярні матеріали

1114

Смачна вечеря за півгодини – 5 рецептів нашвидкуруч

Щоб приготувати смачну, поживну вечерю і порадувати близьких – не обов'язково…
1008

Насіння льону та його користь – 3 способи правильного вживання

Лляне насіння зараз можна побачити всюди: його добавляють в хліб, смузі та різні каші. І…
647

Солодкий яблучний пудинг — дієтичний десерт за 20 хвилин

У запропонованій нами варіації пудинг буде дієтичним та корисним, хоч інтерпретувати його…
619

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я

Що таке глікемічний індекс та як він впливає на наше здоров'я.
608

Готуємо справжній шоколадний фондан вдома — 3 оригінальних та простих рецепти

"Шоколадний шоколад з шоколадом в шоколаді” — готуємо справжній фондан вдома!
590

Як контролювати рівень цукру в крові — 3 корисні рецепти

Продукти, що допомагають контролювати рівень цукру в крові та 3 корисні рецепти
503

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв

Готуємося до літа – корисні рецепти низькокалорійних страв
467

ТОП-5 солодощів, які не зашкодять фігурі

У цій статті ми підібрали ласощі, які можна споживати навіть під час дієти.