Menu
Печена картопля у раціоні — три оригінальних і корисних рецепти

Печена картопля у раціоні — три оригінальних і корисних рецепти

Ми поділимося з вами нестандартними, проте дуже смачними й нескладними в приготуванні рецептами печеної картоплі.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Ми звикли до думки, що картопля шкодить фігурі, і людям, котрі стежать за собою, вона дозволена у дуже обмеженій кількості. Проте, це не більше, ніж просто міф.

У запеченому вигляді калорійність картоплі складає лише 80 ккал/100г, що цілком нешкідливо для фігури, до того ж, саме у печеній картоплі максимально збережені усі її корисні елементи, а їх дуже немало. Тут і клітковина, і калій, залізо, фосфор, натрій, вітаміни С, РР, В1, В2, В6, і така амінокислота як лізин.

Так, одна запечена картоплинка 2-3 рази на тиждень понизить рівень поганого холестерину в організмі, очистить його від шлаків, допоможе вам уникнути серцево-судинних захворювань та ранкових набряків.

А щоб звичайні запечені бульби вам не приїлися, ми поділимося з вами нестандартними, проте дуже смачними й нескладними в приготуванні рецептами.

Картопляні спіральки на шпажках

Інгредієнти:

  • картопля - 6 бульб (середніх)
  • твердий сир за смаком
  • вершкове масло - 30 гр
  • олія оливкова - 2 ст.л
  • сіль
  • паприка
  • чорний мелений перець
  • прованські трави
  • дерев’яні шпажки

Вершкове масло

Приготування:

Картоплю ретельно миємо, але шкірку не зчищаємо. Простромлюємо картоплинку шпажкою, і довкола неї з допомогою ножа нарізаємо плід спіраллю, а потім розтягуємо. Вершкове масло розтоплюємо, додаємо оливкову олію, і змащуємо цією сумішшю спіральки. В окремій посудині змішуємо спеції, посипаємо ними картоплю, і відправляємо її на деку запікатися за температури 200 градусів. Готові спіральки посипаємо тертим сиром і можна подавати до столу!

Картопляні спіральки на шпажках

Фарширована картопля

Інгредієнти:

  • картопля 5-6 штук
  • сир Чеддер (можна й інший)
  • сметана 150-200г
  • куряче філе 200г
  • сіль/перець за смаком

Чеддер Пирятин

Приготування:

Усі картоплинки гарненько промиваємо та висушуємо рушником. Далі, загортаємо кожну бульбу у фольгу й випікаємо близько години (залежно від вашої духовки) за температури 200 градусів. Якщо сумніваєтесь у готовності картоплі, дістаньте одну найбільшу, розріжте навпіл, і якщо досі не пропеклася — «відправте» назад.

Поки картопля печеться, курочку дрібно нарізаємо й обсмажуємо на пательні з мінімальною кількістю олії. Цибулю також дрібненько шинкуємо, сир натираємо на терці.

Далі, уже пропечену картоплю дістаємо, даємо кілька хвилин на охолодження, розгортаємо й розрізаємо картоплини навпіл поздовж. Дістаємо з кожної половинки ложкою м’якоть так, щоб картопля стала схожою на човник. Усю м’якоть в окремій посудині товчемо до стану пюре, додаємо сметану, спеції й цибулю. Утворену суміш викладаємо в човники, зверху викладаємо шматочки курки і присипаємо усе сиром. Викладаємо знову на деко і запікаємо ще 15 хвилин. Подаємо на стіл гарячими. Смачного!

Фарширована картопля

Читайте також: Як приготувати налисники з сиром — покрокова інструкція

Картопля Hasselback або «картопля-гармошка»

Інгредієнти:

  • картопля середня 8 шт (в ідеалі — молода)
  • оливкова або кокосова олія 3 ст.л
  • 5 зубчиків часнику
  • 2 гілочки тим’яну
  • сіль/перець/трави за смаком

Приготування:

Картоплю ретельно миємо. Якщо молоденька — зчищаємо акуратно лише верхній шар шкірки (а загалом, цей крок не найважливіший, і його можна пропустити). Далі кладемо кожну картоплину у велику ложку так, щоб під час нарізання ніж торкався ложки. Надрізів робимо якнайбільше, і бажано — якомога тонші. Промиваємо тим’ян (або базилік, якщо більше смакує), часник нарізаємо на тонкі пластинки. У 5-6 надрізів на кожній картоплині вкладаємо по шматочку часнику, те саме робимо з листочками тим’яну. Тепер, розкладаємо картоплю на застелене пергаментом деко, поливаємо олією, посипаємо спеціями. Запікаємо протягом години, час від часу перевіряючи й підливаючи кілька крапель олії. Для подачі можна використати будь-який улюблений соус, або так само посипати тертим сиром —завжди безпрограшний варіант!

Картопля Hasselback або «картопля-гармошка»

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття