Menu
Перші страви — 7 борщів та супів, які варто приготувати цього літа

Перші страви — 7 борщів та супів, які варто приготувати цього літа

Холодні супи на кефірі та айрані, окрошка на ряжанці та окрошка на сметані, червоний борщ зі сметаною та зелений борщ зі щавлем, суп з кабачками та смачний холодний борщ — про те, як приготувати ці страви, розповімо в цій статті.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття

Влітку можна приготувати багато страв зі свіжими овочами, в тому числі смачні та поживні супи і борщі. Пропонуємо вам 7 ідей — перші страви, які варто приготувати влітку.

Окрошка на айрані

Складно знайти людину, яка гарячим літнім днем відмовилась би від тарілки холодної окрошки — адже це і смачно, і дуже поживно. Щоб приготувати окрошку, знадобляться прості доступні інгредієнти: огірки, зелень, відварені курячі яйця й картопля в мундирах, ковбаса або м'ясо — ці інгредієнти повинні бути в окрошці обов'язково. Також, якщо хочеться, в окрошку можна додати свіжий редис.

Окрошка на айрані

Більш детально про те, як готувати окрошку, читайте в статті 5 способів приготувати окрошку — окрошка на кефірі, айрані, заквасці, ряжанці або сметані

За основу для окрошки можна взяти кефір, кисломолочну закваску, ряжанку, сметану і, звичайно ж, айран — звичайний або з кропом. Пам'ятайте, що айран — сам по собі солоний, тому солити окрошку на айрані краще в самому кінці.

айран

Про те, чим корисний айран, читайте в статті Напій здоров'я від народів Кавказу — 7 причин полюбити айран

Зелений борщ зі сметаною

Літо — час, коли просто не можна не приготувати справжній зелений борщ з молодим щавлем. Для цього знадобиться яловича грудинка на кістці, картопля, пучок щавлю, цибуля, морква, зелень, курячі яйця та, звичайно ж, сметана — причому, чим більше сметани, тим смачніший борщ.

Зелений борщ зі сметаною

Рецепт зеленого борщу — в статті Перші страви — секрети та рецепт справжнього зеленого борщу

Крем-суп з кабачками

Існує багато способів приготувати смачний крем-суп з кабачками — від дуже простих рецептів до більш складних. Суп з кабачками на курячому бульйоні з вершковим маслом, кабачковий крем-суп з плавленим сиром, кабачковий крем-суп на курячому бульйоні з молоком, суп з кабачками та грибами, кабачковий суп з картоплею — варіантів безліч.

Крем-суп з кабачками

Рецепти — в статті Як швидко приготувати суп — прості та складні рецепти супів з кабачками

Холодний суп на кефірі з огірком та авокадо

Холодні супи на кефірі можна готувати в будь-яку пору року, а в літню спеку — тим більше.
Готується такий суп дуже просто: візьміть кілька огірків та м'якуш одного авокадо, трохи зелені й часнику, кефір та овочевий бульйон, а також трохи сметани. Овочі та зелень складіть у блендер і добре подрібніть, додайте рідкі інгредієнти та знову увімкніть блендер. Готовий суп посоліть, поперчіть та поставте на кілька годин в холодильник. Смачного! Подавайте зі сметаною.

кефір

Рецепт — в статті Продукти з пробіотиками — вчимося готувати холодні супи на кефірі

Український борщ зі сметаною

Якщо й існує перша страва, яка сподобається кожному, то це червоний борщ зі сметаною. М'ясо, буряк, картопля, морква, помідори або томатна паста, цибуля та зелень — ось і всі інгредієнти, необхідні для смачного та поживного українського борщу.

Український борщ зі сметаною

Подавати український борщ потрібно обов'язково зі сметаною, наприклад, з густою та смачною сметаною «З печі», виготовленою термостатним способом.

сметана

Читайте також: Українські традиції — правила та секрети червоного борщу

Холодний червоний борщ зі сметаною

Якщо ви любите традиційний український борщ зі сметаною, то вам напевно сподобається і холодний червоний борщ зі сметаною. Він готується на буряковому відварі з хлібним квасом або кефіром і подається на стіл холодним — що якраз доречно в літню пору. Готувати такий борщ найкраще з молодого червоного буряка, а подавати на стіл — обов'язково зі сметаною. Смачного!

сметана

Більше — читайте в статті Перші страви — як приготувати смачний холодний борщ з червоним буряком

Холодні супи на айрані

Ці супи хороші тим, що їх приготування займає зовсім небагато часу — не більше 15 хвилин. Так, спробуйте приготувати холодний суп на айрані з капустою броколі та зеленню або холодний суп на айрані з огірками та зеленою цибулею — це дуже смачно і корисно, а ще в таких супах зовсім мало калорій.

Холодні супи на айрані

Рецепти — в статті Літні страви за 15 хвилин — холодні супи та напої на айрані

А які літні супи та борщі готуєте ви?

Інформація та рецепти, викладені в цьому Блозі, можуть не відповідати очікуванням користувача, подані до використання без урахування індивідуальних особливостей здоров’я користувача і застосовуються ним на власний розсуд та особисту відповідальність.
Інформація, документи та супутні графічні матеріали і рецепти, взяті з інших джерел і опубліковані на цьому сайті https://milkalliance.com.ua/, можуть містити технічні похибки та типографські помилки.

  • Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття