Menu
3 смачних рецепти від застуди, які насправді працюють

3 смачних рецепти від застуди, які насправді працюють

Все починається з невеликого нездужання, а потім ви не встигаєте озирнутися, як вже лежите вдома з температурою та всіма супутніми симптомами застуди.

Джерело: pixabay.com
  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Щоб значно полегшити самопочуття, пропонуємо вам при перших ознаках хвороби приготувати ці незвичайні, але дуже ефективні напої.

Гоголь-моголь

Походження цього корисного і, що не менш важливо, смачного напою достеменно невідомо, проте існує історія, яка розповідає про співака з Могилева на прізвище Гогель, який для відновлення свого голосу і придумав такий рецепт.

Щоб приготувати гололь-моголь збийте разом яєчний жовток і чайну ложку меду або цукру. Влийте суміш в пів чашки молока, підігрітого з невеликим шматочком вершкового масла. Варіант для дорослих також передбачає додавання порції рому або коньяку.

Шовковиста консистенція яйця в поєднанні з маслом допоможе полегшити біль в горлі і позбавити від першіння. А гаряче молоко активізує ваш імунітет та зробить сон міцним і солодким.

Молоко з імбиром та куркумою

Основним інгредієнтом в цьому рецепті є куркума, що має більше 600 потенційних переваг для здоров'я, в тому числі антиоксидантні, протизапальні та протиракові властивості. У східній медицині куркуму називають «природним аспірином».

Щоб позбутися болю в горлі або ознобу, розчиніть пів чайної ложки куркуми і чайну ложку порошку імбиру в чверті чашки води, потім добре перемішайте і долийте доверху молока. Підігрівайте суміш протягом пари хвилин до моменту, коли молоко майже закипить. Дайте напою трохи настоятися, щоб всі інгредієнти змішалися і розчинилися в молоці. Трохи підігрійте суміш ще раз, процідіть від шматочків імбиру та куркуми. Після ви можете підсолодити «золоте» молоко цукром або медом. Щоб отримати максимальну користь молока з імбирем, пийте цей унікальний напій гарячим.

Захисний трав'яний чай

А цей рецепт показаний людям, які страждають від частих простуд та кашлю. Захисний трав'яний чай поєднує в собі сприятливий вплив різних інгредієнтів, таких як перець, імбир, базилік та кориця, які допомагають полегшити симптоми застуди і кашлю, а також зміцнити імунітет.

Змішайте в воді 4 стручки кардамону, 4 горошини чорного перцю, 4 бутони гвоздики, кілька маленьких скибочок свіжого імбиру і невеликий шматочок кориці. Доведіть суміш до кипіння, потім накрийте посуд і дайте чаю ще покипіти протягом 10 до 15 хвилин на маленькому вогні. Потім процідіть його, змішайте з молоком, медом і пийте, поки він ще теплий.

Всі поради в даній статті несуть рекомендаційний характер, і ми просимо вас враховувати індивідуальні особливості вашого організму. При виникненні будь-яких сумнівів або запитань, будь ласка, проконсультуйтеся з лікарем. Самолікування може бути шкідливим для вашого здоров'я.

Будьте здорові і не хворійте!

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.

Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття