У чому користь крупи кус-кус та як її смачно приготувати – рецепти і поради
У чому користь крупи кус-кус і як її смачно приготувати – рецепти і поради
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Кус-кус – це оброблена спеціальним чином крупа. З манної крупи і злегка вологого борошна формують дрібні гранули, а потім їх просівають через сито. Ті гранули, що випали йдуть на подальшу переробку, а ті, що залишилися і є майбутня крупа кус-кус. Потім її висушують і готують до вживання.
Кус-кус містить багато корисних і поживних речовин, наприклад:
- Кус-кус багатий вітаміном В5, який зміцнює імунітет і бореться з хронічною втомою, депресією і навіть безсонням.
- У крупі міститься фосфор, калій, залізо, мідь і харчові волокна, які сприяють нормальному функціонуванню шлунково-кишкового тракту.
- Крупа запобігає передчасному старінню шкіри.
- Кус-кус підвищує рівень гемоглобіну в крові, при цьому знижуючи рівень "поганого" холестерину.
Ми підготували кілька смачних рецептів, які заберуть мінімум часу і принесуть максимум задоволення.
Кус-кус на молоці з сухофруктами – рецепт
Візьміть інгредієнти:
- 1/2 склянки кус-куса
- 1 ч. л. цукру
- 500 мл молока
- 8 г ванільного цукру
- дрібка солі
- вершкове масло – за смаком
- сухофрукти – за смаком
Влийте молоко в сотейник і доведіть до кипіння. Додати сіль, цукор, ванільний цукор і добре перемішайте. Зніміть молоко з плити. Додайте кус-кус і вершкове масло. Ретельно перемішайте. Накрийте кришкою і дайте настоятися крупі близько 10 хвилин.
Подавайте з улюбленими сухофруктами.
Смачного!
Кус-кус з морепродуктами – рецепт
Для приготування візьміть інгредієнти:
- 1,5 склянки кус-куса
- 2 склянки води
- 3 ст. л. оливкової олії
- 1 стебло селери
- 1 помідор
- 1 цибулина
- 1 морква
- 3 зубчики часнику
- 400 г варено-морозива морського коктейлю (креветки, мідії, кальмари, восьминоги)
- пучок петрушки
- щіпка паприки
- сіль і перець чилі мелений – за смаком
Залийте кус-кус окропом. Додайте сіль і залиште під кришкою буквально на 5 хвилин. Потім добре перемішайте вилкою.
Розігрійте оливкову олію на сковороді і додайте подрібнену цибулю, моркву, селеру. Готуйте до м'якості. Потім додайте паприку, сіль, перець, подрібнений помідор і морепродукти. Готуйте на середньому вогні близько 7 хвилин.
Перемішайте готовий кус-кус з овочами і морепродуктами. Посипте рубаною петрушкою і подавайте до столу.
Смачного!
Кус-кус з курячим філе і овочами – рецепт
Для приготування вам знадобиться:
- 400 г курячого філе
- 200 г кус-куса
- 250 г помідорів
- 100 г моркви
- 500 мл води
- 1/4 пучка петрушки
- 1 ч. л. солі
- 1/4 ч. л. меленої кориці
Подрібніть цибулю і натріть на крупній тертці моркву. Розігрійте на сковороді олію і обсмажте цибулю протягом двох хвилин. Додайте моркву і продовжуйте обсмажувати ще 2 хвилини. Наріжте помідори на кубики і додайте в сковороду. Тушкуйте овочі на сильному вогні близько 3 хвилин.
Філе наріжте на шматочки і обсмажте на розігрітій сковороді з соняшниковою олією. Посоліть і змішайте з обсмаженими овочами та тушкуйте під кришкою ще 5 хвилин. Потім влийте воду і доведіть до кипіння. Додайте 1/2 чайної ложки солі і чверть чайної ложки кориці, яка потім повинна дати тонкий натяк на східне походження цієї страви. Проваріть ще три хвилини.
Додайте кус-кус, перемішайте і зніміть з вогню. Залиште під закритою кришкою на 5-10 хвилин.
Подрібніть петрушку і посипте нею готову страву.
Смачного!
Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття