
3 оригінальних рецепти приготування чізкейка в духовці
У цій статті ми підібрали рецепти із запіканням в духовці: базовий рецепт с ваніллю та корицею, королівський чізкейк по-неаполітанськи та чізкейк з авокадо.
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття
Приготувати чізкейк можна двома способами — без випікання в духовці, і з випіканням. Ми вже писали про те, як готувати чізкейк без випікання. У цій статті ми підібрали рецепти із запіканням в духовці: базовий рецепт с ваніллю та корицею, королівський чізкейк по-неаполітанськи та чізкейк з авокадо. Почнемо!
Запашний чізкейк в духовці — рецепт перший
- 1 чашка подрібненого печива
- Чверть чашки подрібнених горіхів на вибір
- 3 столові ложки коричневого цукру
- 1 чашка білого цукру
- 1 чашка сметани
- 1 чашка вершків жирністю 40%
- 5 столових ложок розтопленого вершкового масла
- 3 столові ложки борошна
- 3 яйця
- 250 грамів кисломолочного сиру або сиркової маси
- По 1 столовій ложці меленої кориці та ванілі
- Половина чайної ложки меленого мускатного горіха
Спочатку приготуємо корж для чізкейка. Для цього візьміть крихти печива, горіхи, коричневий цукор, корицю, мускатний горіх і розтоплене вершкове масло. Все добре перемішайте. Викладіть суміш в роз'ємну форму і поставте в попередньо нагріту духовку на 10 хвилин. Готовий корж дістаньте з духовки та відставте в сторону.
У великій тарілці добре перемішайте сир, білий цукор, сметану і вершки. Потім додайте борошно і ваніль, знову все добре перемішайте. Тепер збийте суміш міксером на низькій швидкості, по одному додаючи яйця. Готову суміш вилийте на корж.
Чізкейк запікається в духовці приблизно 1 годину або до готовності. Після цього охолодіть чізкейк і поставте в холодильник на ніч. Цей чізкейк можна подавати без добавок, а можна прикрасити будь-якими фруктами, ягодами, варенням, збитими вершками, та й чим завгодно. Смачного!
Читайте також: 10 причин, чому варто додати в раціон кисломолочний сир
Рецепт другий: королівський чізкейк по-неаполітанськи— з полуницею, чорним і білим шоколадом
- 1 чашка подрібненого шоколадного печива
- 3 столові ложки розтопленого вершкового масла
Насамперед, необхідно приготувати корж для чізкейку. Для цього добре перемішайте крихти шоколадного печива з розтопленим маслом. Викладіть суміш в роз'ємну форму для запікання, добре її спресуйте і поставте в розігріту духовку. Запікайте 8-10 хвилин при температурі 175 градусів.
Начинка перша — білий шоколад з ваніллю
- 50 грамів білого шоколаду
- 200 грамів перетертого кисломолочного сиру або сирної маси
- Чверть чашки цукру
- 1 яйце
- Половина чайної ложки ванілі
Білий шоколад подрібніть і розтопіть на пару, можна в мікрохвильовці. У блендері добре перемішайте сир, цукор, яйце і ваніль. В кінці додайте розтоплений білий шоколад і знову все перемішайте.
Начинка друга — чорний шоколад з гірчинкою
- 50 грамів гіркого чорного шоколаду
- 200 грамів перетертого кисломолочного сиру або сирної маси з ваніллю
- Чверть чашки цукру
- 1 яйце
- Половина чайної ложки ванілі
Чорний шоколад подрібніть і розтопіть на пару, можна в мікрохвильовці. У блендері добре перемішайте сир, цукор, яйце і ваніль. В кінці додайте розтоплений чорний шоколад і знову все перемішайте.
Начинка третя — полунична
- Півчашки подрібненої полуниці (свіжої або замороженої)
- 200 грамів перетертого кисломолочного сиру або сирної маси
- Чверть чашки цукру
- 1 яйце
- Половина чайної ложки полуничною приправи для випічки
Складіть всі інгредієнти в блендер і перемішайте до отримання однорідної маси.
Тепер візьміть охолоджений корж і шарами викладіть в корж начинку: спочатку начинку з білим шоколадом, потім з чорний шоколадом, потім полуничну. У попередньо розігріту духовку (200 градусів) поставте чізкейк на 10 хвилин, зменшіть температуру до 150 градусів і запікайте ще 50 хвилин. Коли чізкейк буде готовий, дістаньте його з духовки, ножем акуратно відокремте країта залиште охолоджуватись. Потім поставте в холодильник на 2 години. Готовий чізкейк можна прикрасити ягодами та/або шоколадною крихтою. Смачного!
Читайте також: Пиріг, желе, смузі та інші десерти з ряжанкою — смачні рецепти
Чізкейк з авокадо та горіхами — рецепт третій
- Третина чашки подрібнених горіхів
- 1 чашка подрібненого печива
- Дрібка солі
- Половина чайної ложки насіння анісу
- 2 стиглих авокадо, очищених від шкірки та кісточки
- 250 грамів кисломолочного сиру або сиркової маси
- 7 грамів желатину
- Цедра 1 лимона
- 1,5 чашки молока
- Півчашки цукру
- Ваніль за смаком
Спочатку приготуємо корж для чізкейку. У блендері добре подрібніть горіхи. Додайте в блендер крихти печива, 1 столову ложку цукру, насіння анісу, сіль та 2 столові ложки води. Подрібніть все так, щоб вийшла однорідна маса. Викладіть суміш в роз'ємну форму і поставте в попередньо нагріту духовку на 15-20 хвилин. Готовий корж дістаньте з духовки і відставте в сторону.
Желатин залийте 2 столовими ложками теплої води і залиште настоюватися на 5 хвилин. У каструльку вилийте молоко, додайте півчашки цукру, ваніль і лимонну цедру. Доведіть до кипіння. Додайте желатин і потримайте на вогні ще 1 хвилину, щоб желатин розчинився. В кінці дістаньте шумівкою цедру лимона.
У блендері подрібніть сир і м'якоть авокадо. Додайте молочну суміш, знову все добре перемішайте. Тепер вилийте сирну суміш на корж і поставте в холодильник хоча б на 3 години. Чізкейк готовий! Перед тим як подавати на стіл, можна прикрасити його варенням, журавлинним сиропом або будь-якими ягодами за смаком.
Читайте також: Десерт за 15 хвилин — як приготувати гарбузовий пиріг швидко та смачно
-
Торгова марка з насиченою історією якості тривалістю понад півстоліття